Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Türkiye’nin ‘Oscar’ına hummalı hazırlık
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Kültür/Sanat > Türkiye’nin ‘Oscar’ına hummalı hazırlık
Kültür/Sanat

Türkiye’nin ‘Oscar’ına hummalı hazırlık

Son Güncelleme 19 Ekim 2017 21:30
8 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 54’üncüsü düzenlenecek olan “Uluslararası Antalya Film Festivali” kapsamında, kentin cadde ve sokakları ile film gösterimlerinin yapılacağı salonlarda hazırlıklar yapılıyor.


Işık ve ses sisteminden kırmızı halıya, festivalde verilecek ödüllerden kortejin güzergahına kadar her çalışma özenle yürütülüyor. Cam Piramit önünden başlayıp 100’üncü Yıl Bulvarı, Güllük Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı’ndan Işıklar Caddesi’ne kadar sürecek korteje, dünyaca ünlü aktörler de katılacak.

Kentin cadde ve sokaklarına film festivaliyle ilgili afişler asılırken, yol kenarlarına da “Altın Portakal” heykelleri yerleştirildi.

Çeşitli etkinlikler düzenlenecek
Bir hafta boyunca yarışma filmi galaları, sıra ustalık sınıfları, söyleşiler, konserler, sinema-mutfak etkinlikleri, özel film gösterimleri, çocuk ve gençlik programları düzenlenecek, sinema üzerine sergiler açılacak.

Festivalin jüri başkanlığını, dünya sinemasının tanınmış yönetmenlerinden ve Avrupa’nın birçok önemli festivalinde ödüle layık görülen Filistinli Elia Suleiman’ın üstlendiği festivalde, çocuklar için de özel bölüm yapılacak.

Açılış filmi “Bırakma beni”, kapanış filmi “Loving Vincent”


Yeni bir izleyici kitlesi oluşturma amacıyla yapılacak bölümle çocukların vizyonlarının geliştirilmesi, sanat ve sinemayla sıkı bağlar kurmaları hedefleniyor. Çocuklara yönelik özel film gösterimleri düzenlemenin yanı sıra atölyeler ve sürpriz konuklarla sohbetler de gerçekleştirilecek.

“Film ve Yemek” bölümünde ise gastronomiyle ilgili seçilen 4 film izlendikten sonra, 4 ünlü şef bu filmlerden ilham alarak hazırladıkları tadım menüsünü katılımcılara sunacak.


Festivalin açılış galasında, Bosna Hersekli yönetmen Begic’in “Bırakma Beni” isimli son filminin dünya prömiyeri yapılacak. Dorota Kobiela ve Huch Welchman’ın, Hollandalı post-empresyonist ressam Vincent van Gogh’un hayatını ve gizemli ölümünü konu alan animasyon filmi “Loving Vincent” ile festivalin kapanış galası gerçekleştirilecek.  

2557 Yıllık Dionysos Şenlikleri İzmir’in Seferihisar İlçesi Sığacık’ta Başlıyor!
Yönetmen Mustafa Mayadağ Hayatını Kaybetti!
Dilara Adaş: Sizi Siz Yapan Özellikler Sizi Güzel Yapar!
Başkentte tango rüzgarı esecek
Beyazıt Devlet Kütüphanesi 24 saat hizmet veriyor
EtiketlerAntalyaAntalya Film Festivali
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üç Belediye Başkanımız İstifa Hazırlığı İçinde!
Sonraki Haber Mars Mars’ın Görünmez Manyetik Bir Kuyruğu Olduğu Keşfedildi!
Sivrisinek
Sivrisinekler Kimi Seçiyor, Kimi Es Geçiyor? Uzmanlardan Çarpıcı Açıklamalar!
Diğer
Gazlı içecek
Genç Erkeklerde Saç Dökülmesi Artıyor: Suçlu Gazlı İçecekler Olabilir mi?
Diğer
Araba korna
Arabaların Kornası Hiç Biter mi? İşte Uzmanların Açıklaması!
Diğer
Çocuk Canlı Yayın
Çocuklar İçin İdeal Ekran Süresi: Yaşa Göre Tavsiyeler ve Uzman Önerileri!
Diğer
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise