Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Kılıçdaroğlu’ndan SDG Açıklaması: “Kürt Meselesini TBMM’de Çözmek Zorundayız”
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Manşet > Kılıçdaroğlu’ndan SDG Açıklaması: “Kürt Meselesini TBMM’de Çözmek Zorundayız”
Manşet

Kılıçdaroğlu’ndan SDG Açıklaması: “Kürt Meselesini TBMM’de Çözmek Zorundayız”

Kılıçdaroğlu, SDG'nin Suriye devletine entegrasyonu sonrası bölgesel barış mesajı verdi. CHP lideri açıklamasını Türkçe, Kürtçe ve Arapça kardeşlik çağrısıyla tamamladı.

Son Güncelleme 26 Ağustos 2026 16:23
16 saat önce
Paylaş
Kemal Kılıçdaroğlu
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) bağımsız askeri yapı olarak faaliyetlerine son verdiğini açıklamasının ardından Suriye ve bölgedeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Suriye’de kalıcı barış ve istikrar yolunda atılan adımları memnuniyetle karşıladığını belirterek mesajını Türkçe, Kürtçe ve Arapça ifadelerle tamamladı.

İçindekiler
  • Kılıçdaroğlu: “Kalıcı Barış ve İstikrar Adımlarını Memnuniyetle Karşılıyorum”
  • “Kürt Meselesini TBMM Çatısı Altında Çözmek Zorundayız”
  • Kılıçdaroğlu’ndan OBİT Vurgusu
  • “Türkiye Savaşların Tarafı Değil, Barışın Kurucu Gücü Olmalı”
  • Kılıçdaroğlu’ndan Türkçe, Kürtçe ve Arapça Kardeşlik Mesajı

Kılıçdaroğlu, SDG’nin silahlı unsurlarının Suriye devletine entegrasyonuna yönelik gelişmelerin yalnızca Suriye’nin geleceği açısından değil, Türkiye ve bölgenin huzur ve güvenliği açısından da önemli olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu: “Kalıcı Barış ve İstikrar Adımlarını Memnuniyetle Karşılıyorum”

Kılıçdaroğlu, açıklamasında Suriye’nin geleceğinin toprak bütünlüğünü koruyan, demokratik ve bütün etnik ve inanç gruplarının eşit yurttaşlık temelinde bir arada yaşayabildiği bir yapı üzerine kurulması gerektiğini belirtti.

Suriye Kürtlerinin kimliklerinin, temel hak ve özgürlüklerinin güvence altında olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, böyle bir Suriye’nin hem Türkiye’nin hem de bölge halklarının çıkarına olduğunu savundu.

“Kürt Meselesini TBMM Çatısı Altında Çözmek Zorundayız”

Kılıçdaroğlu, Suriye’deki gelişmelerin Türkiye açısından da önemli bir fırsat oluşturabileceğini belirterek Kürt meselesinin demokratik siyaset, hukuk ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında çözülmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’deki sürecin silahların tamamen bırakılması, terörün sona ermesi, demokrasinin güçlenmesi ve Türklerle Kürtler arasındaki tarihsel kardeşliğin daha da güçlenmesiyle sonuçlanmasını dilediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu’ndan OBİT Vurgusu

Kılıçdaroğlu açıklamasında daha önce gündeme getirdiği Ortadoğu Barış ve İş Birliği Teşkilatı (OBİT) önerisini de yeniden gündeme taşıdı.

Türkiye, İran, Irak ve Suriye’nin öncülüğünde kurulacak, daha sonra bölgedeki diğer ülkeleri de kapsayacak bir barış ve iş birliği yapılanmasının Orta Doğu açısından önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bölgenin geleceğinin dış güçlerin çıkar hesapları yerine bölgede yaşayan halkların ortak iradesiyle şekillenmesi gerektiğini ifade etti.

“Türkiye Savaşların Tarafı Değil, Barışın Kurucu Gücü Olmalı”

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin kendi iç barışını, demokrasisini ve kardeşlik bağlarını güçlendirmesinin Orta Doğu’nun istikrarı açısından da önemli olduğunu söyledi.

Suriye’de kalıcı istikrarın sağlanması, Filistin’deki çatışmaların sona ermesi ve bölgenin yeni savaşlar yerine diplomasi, iş birliği ve ortak refahın coğrafyası haline gelmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun yolunun daha fazla çatışmadan değil, diyalog ve bölgesel iş birliğinden geçtiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu’ndan Türkçe, Kürtçe ve Arapça Kardeşlik Mesajı

Kılıçdaroğlu, açıklamasının sonunda Türklerin, Kürtlerin ve Arapların ortak geleceğinin barışta olduğunu belirterek mesajını üç dilde kardeşlik vurgusuyla tamamladı.

Kılıçdaroğlu’nun mesajının sonunda şu ifadeler yer aldı:

“Yaşasın halkların kardeşliği!”

“Bijî biratiya gelan!”

“عاشت أخوّة الشعوب!”

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması, SDG’nin feshi ve Suriye devletine entegrasyon sürecinin ardından Türkiye’deki siyasi tartışmalar açısından da dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Adayı Olacak Mı?
CHP’de Yeni Dönem: Kemal Kılıçdaroğlu’nun A Takımı Belli Oldu!
CHP’de milletvekili aday adaylığı şartları belli oldu
Suriye ve İran, İsrail’e Meydan Okudu!
Rusya ve ABD’den ortak Suriye açıklaması
EtiketlerChpChp Genel BaşkanıKemal KılıçdaroğluKılıçdaroğlu AçıklamasıKılıçdaroğlu SDGKılıçdaroğlu SuriyeKürt MeselesiKürt Meselesi TBMMSdgSDG'nin FeshiSuriyeSuriye Demokratik GüçleriSuriye Son DakikaSuriye'de BarışSuriye'de Yeni DönemTBMM
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Ömer Çelik Ömer Çelik’ten SDG Açıklaması: “Suriye’nin İç Bütünlüğü Açısından Önemli Bir Eşik Geçildi”
Sakal
Sakal Bakımında Yapılan Hatalar! Uzmanlar Erkekleri Uyardı!
Diğer
İnternet
İnsanlar Google’da En Çok Hangi Gizli Soruları Aratıyor? İşte En Merak Edilen Konular!
Diğer
Dünya
Yeraltı Suyu Krizi Dünya’nın Ekseni Kaydırdı: Bilim İnsanlarından Çarpıcı Uyarı!
Diğer Yaşam
Obezite
Fazla Yememek İçin Ne Yapmalı? İşte Uzman Tavsiyeleri!..
Diğer
Küflü Ekmek
Küflü Gıdalar Yenilir mi? İşte Uzmanların Uyardığı Tehlikeler!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise