Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber İnternette en çok ‘eve kadar fiber’ tercih ediliyor
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Teknoloji > İnternette en çok ‘eve kadar fiber’ tercih ediliyor
Teknoloji

İnternette en çok ‘eve kadar fiber’ tercih ediliyor

Son Güncelleme 16 Aralık 2017 12:17
8 yıl önce
Paylaş
Paylaş

laştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) hazırlanan 2017 yılı 3. çeyreğine ilişkin “Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu” hakkında değerlendirmelerde bulundu.


Bu yıl en fazla önem verdikleri ve üzerinde çalıştıkları konulardan birinin “yerli ve milli üretim” olduğunu vurgulayan Arslan, 4,5G yetkilendirmesiyle başlattıkları 5G ve ötesi teknolojileri hedef alan çalışmaların büyük bir hızla sürdüğünü söyledi.


Arslan, Türkiye’de yazılım ve donanım üretme potansiyelini harekete geçirmek için yürütülen sektörel kümelenme çalışmalarının, çalıştaylar ve panellerle devam ettiğini anımsatarak, “Bu kapsamda, 5G ve ötesi teknolojiler için yerli ve milli üretime katkı yapacak herkesi buluşturmayı amaçlayan ‘5G TR Forumu’, kasım ayında yaptığı çalışma grupları çalıştayıyla faaliyetlerini sürdürdü.” dedi.



“Mobil abone sayısı 77,9 milyona yükseldi”

Sektörde faaliyet gösteren işletmecilerin geçen yıl 45,4 milyar lira net satış gelirine ulaştıklarına işaret eden Arslan, bu yılın 3. çeyreğindeki gelirin yaklaşık 13,1 milyar lira olduğunu dile getirdi.


Arslan, bu dönemde yaklaşık 11 milyon sabit abonenin yanında, mobil hizmetlerdeki abone sayısının 77,9 milyon olduğunu ve penetrasyon oranının yüzde 97,6’ya ulaştığını kaydetti.



“63 milyon kişi 4,5G’yi tercih etti”

Genişbant verilerine bakıldığında ise 11,4 milyonu sabit, 56,5 milyonu mobil olmak üzere yaklaşık 67,9 milyon genişbant internet abone sayısına ulaşıldığına dikkati çeken Arslan, “İnternet abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14,9 artmıştır. En yüksek artış yaklaşık yüzde 36’lık oranla ‘eve kadar fiber’ ve yaklaşık yüzde 16,9’luk oranla ‘kablo internet’ abone sayılarında gerçekleşti.” diye konuştu.


Arslan, 1 Nisan 2016’da Türkiye’de kullanılmaya başlanan ve daha yüksek mobil veri hızı sağlayan 4,5G hizmeti aboneliğine, bu yılın 3. çeyreği sonunda yaklaşık 63 milyon vatandaşın geçtiğini söyledi.

Netflix Geleneksel TV Modeline Geri Dönüyor!
Sosyal Medya Devlerine 30’ar Milyon Lira Ceza!
Ay’da Mobil Ağ Şebekesi Kurulacak!
HİSAR-O Hedefi Şaşmadı: Milli Savunmada Gurur Anı!
Oktay Kaynarca’dan Dünya Tiyatrolar Günü Mesajı!
Etiketler5g TeknolojisiAhmet ArslanFiber İnternetHaberleşme TeknolojisiUlaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Mesut Yılmaz’ın oğlu ölü bulundu
Sonraki Haber Cam Filminde Sıcak Gelişme!Kararı Başbakan Verecek
Sivrisinek
Sivrisinekler Kimi Seçiyor, Kimi Es Geçiyor? Uzmanlardan Çarpıcı Açıklamalar!
Diğer
Gazlı içecek
Genç Erkeklerde Saç Dökülmesi Artıyor: Suçlu Gazlı İçecekler Olabilir mi?
Diğer
Araba korna
Arabaların Kornası Hiç Biter mi? İşte Uzmanların Açıklaması!
Diğer
Çocuk Canlı Yayın
Çocuklar İçin İdeal Ekran Süresi: Yaşa Göre Tavsiyeler ve Uzman Önerileri!
Diğer
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise