Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Uğur Dündar’a Program Yapmama Cezası!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Medya > Uğur Dündar’a Program Yapmama Cezası!
Medya

Uğur Dündar’a Program Yapmama Cezası!

Son Güncelleme 24 Ocak 2022 13:10
4 yıl önce
Paylaş
Paylaş
Sedef Kabaş’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla tutuklanmasının yankıları sürerken; RTÜK, Kabaş’ın konuk olduğu programa, kanala ve programın sunucusu duayen gazeteci Uğur Dündar’a ceza yağdırdı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) CHP’li üyesi İlhan Taşçı, kurulun aldığı kararları sosyal medya hesabından paylaştı.

RTÜK BAŞKANI’NI ELEŞTİRDİĞİ İÇİN

– RTÜK, Sedef Kabaş’ın sözleriyle “toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla Tele 1’e % 5 idari para, 5 kez de program durdurma cezası verdi. Uğur Dündar’ın RTÜK Başkanı Şahin’i eleştirmesi nedeniyle de %3 idari para cezasına oyçokluğuyla hükmedildi.

BAŞKA BİR KANALDA DA YAPAMAYACAK

RTÜK kararı uyarınca Demokrasi Arenası programı 5 kez yayınlanamayacak. Program 1 aylığına kapatılmış oldu! Aynı dönemde Uğur Dündar da ne TELE 1’de ne de başkaca bir kanalda program yapamayacak. İşte düşünce özgürlüğü, işte ifade özgürlüğü. Siz misiniz RTÜK başkanını eleştiren.

LİSANSI İPTAL EDİLECEK

TELE1 bu yıl içinde yasanın 8/1/b bendinden bir ceza daha alırsa bu kez kanalın yayını 10 gün boyunca durdurulacak; RTÜK’ün belirlediği yayınları yapacak. Kanal 3. Kez aynı maddeden ceza alırsa lisansı iptal edilecek. Yani fişi çekilecek ve kanalın ekranı tamamen karartılacak!

SELÇUK TEPELİ’YE DE CEZA

Olağanüstü toplantıda, Selçuk Tepeli’nin ana haberde AKP Genel Başkanının icraatına yönelik eleştirileri nedeniyle Fox TV’ye “toplumda özgür kanaat oluşmasını” engellediği iddiasıyla % 3 idari para cezasına hükmedildi. Karar oyçokluğuyla alındı. Cezaların toplamı 6 milyon lira.


RTÜK, hükümetin son günlerde sanatçı, aydın ve gazetecileri hedef alan politikasının cezalandırıcı aparatına dönüştü. Düşünce ve ifade özgürlüğü ile televizyonların özgürce yayıncılık yapması için ortam sağlaması gereken RTÜK, basın özgürlüğünün önündeki engele dönüştü.
Ece Üner İle Susma Programında İstifa Şoku!
Abdurrahman Dilipak: Nasıl Bir Ülkede Yaşıyoruz?
Adnan Aybaba’ya Hapis Şoku!
İletişim Başkan Yardımcılıklarına Atama Kararı Resmi Gazete’de
Elon Musk: Twitter’a Sahip Olmak çok Eğlenceli!
EtiketlerFox TvRTÜKSedef KabaşUğur Dündar
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Yeşilçam’ın Efsane İsmi Fatma Girik Hayatını Kaybetti!
Sonraki Haber Deprem Haber Kuşadası’nda 4.2 Büyüklüğünde Deprem!
Evcil Hayvan Sahipleri
Evcil Hayvanlar Stresi Azaltıyor: Sahiplerinin %58’i Sarılmayı Tercih Ediyor!
Diğer
Bilinç Transferi
Bilinç Aktarımı Mümkün Mü? Oxford Raporuna Göre Üç Büyük Engel!
Diğer
Kardeşler
Alfred Adler’in Doğum Sırası Teorisi: Kişilik Üzerindeki Etkileri!
Diğer
Kolejen
Kolajen Takviyeleri Gerçekten İşe Yarıyor mu? Uzmanlar Ne Diyor, Kullanıcılar Ne Hissediyor?
Diğer
Uykusuzluk
Uykusuzlukla Mücadele: Daha Hızlı Uykuya Dalmak İçin Bilim Destekli 6 İlginç Yöntem!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise