Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Kalp Sağlığı İçin Mucize Besinler!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Yaşam > Kalp Sağlığı İçin Mucize Besinler!
Yaşam

Kalp Sağlığı İçin Mucize Besinler!

Son Güncelleme 10 Eylül 2022 16:07
3 yıl önce
Paylaş
Paylaş
Kardiyolog Elizabeth Klodas, tedavi ettiği hastalarda karşılaştığı en yaygın sağlık sorunlarından birinin yüksek kolesterol olduğunu söyledi.

“Çözümü her zaman hapta aramak gerekmiyor. Bunların yan etkileri olabiliyor” diyen ünlü doktor, tüketilen gıdaların önemine işaret etti.

Klodas, beslenme düzeninde çokça kısıtlama olmadan yapılacak değişiklerle kötü kolesterol olarak bilinen LDL’nin azaltılabileceğini belirtti.

“Slay the Giant: The Power of Prevention in Defeating Heart Disease” (Devi Öldür: Kalp Hastalıklarını Yenmede Önlemenin Gücü) adlı kitabın da yazarı olan Klodas, düzenli tükettiği 5 gıdayı şöyle açıkladı:

Yulaf ezmesi

Yulaf bol miktarda lif içeriyor. Lif, kötü kolesterolü azaltıyor. 2004’te yapılan bir araştırmada, bir günde tüketilen lif miktarını 10 gram artırmanın kalp krizi riskini yüzde 14, kalp hastalığından ölme tehlikesini yüzde 27 düşürdüğü görülmüştü.

Badem

Bademin iyi kolesterol olarak bilinen HDL’yi koruduğu ve hatta artırdığı; kötü kolesterolüyse azalttığı 2018’deki bir çalışmada belirlenmişti.

Klodas, bademi sevmeyenlerin fındık, ceviz ve antepfıstığı tüketebileceğini ifade etti.

Chia tohumu

Chia tohumu bol miktarda omega 3 yağ asidi içeriyor. Bu yağın tüketimi günde 1 gram bile artırılınca, kardiyovasküler hastalık riskinin yüzde 16 azaldığı tespit edilmişti. Omega 3 yağ asidi, iyi kolesterolü artırmaya da yarıyor.

Brokoli

Kolesterole karşı çok önemli olan lif, brokolide de fazlasıyla mevcut. Ispanak, Brüksel lahanası ve karalahana da kolesterol düşürücü özelliklere sahip.

Karpuz

Klodas, şekerli abur cubur yerine karpuz yiyerek kolesterolün düşürülebileceğini kaydetti. Karpuz, kötü kolesterolü düşüren likopeni barındırıyor. Karpuz sevmeyenler elma, üzüm ve çilek yiyebilir. Bunlar, LDL’yi azaltan pektin açısından zengin.
Av Sezonu Açıldı İşte Balık Fiyatları!
Talihsiz Kadına Plajda Şemsiye Saplandı
Kışa merhaba partisi
Bilim İnsanları Açıkladı: Neden Bebeklik Anıları Unutulur?
NASA İlk Defa Bir Kara Deliğin Sesini Yayınladı!
EtiketlerElizabeth KlodasKalp KriziKolesterolSağlıklı BesinlerSağlıklı Yaşam
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Türkiye’nin Borç Aldığı Ülkeler!
Sonraki Haber Facebook Yapay Zeka Facebook İnsan Aklını Okuyabilecek!
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Evcil Hayvan Sahipleri
Evcil Hayvanlar Stresi Azaltıyor: Sahiplerinin %58’i Sarılmayı Tercih Ediyor!
Diğer
Bilinç Transferi
Bilinç Aktarımı Mümkün Mü? Oxford Raporuna Göre Üç Büyük Engel!
Diğer
Kardeşler
Alfred Adler’in Doğum Sırası Teorisi: Kişilik Üzerindeki Etkileri!
Diğer
Kolejen
Kolajen Takviyeleri Gerçekten İşe Yarıyor mu? Uzmanlar Ne Diyor, Kullanıcılar Ne Hissediyor?
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise