Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Serdar Ali Çeliker’in Hakem Hakkında Skandal Açıklamaları RTÜK’ü Harekete Geçirdi!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Medya > Serdar Ali Çeliker’in Hakem Hakkında Skandal Açıklamaları RTÜK’ü Harekete Geçirdi!
Medya

Serdar Ali Çeliker’in Hakem Hakkında Skandal Açıklamaları RTÜK’ü Harekete Geçirdi!

RTÜK Başkanlığı, VOLE’de Serdar Ali Çelikler’in bir hakem hakkındaki sözleri nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Son Güncelleme 23 Eylül 2024 23:20
2 yıl önce
Paylaş
Serdar Ali Çeliker
Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), mobil uygulama üzerinden yayın yapan kuruluşların RTÜK’ten lisans almaları gerektiğini vurgulayarak, sosyal medya platformlarından yayın yapan VOLE’nin izinsiz yayın yaptığını belirterek 72 saat süre verildiğini açıkladı.

RTÜK’ten yapılan açıklama şöyle:

Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası spor yayını yapan bazı mecralarda gerek kulüpleri gerekse hakem Abdulkadir Bitigen‘i hedef alan açıklamalar ve hakaretler üzerine gerekli ön inceleme Üst Kurulumuz tarafından yapılmıştır.

Galatasaray Spor Kulübü ve taraftarlarını rahatsız edici içerikteki yayın, şu anda görev sahamızda bulunmayan “YouTube” video paylaşım mecrasından gerçekleştirilmiştir.

Bu tür yayınların denetimi hususunda “YouTube” ile görüşmeler devam etmektedir.

Ayrıca, ilgili yayının kamuoyunu rahatsız etmesinden dolayı RTÜK yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi ve ilgili taraflarla görüşerek ikili ilişkilerle konuya müdahil olmuştur. Sayın TFF Başkanımız da benzer yayınlar konusunda oldukça hassas ve duyarlıdır.

Gelecek dönemde olası hukuki düzenlemelerin ardından sosyal medya mecralarının RTÜK’ün denetim süreçlerimize tabi olması beklenmektedir.

Öte yandan ilgili içeriğin yayınlandığı “VOLE” isimli platformun mobil cihaz uygulamasının bulunduğu, bu mecra üzerinden kataloglar halinde isteğe bağlı internet yayıncılığı yaptığı tespit edilmiştir.

Mobil uygulama üzerinden yayın yapan kuruluşların RTÜK’ten lisans almaları zorunludur. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi ile İzin ve Tahsisler Dairesinin teknik çalışmalarının ardından mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yapan “VOLE”, lisans alması yönünde uyarılacak ve kuruluşa 72 saat süre verilerek müracaat etmesi beklenecektir. Gereken süre içinde lisans başvurusu yapılmaması halinde ise, platforma erişim engeli için mahkeme süreçleri başlatılacaktır.

Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Artuner Veda Etti!
Ayşen Gruda’nın Doktoru Açıkladı!
Abdurrahman Uzun’dan 9 Eylül İçin Şok Sözler! K…Larından Tarih Uyduruyorlar!
AA muhabiri Özer, Afrin’deki roket saldırısında yaralandı
Fatih Portakal Canlı Yayında Veda Ederek Tatile Çıktı
EtiketlerAbdulkadir BitigenHakaretKüfürRTÜKSerdar Ali ÇeliklerVoleYoutube
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Buğra Gülsoy Bahar’ın Doktor Evren’i Buğra Gülsoy’un İlk Eşi Şoke Etti!
Sonraki Haber Ankaragücü Ankaragücü Fenerbahçe’yi Kupanın Dışına İtti!
Melatonin
Melatonin Kullanımı Artıyor: Yeni Araştırma Kalp Yetmezliği ve Erken Ölüm Riskine İşaret Ediyor!
Diğer
Evcil Hayvanlar
Evcil Hayvanlar Ne Kadar Yaşar? Türlere Göre Ortalama Yaşam Süreleri!
Diğer
Anason
Menopoz Döneminde Kurtarıcı Baharat: Anasonun Etkileri Şaşırtıyor!
Diğer
Yaşlı
Zaman Yaşlandıkça Neden Daha Hızlı Geçiyor? Bilim İnsanları Beyin Tarama Sonuçlarını Açıkladı!
Diğer
Arkadaşlık
Güçlü Sosyal Bağlantılar Biyolojik Yaşlanmayı Yavaşlatıyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise