Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Somali’de Türk Vatandaşlara Bombalı Saldırı Yapıldı!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Somali’de Türk Vatandaşlara Bombalı Saldırı Yapıldı!
Gündem

Somali’de Türk Vatandaşlara Bombalı Saldırı Yapıldı!

Son Güncelleme 18 Ocak 2020 13:05
6 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü araç Türk mühendisler ve Somali polisinin öğle yemeği yediği lokantaya daldı.

Türk Büyükelçiği saldırıda 3’ü Türk vatandaşı 11 kişinin yaralandığını açıkladı.

4 GÜN ÖNCE DE SALDIRMIŞLARDI

Somali’de dört gün önce de Türkleri koruyan güvenlik güçlerine bombalı saldırı düzenlenmiş. Saldırıda 3 Somalili askerin hayatını kaybettiği, 2 askerin de yaralandığı bildirilmişti. Mogadişu’da 28 Aralık’ta yapılan bombalı saldırıda da 2’si Türk 85 kişi hayatını kaybetmişti.

“TÜRK ŞİRKETLERİNE SALDIRIYORLAR”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğretim üyesi Murat Aslan, saldırı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aslan, “Somali’de hemen her hafta bir saldırı oluyor. Saldırı yöntemleri de çoğunlukla araçlarla düzenlenen intihar saldırıların olduğunu görüyoruz. Öte yandan yapan kitleye baktığınız zaman Eş Şebab burada öne çıkıyor. Biz önceki saldırı ile bugün yapılan saldırıya baktığımızda bölgede faaliyet gösteren ya Türk şirketlerin ya da Türk şirketleri ile çalışan yerel faaliyetlerin hedef alındığı açık şekilde görülüyor. Somali’nin bulunduğu coğrafya kargaşa olan bölgelere yakındır. Öncelikle izlenmesi gereken yolu alt seviyeye indirmek lazım. Bu ülkelerdeki şirketlerin güvenliklerini sağlayacak tedbirlerin alınması gerekiyor. Personelin fiziki güvenliğini sağlayacak şekilde yerel güvenlik makamları ile de işbirliği yapmak gerekli.” ifadelerini kullandı.

Terör ve güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ ise saldırı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Somali geçtiğimiz yıllarda yoğun olarak terör saldırıları ile gündeme geldi. Bir anda Somali’de böyle bir terör saldırısının olması şüphesiz ki tesadüf değil. Bu işin arka planında Türkiye’nin Libya ile ilgili yapmış olduğu hamleler var. Her ne kadar Eş Şebab dense de burada örgütün hiçbir önemi yok. Burada örgütü oynatan kuklacılara bakmak lazım. Bütün bu yapıların dünyadaki tek merkez tarafından yönetilen bir yapı olduğunu unutmamak lazım.

Bu tür odaklar masaya oturmadan sizi köşeye sıkıştıracak hamle arayışına giriyorlar. Ne zaman Libya ile ilgili bir hamle yapsak İdlib’de saldırıların arttığını görüyoruz. Burada da Berlin konferansı öncesi bu saldırının yapılmasını da çok manidar buluyorum. Türkiye’nin Afrika kıtası ile ilgili yapacağı istikrarın sağlanmasını engellemek istiyorlar. Hemen öncesinde Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşmaları açıklamasın da yine Somali’de 90 kişinin öldürdüğü bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Esas orada hedef alınan bölge de bizim üs bölgemizdi bana göre.

Bu tür saldırılar başka devletleri sindirebilir ancak Türkiye asla böyle bir ülke değil, yarın Berlin konferansında da bunun örneğini göreceğiz.

ABB’den Yeni Uygulama: 62-64 Yaş Arası Vatandaşlara Tren Ücretsiz!..
Ankara’da Korkutan Deprem!
Zelenskiy, Türkiye’ye Çağrıda Bulundu!
Yağmur tüm hafta etkisini gösterecek..
CHP’de Kurultay Soruşturması: Kılıçdaroğlu İfadeye Çağrıldı!
EtiketlerBombalı SaldırıSomaliSomali Türk Şirketleri
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Yunanistan’a Türk Hacker Şoku!
Sonraki Haber Trafikte Hangi Marka Sahibi Daha Sinirli ?
Gazlı içecek
Genç Erkeklerde Saç Dökülmesi Artıyor: Suçlu Gazlı İçecekler Olabilir mi?
Diğer
Araba korna
Arabaların Kornası Hiç Biter mi? İşte Uzmanların Açıklaması!
Diğer
Çocuk Canlı Yayın
Çocuklar İçin İdeal Ekran Süresi: Yaşa Göre Tavsiyeler ve Uzman Önerileri!
Diğer
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
İlişkiler Konuşma
Zor Konuşmalar Nasıl Yapılır? Psikolog Kimberley Wilson’dan 10 Adımlık Rehber!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise