Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Yer fıstıklı alternatif baklava
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Yaşam > Yer fıstıklı alternatif baklava
Yaşam

Yer fıstıklı alternatif baklava

Son Güncelleme 21 Mayıs 2018 13:48
7 yıl önce
Paylaş
Paylaş

OSMANİYE (AA) – Antep fıstığı fiyatlarındaki aşırı artış baklava üreticilerini farklı malzemeler kullanmaya yöneltirken, Osmaniye’de de bir pastane sahibi baklavalarını yer fıstığıyla yapmaya başladı.



Kadirli ilçesinde pastane işleten Mehmet Arslantaş, AA muhabirine, Antep fıstığının kilogram fiyatının 200 lirayı geçmesi üzerine bu ürüne nelerin alternatifler olabileceğini düşündüklerini ve akıllarına Osmaniye ile özdeşleşen yer fıstığının geldiğini söyledi.



Yer fıstığının kentin öz malı olduğunu, kendilerinin de bu ürünü yetiştirdiklerini belirten Arslantaş, “Antep fıstığının kilogramı 200 lirayı geçti. Biz de kendi yerli ürünümüzü kullanalım dedik ve böyle bir ürün ortaya çıkardık. İnsanlarımız beğenerek alıyor, yiyen herkes memnun. Üstelik daha sağlıklı.” dedi.



Yer fıstıklı baklavanın maliyetinin Antep fıstıklı baklavaya kıyasla çok düşük olduğunu dile getiren Arslantaş, “Antep fıstığının kilogramını 200 liraya alıyorsak yer fıstığını 12 liraya alıyoruz. Yani neredeyse yüzde 90 daha ucuza mal oluyor bize. Antep fıstıklı baklavanın kilogramını en düşük 70 liradan satacağımıza, bunu 20 liradan satıyoruz. İnsanlar da rahatlıkla evine tatlı götürebiliyor.” diye konuştu.



Arslantaş, yaptıkları baklavanın tadının cevizli ve fındıklı baklavaya benzediğini belirterek, “Herkese yer fıstıklı baklavayı tavsiye ediyorum. Özellikle pastaneci arkadaşlara örnek olsun. Antep fıstıklı yerine yerli ürünümüz olan yer fıstıklı baklavayı müşterilerine sunsunlar.” ifadesini kullandı.



Pastanenin müşterilerinden Mustafa Kocabağ da yer fıstıklı baklavayı çok beğendiğini söyledi. Yer fıstığının kente özgü bir ürün olduğuna işaret eden Kocabağ, “Herkese yer fıstıklı baklava tüketmelerini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Kirli Hava İnsan Sağlığını Hayatın Her Aşamasında Tehdit Ediyor!
Öğretmen Öğrencilere Cinsel İstismar Suçundan Tutuklandı!
Sahte Gelin Olayı: Adam 12 Gün Sonra Karısının Erkek Olduğunu Öğrendi!
Uyumadan Önce Telefonunu Kayıta Aldı Ve Duyduklarından Sonra Uykuları Kaçtı!
Kredi Ve Faiz Oranları Düşecek mi?
EtiketlerBaklavaOsmaniyeYer Fıstıklı Baklava
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Aşkını ilan etti! Özlem Kaymaz ilk kez Fikret Orman’ın fotoğrafını paylaştı!
Sonraki Haber Kırlangıçlar şantiyede yuva yapınca çalışmalara bir ay ara verildi
Dişi Memeliler
Bilim İnsanlarından Çarpıcı Bulgular: Dişi Memeliler Erkeklerden %13 Daha Uzun Yaşıyor!
Diğer
Öğrenci
Matematik Yeteneği Genetik mi? Bilim İnsanları Matematik Kabiliyetinin Sırrını Açıkladı!
Diğer
Kadın Depresyon
Araştırma: Psikiyatrik Rahatsızlığı Olanlar Benzer Eşleri Seçiyor!
Diğer
Tuvalet
Uzmanlar Açıkladı: Günde Kaç Kez Tuvalete Gitmek Normal?
Diğer
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise