Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Turgay Ciner Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Manşet > Turgay Ciner Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı!
Manşet

Turgay Ciner Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı!

“Can Holding Soruşturmasında Kritik Gelişme: Turgay Ciner’e Yakalama Kararı”

Son Güncelleme 28 Eylül 2025 18:34
10 saat önce
Paylaş
Turgay Ciner
Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunu yakından ilgilendiren Can Holding soruşturmasına ilişkin yeni bir gelişmeyi duyurdu. Yapılan açıklamada, Ciner Grubu’nun sahibi Turgay Ciner hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Ciner’in yurt dışında olduğu belirtildi
Savcılığın açıklamasına göre Turgay Ciner’in halen yurt dışında bulunduğu ifade edildi. Kararın, soruşturma kapsamında yürütülen geniş çaplı incelemeler çerçevesinde alındığı öğrenildi.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
“Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Can Holding” yetkilileriyle ilgili Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yönetme ve Kurulan Örgüte Üye Olma, Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerini Aklama ve Nitelikli Dolandırıcılık suçları yönünden yürütülmekte olan soruşturma kapsamında;

Şüphelilerden örgüt kurucusu ve yöneticisi olan Kemal CAN’ın 28/09/2025 tarihinde ifadesi alınmış olup, şüpheli aynı gün üzerine atılı suç işleme amacıyla örgüt kurma ve yönetme, mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek suçlarından tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilerek tutuklanmıştır.

Devam eden soruşturmada;
Şüphelilerin sahibi ve yetkilisi olduğu Can Holding A.Ş.’nin 22 Aralık 2024 tarihli Pay Alım-Satım Sözleşmesi ile şüpheli Turgay CİNER’in sahibi olduğu ve CİNER Grubu çatısı altında faaliyet gösteren; CİNER Medya TV Hizmetleri A.Ş, Show Televizyon Yayıncılık A.Ş, Habertürk Gazetecilik A.Ş, HT Spor Televizyon Yayıncılık A.Ş, C Görsel Yayınları A.Ş, Kanal 1 Görsel Televizyon Prodüksiyon A.Ş, CİNER Dijital Yayın Hizmetleri A.Ş, Boğaziçi Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş ve C Yapım Filmcilik Prodüksiyon A.Ş isimli medya kuruluşlarını satın aldığı, söz konusu satın alma ve devir işlemlerinde örgüt faaliyeti kapsamında suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamaya yönelik kuvvetli şüphe ve tespitlerin bulunduğu anlaşılmıştır.

Bu nedenle halihazırda yurtdışında bulunduğu tespit edilen şüpheli Turgay CİNER hakkında 28/09/2025 tarihinde tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştır.

Ayrıca şüpheli Turgay CİNER’in sahibi ve yetkilisi olduğu CİNER Grup’a ait Park Holding A.Ş. ile bu holdinge bağlı AFC İthalat İhracat Turizm A.Ş, Zeyfa İthalat İhracat A.Ş ve Silopi Elektrik Üretim A.Ş isimli şirketlere ilişkin olarak CMK 133/1 ve CMK 133/4-a-7 maddeleri ile 04/02/2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 7539 sayılı Kanunun 7. maddesi uyarınca İstanbul 4.Sulh Ceza Hakimliğinin 28/09/2025 tarihli kararı ile TMSF Başkanlığı yönetim kayyımı olarak atanmıştır.

Mevcut soruşturmada, şüphelilerin suç örgütü faaliyeti kapsamında hareket ederek soruşturmaya konu suçları işledikleri yönünde kuvvetli şüphe bulunması, ayrıca suça konu eylemlerin şüpheli Turgay CİNER’in sahibi ve yetkilisi olduğu şirket tüzel kişiliklerinde de benzer şekilde gerçekleştirildiğinin tespit edilmesi üzerine; maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve şüphelilerin yakalanması amacıyla CİNER Grup’a ait Park Holding A.Ş. ve bağlı şirketlerde 28/09/2025 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile birlikte operasyonel çalışma icra edilmiş olup, çalışma kapsamında Park Holding A.Ş, Silopi Elekrik üretim A.Ş ve AFC İthalat A.Ş şirketlerinin yöneticileri olan (10) şüpheli hakkında bugün itibariyle eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve elkoyma işlemi tatbik edilmektedir.

Soruşturma işlemleri titizlikle devam etmekte olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur. 28/09/2025″

Halk TV’nin Sahibi Cafer Mahiroğlu’na Yakalama Emri Çıktı!
TRT Spor’da Ayrılık: Veli Yiğit ve Erbatur Ergenekon Veda Etti!
Deniz Akkaya’ya Mahkemeden Yakalama Kararı!
Serhan Asker’e Yakalama Kararı!
Kütahya Simav’da 5,4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!
EtiketlerCan Holding SoruşturmasıCiner GrubuTurgay CinerTurgay Ciner Yakalama KararıYakalama Kararı
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Kemal Can Can Holding Başkanı Kemal Can Tutuklandı!
Partner Dedikodu
Araştırma: Partnerinizle Dedikodu Yapmak İlişkiyi Güçlendiriyor!
Diğer
Bebek
Bebeklik Anıları Neden Hatırlanmıyor? Bilim İnsanları Açıklıyor!
Diğer
Duş Almak
Bilim İnsanları Yanıtladı: Sabah mı, Gece mi Duş Almalı?
Diğer
Temizlik
Eylül’le Gelen Temizlik: Evde Alan Açmanın 4 Psikolojik Gücü!..
Diğer
Bilgisayar
Yeni Araştırma: İnsanlar Yapay Zeka Kullanırken Daha Kolay Yalan Söylüyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise