Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber İzmir’de Kitap Kafelerin Sayısı Artıyor!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Kültür/Sanat > İzmir’de Kitap Kafelerin Sayısı Artıyor!
Kültür/Sanat

İzmir’de Kitap Kafelerin Sayısı Artıyor!

İZELMAN A.Ş Genel Müdürü Burak Alp Ersen, “Eylül ayına kadar Kitap Kafelerimizin sayısını 10’a çıkarıyoruz. Böylelikle gençlerin kitapla bağının kopmamasını sağlayacağız” dedi.

Son Güncelleme 26 Nisan 2023 23:08
2 yıl önce
Paylaş
İzmir Kitap Kafe
Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kitap Kafelerin sayısını 4’ten 10’a çıkaracak. Cumhuriyet’in 100.yılında gençlerden gelen talepler doğrultusunda Kitap Kafelerin sayısını artırmak istediklerini ifade eden İZELMAN A.Ş Genel Müdürü Burak Alp Ersen, “Eylül ayına kadar Kitap Kafelerimizin sayısını 10’a çıkarıyoruz. Böylelikle gençlerin kitapla bağının kopmamasını sağlayacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bilim, kültür ve sanata dair etkinlikleri buluşturduğu Kitap Kafeler gençlerin uğrak noktası oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, APİKAM, Mustafa Necati Bey Kültür Merkezi, Konak Metro İstasyonu ve Seferihisar Hıdırlık Mahallesi’nde açılan Kitap Kafelere yenisini ekleme kararı aldı. Cumhuriyet’in 100. yılında Kitap Kafelerin sayısını 10’a çıkaracaklarını ifade eden İZELMAN A.Ş Genel Müdürü Burak Alp Ersen, “6 ay önce kitap kafelerimizi açmaya başladık. Gençlerimize ve öğrencilerimize hem ders çalışabilecekleri hem de sosyalleşebilecekleri bir ortam sağladık. Gençler tarafından da Kitap Kafeler çok sevildi. Haftanın her günü gençler bu mekanları tercih ediyor. Biz de bu duruma kayıtsız kalmadık ve kitap kafelerin sayısını 10’a çıkarmaya karar verdik” dedi.

İzmir Kitap Kafe

Eylül’e kadar Kitap Kafe sayısı 10’a çıkacak
Kitap Kafelerde İzmir ile ilgili pek çok yayın olduğunu da hatırlatan Ersen, “Modern pek çok kafenin açıldığı bu dönemde gençlerin kitapla bağının kopmamasını sağlayacağız. Kitabın gündemde olması çok kıymetli bir şey. Kitap Kafe bu açıdan çok önemli bir iş. Eylül ayına kadar yeni Kitap Kafeleri açarak bize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız. Yeni Kitap Kafelerin açılacağı ilçelerimiz arasında Buca, Bornova ve Çiğli var” dedi.

Buca’dan geliyorum
Üniversite sınavlarına hazırlanan ve çalışma için APİKAM Kitap Kafe’yi tercih eden Heja Deniz Kılıçarslan, “Kitap kafeler açıldığından beri APİKAM’da ders çalışıyoruz. Kütüphaneler çok kalabalık ve buradaki gibi bir ortam yok. Gayet verimli oluyor bizim için. Buca’dan buraya geliyorum Yol biraz uzun oluyor ama burası için değiyor. Arkadaşlarımla birlikte burada motive oluyorum. Bilemediğimiz şeyleri birbirimize soruyoruz” diye konuştu.

Burayı çok seviyoruz
Açık Lise öğrencisi 17 yaşındaki Mustafa Tatlıkan ise “Bir iki aydır kitap kafeleri tercih ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesini hissediyoruz. Metroya yakın, ulaşımı kolay, güvenlikli bir ortam var. Canımız kahve ve çay istediğinde uygun fiyata buradan alıyoruz. Burayı çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

Kitap Kafelere aşığım
Ders çalışma ortamı açısından Kitap Kafelerin onlar için bulunmaz bir nimet olduğunu dile getiren Gizem Bozgül de, “Kitap kafeler çok iyi. Bu kadar uygun fiyatlı kahvelerin olduğu ve gün içerisinde öğrencilerin vakit geçirebileceği ortamlar yok. Merkezi yerlerde olması çok iyi. Umarım devamı gelir ve daha çok Kitap Kafe açılır. Haftanın 7 günü buradayım. Kitap Kafelere çok aşığım. Huzurlu bir yer ve arkadaşlarımızla rahat ediyoruz. DGS’ye hazırlanıyoruz” dedi.

Kitap Kafeler nerede?
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZELMAN A.Ş, 6 ay önce Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), Mustafa Necati Bey Kültür Merkezi, Konak Metro istasyonu ve Seferihisar Hıdırlık Mahallesinde dört Kitap Kafe’yi İzmirlilerin hizmetine sundu. Kitap Kafe’lerdeA PİKAM’ın yayınları, İZELMAN A.Ş.’nin kendi yayınları ve çeşitli kitapların satışı yapılyor. Kentliler bu kafelerde çay, kahve içebiliyor, internete giriyor ve kitap okuyabiliyor.

İzmir’de Parfüm Fabrikası Yangını: 1 İşçi Yaşamını Yitirdi, 3 İşçi Yaralandı!
Firavun 3. Ramses’in Tapınağı’na Yoğun İlgi!
Sinema Filmlerinde Gösterilen Reklam Süreleri Kısalıyor!
70. Emmy Ödülleri’nde Game Of Thrones Fırtınası
Sivas Müziği UNESCO İle Tescillenecek!
EtiketlerİZELMAN A.Ş.İzmirİzmir Kitap KafeKitap Kafe
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Türktelekom Basketbol Takımı Türk Telekom’dan Tarihi Başarı! İlk Kez Finalde!
Sonraki Haber Selçuk Bayraktar TEKNOFEST Başlıyor! Selçuk Bayraktar Video Yayınladı!
Sivrisinek
Sivrisinekler Kimi Seçiyor, Kimi Es Geçiyor? Uzmanlardan Çarpıcı Açıklamalar!
Diğer
Gazlı içecek
Genç Erkeklerde Saç Dökülmesi Artıyor: Suçlu Gazlı İçecekler Olabilir mi?
Diğer
Araba korna
Arabaların Kornası Hiç Biter mi? İşte Uzmanların Açıklaması!
Diğer
Çocuk Canlı Yayın
Çocuklar İçin İdeal Ekran Süresi: Yaşa Göre Tavsiyeler ve Uzman Önerileri!
Diğer
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise