Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Bakan Fakıbaba’dan ‘uygun fiyatlı et satışı’ açıklaması
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Bakan Fakıbaba’dan ‘uygun fiyatlı et satışı’ açıklaması
Gündem

Bakan Fakıbaba’dan ‘uygun fiyatlı et satışı’ açıklaması

Son Güncelleme 28 Ekim 2017 17:04
8 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba,kıyma etin kilogramını 29 lira ve kuşbaşı etin kilogramını 31 liradan satmayı taahhüt eden ve Türkiye’nin bütün illerinde satış noktası bulunan zincir marketlere, Et ve Süt Kurumu tarafından dana karkas et satışı yapılacağını bildirdi.

“Besicilerin yerli hayvanlarını 25 liradan satın alacağız”

Fakıbaba, market zincirlerde et satışı uygulaması ve üreticilerin yerli hayvanlarının satın alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Vatandaşların et ihtiyaçlarını ucuz ve uygun fiyatla karşılayabilmeleri için uzun süredir yoğun bir tempo ile çalıştıklarını hatırlatan Fakıbaba, bu çalışmalarını sonuçlandırma aşamasına getirdiklerini kaydetti. Bu kapsamda öncelikli hedeflerinin en geniş tüketici kitlesine ulaşmak olduğunu vurgulayan Fakıbaba, Türkiye’nin bütün illerinde satış noktası bulunan ulusal market zincirlerinde en ucuz ve en uygun fiyatla kıyma ve kuşbaşı et satışı yapılmasını hedeflediklerini bildirdi.

Fakıbaba, “Bu hedefimizi gerçekleştirmek üzere kıyma etin kilogramını 29 lira ve kuşbaşı etin kilogramını 31 liradan satmayı taahhüt eden ve Türkiye’nin bütün illerinde satış noktası bulunan zincir marketlere Et ve Süt Kurumumuz tarafından dana karkas et satışı yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bir yandan vatandaşların et ihtiyaçlarını ucuz ve uygun fiyatla karşılamaları için bu çalışmaları yaparken, yerli hayvan yetiştiriciliği yapan besicileri de koruyacaklarının altını çizen Fakıbaba, şöyle devam etti:

“Bu doğrultuda besicilerimizin yerli hayvanlarını, Et ve Süt Kurumumuzda kesilmesi kaydıyla kilogramını 25 liradan satın alacağız. Bakanlık olarak yürütmüş olduğumuz çalışmalarımızdaki amacımız, hem tüketiciyi hem de üreticiyi mağdur etmeyecek bir yapı oluşturmaktır. Tüketicilerimize uygun fiyattan et temin edilmesi ve hayvan üreticilerimizin de imkanlarının geliştirilmesi yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.”

Öte yandan marketler, ESK’dan temin ettikleri karkas etleri yarımşar kilogramlık ambalajlarda kendileri tüketicilere ulaştıracak. ESK’nın konuyla ilgili önümüzdeki hafta ilana çıkması bekleniyor.

Buğra Gülsoy’un Yeni Romanı İkinci Kıyamet Raflardaki Yerini Aldı!
Sahibinden Satılık Ve Kiralık İlan Verenlere Ağır Cezalar Geliyor!
Putin ile Esed Soçi’de bir araya geldi
Ankara Kulislerini Hareketlendiren İddia!
Yeni Bir Parti Daha Kuruluyor! Osmanlı Ocakları…
EtiketlerAhmet Eşref FakıbabaGıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı
Sonraki Haber TRT World ekibi Myanmar’da gözaltına alındı
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
İlişkiler Konuşma
Zor Konuşmalar Nasıl Yapılır? Psikolog Kimberley Wilson’dan 10 Adımlık Rehber!
Diğer
Sevgili
Evlilikte Suçlamadan Konuşmanın Gücü: Daha Sağlıklı İlişkiler İçin İpuçları!
Diğer
Cinsel Soğukluk
Kadınlar Neden Sekse Karşı Soğuk Davranır?
Diğer
Mango
Ekmek Yerine Mango: Diyabetle Mücadelede Yeni Umut!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise