Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Sebzelerinizi Haşlarken Bu Önemli Anahtar Adımı Atlamayın!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Diğer > Sebzelerinizi Haşlarken Bu Önemli Anahtar Adımı Atlamayın!
Diğer

Sebzelerinizi Haşlarken Bu Önemli Anahtar Adımı Atlamayın!

Sebzeleri haşlamak - hızlı bir şekilde pişirmek için onları sıcak suda kaynatma işlemi - "muhtemelen var olan en basit pişirme tekniğidir". Bilime dayalı yemek pişirme uzmanı ve A Field Guide to the World's Smells kitabının yazarı , sebzelerin ...

Son Güncelleme 14 Kasım 2023 16:10
2 yıl önce
Paylaş
Sebze Haşlama
Paylaş

Sebzeleri haşlamak – hızlı bir şekilde pişirmek için onları sıcak suda kaynatma işlemi – “muhtemelen var olan en basit pişirme tekniğidir”. Bilime dayalı yemek pişirme uzmanı ve A Field Guide to the World’s Smells kitabının yazarı , sebzelerin ustalıkla kaynatılmasıyla ilgili ipuçlarını şu şekilde paylaştı: Bu ipucu, tariflerde veya teknikle ilgili tartışmalarda pek bahsedilmeyen bir ipucu olarak öne çıkıyor.
Haşlamanın temellerinden birkaçını sıralıyor: Sebzeleri büyük bir tencere kullanarak, bol miktarda tuz kullanarak ve tencerenin kapağını biraz aralık bırakarak mümkün olduğunca çabuk pişirmek. Ancak onları sudan çıkardığında şaşırtıcı anahtar ipucunu veriyor:

Sebzeleri tencereden çıkardığınızda tabii ki buhar çıkacak. “Buharlama, nem kaybettikleri anlamına geliyor” diye açıklıyor.usta yazar. “Bu nem kaybını, onları su geçirmez bir şeyle kaplayarak önleyebilirsiniz.” Görünüşe göre muhtemelen elinizin altında bu amaca uygun bir şey var: biraz sıvı yağ veya tereyağı . Bu yöntem yeşil fasulye gibi sebzeleri buruşmaktan koruyor ve fasulyelerin içindeki besleyeciliğini koruyor.
Bazı sebzeleri kavurmadan önce haşlarsanız bu teknik sizi bir adım öne geçirir.

Boğalar Neden Kırmızı Renk Görünce Sinirleniyor?
Gizli Tehlike: Yaz Depresyonu!
Sevginin Nörolojik Haritası: Hangi Duygu, Hangi Beyin Bölgesini Harekete Geçiriyor?
Yaşayan Nostradamus Olarak Bilinen Athos Salome’dan Korkutan Kehanetler!
Mars’ın Görünmez Manyetik Bir Kuyruğu Olduğu Keşfedildi!
EtiketlerHızlı Sebze HaşlamaSebze HaşlamaSebze Nasıl HaşlanırYemek
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Luana Andrade Ünlü Televizyon Yıldızı Dizlerindeki Yağı Aldırmak İsterken Yaşamını Yitirdi!
Sonraki Haber Yağmur Meteoroloji’den Antalya İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı!
Evcil Hayvan Sahipleri
Evcil Hayvanlar Stresi Azaltıyor: Sahiplerinin %58’i Sarılmayı Tercih Ediyor!
Diğer
Bilinç Transferi
Bilinç Aktarımı Mümkün Mü? Oxford Raporuna Göre Üç Büyük Engel!
Diğer
Kardeşler
Alfred Adler’in Doğum Sırası Teorisi: Kişilik Üzerindeki Etkileri!
Diğer
Kolejen
Kolajen Takviyeleri Gerçekten İşe Yarıyor mu? Uzmanlar Ne Diyor, Kullanıcılar Ne Hissediyor?
Diğer
Uykusuzluk
Uykusuzlukla Mücadele: Daha Hızlı Uykuya Dalmak İçin Bilim Destekli 6 İlginç Yöntem!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise