Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Eski Bakan Sadi Somuncuoğlu Hayatını Kaybetti!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Eski Bakan Sadi Somuncuoğlu Hayatını Kaybetti!
Gündem

Eski Bakan Sadi Somuncuoğlu Hayatını Kaybetti!

Son Güncelleme 28 Şubat 2022 09:59
4 yıl önce
Paylaş
Paylaş
Eski devlet bakanı, Aksaray eski Milletvekili, Türk Ocakları eski Genel Başkanı, Yeniçağ Gazetesi yazarı Sadi Somuncuoğlu vefat etti.

Somuncuoğlu, 20. ve 21. dönemde milletvekilliği yapmıştı. 57. Hükümet döneminde devlet bakanlığı yapan ve Milli Düşünce Merkezi kurucu Genel Başkanı olan Somuncuoğlu bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Somuncuoğlu, bu sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

SADİ SOMUNCUOĞLU KİMDİR?

İlk ve ortaokulu Aksaray’da, lise ve yükseköğrenimini Ankara’da tamamladı. 1965 yılında “Bab-ı Ali’de sabah” gazetesini çıkardı. Gençliğinde Türk Ocağı bünyesindeki faaliyetlere katıldı. Buradaki devrin ileri gelen Türkçü aydınlarının sohbetlerinde bulundu. Daha sonra gençlik döneminde feyzaldığı 1994-1995 Türk Ocaklarının başkanlığını yaptı. 1967’de aktif siyasete atıldı. 1969 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Adana Kongresi’nde Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildikten sonra, 12 Mart 1971 tarihine kadar kısa bir dönem dışında, MHP’li gençlerin eğitimi ve teşkilatlanması işlerini yürüttü.

1967-1969 döneminde Türkiye’deki bütün fakülte ve yüksek okullarda Alparslan Türkeş’in talimatı ile Ülkü Ocakları’nı kurdu. 1969 tarihinde, İbrahim Metin, Halil Özyıldız ile birlikte Devlet Dergi’sini çıkardı ve bu dergide birçok yazıları yayınlandı. 1970’te Ülkü Ocakları Birliğinin kuruluşunda görev aldı.

1977 yılında Niğde milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. 1995 Türkiye genel seçimlerinde Anavatan Partisi listesinden Aksaray milletvekili seçildi. Daha sonra bu partiden ayrılarak MHP’ye girdi ve 1999 seçimlerinde de MHP milletvekili oldu. 57. Koalisyon Hükûmeti döneminde Milliyetçi Hareket Partisinden Devlet Bakanı olan Sadi Somuncuoğlu, genel başkanın aksi yöndeki kararına rağmen Cumhurbaşkanlığına adaylığını koydu ve bu hareketi partide büyük tepki yarattı. Bundan dolayı parti içinde saldırıya uğrayan Somuncuoğlu 8 Mayıs 2000 tarihinde bakanlıktan azledildi. Aktif siyasetten çekildikten sonra kitap ve köşe yazılarına ağırlık veren Somuncuoğlu’nun halihazırda yayınlanmış 7 kitabı vardır. Yeniçağ Gazetesinin köşe yazarıdır. Milli Düşünce Merkezinin genel başkanlığını yapmaktadır.

KOOP Bakkal Projesi İçin Düğmeye Basıldı!
Resmi Gazetede Yayınlanarak Yeni Bakan Yardımcıları Belli Oldu!
ABD Ordusu Sokakta!
Afrin’de Savaşı Durdurun Diyen Ünlülere Erdoğan’dan Sert Tepki!
Sağlık Bakanlığı Geri Ödeme Listesine 64 Yeni İlaç Ekledi!
EtiketlerAksaray Eski MilletvekiliEski Devlet BakanıSadi SomuncuoğluYeniçağ Gazetesi
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Nükleer Bombalar Patlamaya Başlarsa Bunun Sonuçları Ne Olur?
Sonraki Haber Buse Varol Ve Alişan Çiftinden Beklenen Paylaşım Geldi!
Dişi Memeliler
Bilim İnsanlarından Çarpıcı Bulgular: Dişi Memeliler Erkeklerden %13 Daha Uzun Yaşıyor!
Diğer
Öğrenci
Matematik Yeteneği Genetik mi? Bilim İnsanları Matematik Kabiliyetinin Sırrını Açıkladı!
Diğer
Kadın Depresyon
Araştırma: Psikiyatrik Rahatsızlığı Olanlar Benzer Eşleri Seçiyor!
Diğer
Tuvalet
Uzmanlar Açıkladı: Günde Kaç Kez Tuvalete Gitmek Normal?
Diğer
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise