Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber RTÜK’ten SÖZCÜ TV’ye 2 Milyon TL Ceza!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Medya > RTÜK’ten SÖZCÜ TV’ye 2 Milyon TL Ceza!
Medya

RTÜK’ten SÖZCÜ TV’ye 2 Milyon TL Ceza!

AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla, milletvekillerinin konuşmalarını haberleştiren SÖZCÜ TV, RTÜK tarafından ceza yağmuruna tutuldu.

Son Güncelleme 24 Ocak 2025 17:14
9 ay önce
Paylaş
RTÜK
Paylaş

RTÜK Milletvekillerinin konuşmalarını haberleştiren SÖZCÜ TV’yi ceza yağmuruna tuttu. “RTÜK Adaleti” Uğur Dündar’ın sunduğu Arena, Serap Belovacıklı’nın sunduğu “Haber Saati’’ ve Fatih Portakal’ın sunduğu ana haber bültenine toplam 2 milyon 041 bin 383 lira para cezası verdi.

SÖZCÜ TV’de  gündeme dair değerlendirmelerde bulunan CHP Milletvekili Veli Ağbaba ve İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez’in açıklamaları eleştiri sınırlarını aşar mahiyette bulundu. 

AKP VE MHP’DEN ONAY 

RTÜK’ün AKP ve MHP’li üyeleri, SÖZCÜ TV’ye ceza verilmesine kararlaştırdı. Ağbaba ve Çömez’in için RTÜK’ün AKP ve MHP’li üyeleri Ebubekir Şahin, Orhan Karataş, Deniz Güçer, Mehmet Daniş ve Nurullah Öztürk cezaya onay verdi. CHP-İYİ Parti ve DEM’li üyeler Ahmet Can Buğday, Necdet İpekyüz, İlhan Taşçı ve Tuncay Keser ret oyu kullandı.RTÜK daha önce de başta SÖZCÜ TV olmak üzere, iktidar yandaşı olmayan televizyonlara ceza yağdırmıştı.

İŞTE CEZA VERİLEN PROGRAMLARDA ANLATILANLAR:

Asgari ücrete nasıl laf edersin?

CEZA

RTÜK’ün ikinci cezası da 3 Aralık 2024 günü Fatih Portakal’ın sunduğu ana haber bülteni için geldi. Fatih Portakal yayında asgari ücret konusunda TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ı eleştirerek, ‘’Ergün bey bir rakam telaffuz edin, yüzde 80 isteyin millet senin arkanda durur. Ama diyemiyor korkuyor’’ dedi. 

9 Aralık 2024’deki ‘’Haber Saati’’ programında da ‘’Bir öğlen yemeğine çalışan kesimler satıldı, ücret böyle belirlendi’’ yorumu yapıldı. 
RTÜK de ‘’Kişi ve kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadeler’’ kullanıldığını gerekçe gösterdi. 

SÖZCÜ TV’ye Kasım 2024 gelirinin yüzde 3’ü oranında 703 bin 866 lira para cezası verdi.

Çömez, Yenidoğan çetesini anlattı: 

CEZA

27 Kasım 2024 tarihinde yayınlanan Arena programında İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez’in ‘’Yenidoğan Çetesi’’ ile ilgili açıklamaları yer aldı. Çömez Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu eleştirerek ‘’Dünya kadar belge sunuyoruz. Dönüp baksana., utanmadan, sıkılmadan kafanı çeviriyorsun. Bu çocuklar ölürken sen haberdardın sustun. Umursamadı ya da birilerinden korktu’’ dedi. Uğur Dündar da, ‘’Biz bebeklerin yaşam hakkını savunuyoruz, RTÜK bize ceza veriyor. Bu ne yaman çelişki, bu ne dehşet verici bir bakış açısıdır’’ cevabını verdi. RTÜK bu programla ilgili yasadaki ‘’Tarafsızlık, gerçeklik, doğruluk ilkelerinin esas alınması’’  hükümlerine aykırılık ve haberin ‘’Doğruluğundan emin olunmadan yayınlandığı’’ gerekçesiyle, SÖZCÜ TV’nin 2024 Ekim ayı gelirinin yüzde 3’ü oranında ve 633 bin 651 lira para cezası verdi.

Ağbaba, Gökçek’in Villasını anlattı: 

CEZA

RTÜK 17 Aralık 2024’de yayınlanan ‘’Serap Belovacıklı ile Haber Saati’’ programında da CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın açıklamalarını ihlal olarak gördü. Ağbaba’nın TBMM’de gösterdiği iki fotoğraf ve ‘’Biri vatan ve bayrak uğruna şehit düşen evladımızın derme çatma evi, diğeri, Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in evi. 14 bin metrekare olan bu malikaneyi Kolombiya’daki uyuşturucu kaçakçısı, hırsızlar ya da Arap şeyhleri yapar. Osman Göçkçek bunlardan hangisi. Ankara Belediyesini 25 yıl yöneten ama rantı elinden alındığı için herkese çamur atan bir trol bir Ankara bebesi ’ sözleri aktarıldı. RTÜK de ‘’Tarafsızlık, gerçeklik, doğruluk ilkelerinin esas alınması’’  hükümlerine aykırılık ve haberin ‘’Doğruluğundan emin olunmadan yayınlandığı’’ gerekçesiyle SÖZCÜ TV’ye 703 bin 866 lira para cezası verdi.

Arap Medyası: Kılıçdaroğlu İki Ateş Arasında!
RTÜK, Netflix Türkiye’ye Gözlerini Mi Dikti?
RTÜK Başkanı Şahin’den Netflix Açıklaması!
Seren Serengil’den Hürriyet Yazarına Çok Ağır Mesaj!
Ali Çiçek, Haber Global’e Transfer Oldu: Ana Haber Şefi Görevine Başlıyor!
Etiketler2024CezaÇömezRTÜKSözcü Tv
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Ayşe Barım Ayşe Barım Gözaltına Alındı!
Sonraki Haber FAST Para Transferi Merkez Bankası’ndan Yeni FAST Kararı: İşletmeler de Ödeme İsteyebilecek!
Tuvalet
Uzmanlar Açıkladı: Günde Kaç Kez Tuvalete Gitmek Normal?
Diğer
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Evcil Hayvan Sahipleri
Evcil Hayvanlar Stresi Azaltıyor: Sahiplerinin %58’i Sarılmayı Tercih Ediyor!
Diğer
Bilinç Transferi
Bilinç Aktarımı Mümkün Mü? Oxford Raporuna Göre Üç Büyük Engel!
Diğer
Kardeşler
Alfred Adler’in Doğum Sırası Teorisi: Kişilik Üzerindeki Etkileri!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise