Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber İstanbul 45 Dereceyle Kavruluyor: Sıcak Hava Rekor Kırdı!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > İstanbul 45 Dereceyle Kavruluyor: Sıcak Hava Rekor Kırdı!
Gündem

İstanbul 45 Dereceyle Kavruluyor: Sıcak Hava Rekor Kırdı!

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı İstanbul’da yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Son Güncelleme 22 Temmuz 2024 15:34
1 yıl önce
Paylaş
Hava Sıcaklığı
Paylaş

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı İstanbul’da yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. İstanbul’da artan nem oranıyla etkisini daha çok gösteren sıcak havadan kaçmak isteyen vatandaşlar kendilerini sahil kenarlarına atıyor.

45 DERECENİN ÜZERİNDE HİSSEDİLİYOR

Meteorolojik verilere göre, hafta boyunca kentte etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle 34-37 derece aralığında seyreden sıcaklık, nemin de artmasıyla özellikle öğle saatlerinde 45 derecenin üzerinde hissediliyor. Sıcak havaya rağmen Üsküdar sahiline gelenlerin bir kısmı serinlemek için denize girdi.

KENDİLERİNİ SERİN YERLERE ATTILAR

İstanbul Boğazı’nın serin sularında ferahlayanlar, kayalıkların üzerinde güneşlenip eşsiz manzaranın da keyfini çıkardı. Sahil boyunca yürüyüş yapanlar, şapka veya şemsiyeyle güneşten korunmaya çalıştı. Güneşten etkilenenler ise sahildeki gölgelik alanlarda vakit geçirdi.

SAHİLLER SAKİN KALDI

Zeytinburnu ve Yenikapı sahillerinin, aşırı sıcak havanın da etkisiyle sakin olduğu gözlendi. Hafta sonunu değerlendirmek isteyen İstanbullular aileleriyle piknik yapıp, denizde yüzdü. Yüzmek için en çok tercih edilen Caddebostan’ın önceki haftalara göre sakin olması ve sahildeki otoparkların da boş kalması dikkati çekti. Bazı vatandaşlar gölgelik alanlarda sandalye ve masalarını getirerek piknik yaptı. Serinlemek isteyenler plajda denize girdi. Kartal sahiline gelen vatandaşlar hem denizde yüzerek hem de ağaç gölgelerinde oturarak serinlemeye çalıştı. Vatandaşların ferahlamak için soğuk içecekler tükettiği görüldü.

BÜYÜKÇEKMECE SAHİLİNDE DE YOĞUNLUK

Büyükçekmece sahilinde de yoğunluk gözlendi. Denize girip serinleyen vatandaşlar, sahildeki şemsiyelerin altında güneşten korunmaya çalıştı. Bazıları da ağaçların altındaki gölgelik alanlara koydukları kamp sandalyelerinde oturarak vakit geçirdi. Denize girmek isteyenlerin bir başka uğrak noktası da Sarayburnu sahili oldu. Kimi serin sularda yüzerken kimi de sahilde yürüyüşü tercih etti. Denizde beliren iki yunusu görüp şaşıran vatandaşlar, cep telefonu kamerasıyla kaydetmeyi ihmal etmedi. Karaköy ve Beşiktaş sahillerine gelenlerin bir kıszmı sıcaktan etkilenmemek için parklardaki ağaçların gölgelerinde vakit geçirdi, bir kısmı ise kafe gibi kapalı işletmelerde bulunmayı tercih etti.

Sarayburnu’nda denize giren Aydın Duman, havanın çok sıcak ve nemli olduğunu söyledi. Duman, “Su çok güzel ve temiz. Bu suyu da başka yerde bulamazlar. Hava çok sıcak. Deniz olmasa yanarmışız.” dedi. Caddebostan Sahili’ne ailesiyle geldiği pikniğe gelen Halil Demirel, gölgelik alanda bile durmanın zor olması nedeniyle serinlemek için sık sık denize girdiğini anlattı.

“NEFES ALAMAZ DURUMA GELİYORUZ”

Salih Bozdemir ise Salacak sahiline sıcak havalarda arkadaşlarıyla birlikte Boğaz’da yüzmek için geldiğini belirterek, “Deniz olmasa ne yapardık bilmiyorum.” diye konuştu. Gece saatlerinde nemle sıcaklığın da arttığını belirten Bozdemir, “Geceleri iki defa duş aldığımız oluyor. Nefes alamaz duruma geliyoruz. Evimizde klima falan da yok.” ifadelerini kullandı.

Almanya Seçimleri: CDU/CSU Sandıktan Zaferle Çıktı!
Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş’ın Acı Günü!
Ünlüler Sosyal Medyadan Ne Kadar Kazanıyor?
ABD’nin güneyinde yeni kasırga alarmı
ABD’de Türkiye Karşıtı Açıklamalar Artıyor!
EtiketlerİstanbulSıcak HavaSıcak Hava DalgasıSıcaklar
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Özlem Akınözü Oyuncu Özlem Akınözü Hayatını Kaybetti!
Sonraki Haber Joe Biden ABD Başkanı Joe Biden Adaylıktan Çekildi!
Sivrisinek
Sivrisinekler Kimi Seçiyor, Kimi Es Geçiyor? Uzmanlardan Çarpıcı Açıklamalar!
Diğer
Gazlı içecek
Genç Erkeklerde Saç Dökülmesi Artıyor: Suçlu Gazlı İçecekler Olabilir mi?
Diğer
Araba korna
Arabaların Kornası Hiç Biter mi? İşte Uzmanların Açıklaması!
Diğer
Çocuk Canlı Yayın
Çocuklar İçin İdeal Ekran Süresi: Yaşa Göre Tavsiyeler ve Uzman Önerileri!
Diğer
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise