Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber McDonalds, Rusya’dan Temelli Olarak Ayrılacağını Duyurdu!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Magazin > McDonalds, Rusya’dan Temelli Olarak Ayrılacağını Duyurdu!
Magazin

McDonalds, Rusya’dan Temelli Olarak Ayrılacağını Duyurdu!

Son Güncelleme 16 Mayıs 2022 16:03
3 yıl önce
Paylaş
Paylaş
ABD merkezli fast food zinciri, Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana yaşanan “insani krizi” ve ülkede “öngörülemeyen çalışma ortamını” gerekçe olarak gösterdi.

BİR DÖNEMİN SİMGESİYDİ

Rusya’daki ilk McDonalds şubesi Moskova’da 1990’larda açılmıştı. O dönemde Sovyetler Birliği, ekonomisini Batılı şirketlere yeni açıyordu ve McDonalds gibi bir şirketin ülkeye girişi bu yönde çok önemli bir adımdı. Bugün şirketin Rusya’dan çıkışı da benzer şekilde kayda değer bir olay.

McDonalds, Moskova’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Mart ayında Rusya’daki 850 civarındaki restoranını geçici olarak kapattığını duyurmuştu.

Faaliyetlerini askıya aldığı dönemde restoranlarındaki 62 bine yakın çalışanına maaş ödemeyi sürdüreceğini belirtirken şirketin CEO’su Chris Kempczinski, Ukrayna’daki çatışmaların “insanların kelimelerin yetmeyeceği şekilde acı çekmesine yol açtığını” ifade etmişti.

McDonalds, Rusya’daki restoranlarının tamamını yerel bir alıcıya satacağını, tesislerin bundan sonra McDonalds ismini, logosunu ve menüsünü kullanmaması için çalışmalara başlayacağını belirtti.

Rusya’da işletme sahibi olmanın artık savunulabilir bir tarafı kalmadığını ve değerlerine aykırı olduğunu söyleyen şirket, ülkedeki çalışanlarının maaşlarını satım süreci tamamlanana kadar ödeyeceğini ve önceliğin onlara yeni işletmecilerle iş garantisi sağlamak olduğunu ifade etti.


RENAULT DA RUSYA İLE İŞBİRLİĞİNİ SONLANDIRIYOR

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlangıcından bu yana çok sayıda uluslararası şirket ülkedeki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Bunların arasında Coca Cola, Netflix ve Shell gibi devler de bulunuyor.

Fransız otomobil üreticisi Renault da bugün Rusya ile işbirliğini sonlandıracağını duyurdu.

Renault, çoğunluk hisselerini Rus araç üreticisi Avtovaz’a satacağını belirtti.

Bu kararın McDonalds ve Renault gibi büyük şirketlere geri dönüşü olmayan milyarlarca dolarlık yatırıma mal olacağı düşünülüyor.
Arif Susam Korkuttu! 4 Kalp Damarına Stent Takıldı
107 Kilo Olunca Mankenliği Bırakmıştı!
Hadise Neden Yeni Ev Aldı!
İclal Aydın Köpeklerin Saldırısına Uğradı!
Ece Uslu’yu Köpek Isırdı!
EtiketlerUkrayna
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası İlaca Zam Talep Etti!
Sonraki Haber Oktay Kaynarca’nın Yeni Dizisindeki Patneri Kim Olacak?
Dişi Memeliler
Bilim İnsanlarından Çarpıcı Bulgular: Dişi Memeliler Erkeklerden %13 Daha Uzun Yaşıyor!
Diğer
Öğrenci
Matematik Yeteneği Genetik mi? Bilim İnsanları Matematik Kabiliyetinin Sırrını Açıkladı!
Diğer
Kadın Depresyon
Araştırma: Psikiyatrik Rahatsızlığı Olanlar Benzer Eşleri Seçiyor!
Diğer
Tuvalet
Uzmanlar Açıkladı: Günde Kaç Kez Tuvalete Gitmek Normal?
Diğer
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise