Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Basın Özgürlüğü Mücadelesinin Onurlu Sahipleri Belli Oldu: TGC Ödülleri Açıklandı!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Medya > Basın Özgürlüğü Mücadelesinin Onurlu Sahipleri Belli Oldu: TGC Ödülleri Açıklandı!
Medya

Basın Özgürlüğü Mücadelesinin Onurlu Sahipleri Belli Oldu: TGC Ödülleri Açıklandı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1989 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Basın Özgürlüğü Ödülü bu yıl kişi dalında gazeteci-yazar Adnan Özyalçıner ve Tutuklu Gazetecilere, Kurum dalında ise Halk TV, Now TV, Sözcü TV, Tele 1, sosyal medyada yayın yapan Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü ve Özlem Gürses’e verildi.

Son Güncelleme 8 Temmuz 2025 08:05
2 ay önce
Paylaş
TGC Ödül
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti‘nin (TGC) basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne değer görülenler belli oldu.

Basın Özgürlüğü Ödülü bu yıl kişi dalında gazeteci-yazar Adnan Özyalçıner ve Tutuklu Gazetecilere, Kurum dalında ise Halk TV, Now TV, Sözcü TV, Tele 1, sosyal medyada yayın yapan Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü ve Özlem Gürses’e verildi.

TGC 2025 Basın Özgürlüğü Ödülleri Seçici Kurulu, 4 Temmuz 2025 Cuma günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde toplandı. Seçici Kurul’da bu yıl; Türkiye Yazarlar Sendikası 2. Başkanı Mustafa Köz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Doğan Şentürk, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, İstanbul Barosu’ndan avukat Nazan Moroğlu, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr.Osman Küçükosmanoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, T24 Yazarı Tuğrul Eryılmaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar, iletişim akademisyeni Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu yer aldı. Seçici Kurul Başkanlığına Nazan Moroğlu yazmanlığa Sibel Güneş seçildi.

Seçici Kurul’un yaptığı toplantı sonunda kararlar ve gerekçeleri açıklandı:

KİŞİ DALINDA ÖDÜL GAZETECİ ADNAN ÖZYALÇINER VE TUTUKLU GAZETECİLERE VERİLDİ

KİŞİ DALINDA ÖDÜL ALANLAR

Adnan Özyalçıner; 1953 yılından bu yana basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü, yayınlama özgürlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini öne çıkaran, halkın haber alma hakkını savunan, kamu yararını gözeten gazetecilik, yazarlık anlayışı ile meslek örgütlerinde yılmadan sürdürdüğü mücadelesi nedeniyle.

Tutuklu Gazeteciler: Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü savunmaları, uğradıkları tüm baskıya rağmen haber yaptıkları için

KURUM DALINDA ÖDÜL ALANLAR

KURUM DALI: İktidarın halkın haber alma hakkını askıya alma girişimlerine, engellemelerine, verilen ağır para cezalarına, yayın durdurma kararlarına ve uğradıkları ağır baskılara rağmen halkın haber alma hakkı için görev yapmayı sürdürmeleri nedeniyle Halk TV, Now TV, Sözcü TV, Tele 1, sosyal medyada yayın yapan Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü ve Özlem Gürses ödüle değer görüldü.

TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri her yıl Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü olan 24 Temmuz’da sahiplerini buluyor.

24 TEMMUZ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE GÜNÜ’NÜN TARİHÇESİ:

24 Temmuz Osmanlı İmparatorluğu’nda İkinci Meşrutiyetle (1908) birlikte basından sansürün ilk kez kaldırılışını simgeliyor. O gün gazeteciler, yayıncılar olağanüstü bir dayanışma göstererek gazetelerine, matbaalarına görevlerini yapmaya gelen sansür memurlarını içeriye almıyorlar. Ertesi gün ilk kez gazeteler sansürsüz yayınlanıyor. Bu nedenle 24 Temmuz, meslek örgütlerince 1971’e kadar basın bayramı olarak kutlanıyor. Ancak 1971 darbesinden sonra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu gazetecilere ve yayıncılara yönelik sıkıyönetim sansürü ve ağır baskılar karşısında 24 Temmuz’u bayram olmaktan çıkarıyor “Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü” olarak kabul ve ilan ediyor. TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri bu önemli günde veriliyor.

Kanal D İstanbul Haber Müdürlüğüne Atama Yapıldı!
Yılmaz Morgül’den Ertuğrul Özkök’e Tepki: Adam olmanın Özkök’ünü Değil, Karekökünü Gösterebilirim!
Fatih Altaylı: CHP, Mevcut Lideri İle Atatürk’ü Ve Atatürkçülüğü Bile AK Parti’ye Kaptıracak!
Neşet Ertaş’ın Yeğeni Şiddet ve İstismar Kurbanı!
Gazeteci Celal Başlangıç Yaşamını Yitirdi!
EtiketlerBasın Özgürlüğü ÖdülleriTGCTürkiye Gazeteciler Cemiyeti
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Selfie Eski Sevgilinizle Fotoğraflarınız Başınıza İş Açabilir!
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Kabul Etti: Gündem “Terörsüz Türkiye” Süreci!..
Sivrisinek
Sivrisinekler Kimi Seçiyor, Kimi Es Geçiyor? Uzmanlardan Çarpıcı Açıklamalar!
Diğer
Gazlı içecek
Genç Erkeklerde Saç Dökülmesi Artıyor: Suçlu Gazlı İçecekler Olabilir mi?
Diğer
Araba korna
Arabaların Kornası Hiç Biter mi? İşte Uzmanların Açıklaması!
Diğer
Çocuk Canlı Yayın
Çocuklar İçin İdeal Ekran Süresi: Yaşa Göre Tavsiyeler ve Uzman Önerileri!
Diğer
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise