Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında önemli mesajlar verdi. Erdoğan, belediyelerin emlak vergilerinde fahiş artış yapmasına ve vatandaşları mağdur edecek uygulamalara karşı net talimat verdi:
“Vatandaşı mağdur edecek olan her türlü şeyin önüne geçin. Meclis iradesinde düzenleme yapın. Olağanüstü ve kabul edilebilirliğin dışındaki uygulamaları engelleyin, kalıcı çözüme kavuşturun.”
Erdoğan: Meclis İradesiyle Kalıcı Düzenlemeler Yapılmalı
Türkiye gazetesinden Emrah Özcan’ın haberine göre Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında özellikle yerel yönetimlerin bazı ekonomik uygulamaları nedeniyle halkın zorlandığını belirterek, gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.
Gerilim Siyaseti Yerine Proaktif Yaklaşım Vurgusu
Toplantıda, Meclis açılışı sonrası yapılan siyasi liderler buluşması da gündeme geldi. Erdoğan, “Muhalefette gerilim siyaseti işliyor. Biz ise proaktif siyaset izleyerek müzakere ve diyalog kanallarını açık tutacağız” diyerek, partisinin yeni dönemdeki siyasi yaklaşımını özetledi.
Emlak Vergilerindeki Fahiş Artışlara Müdahale Mesajı
Bazı belediyelerin emlak vergilerinde yaptığı yüksek artışlara da tepki gösteren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Bundan sonra böyle şeylerin olmaması için tedbir alın. Meclis, bu konuda gerekli düzenlemeleri hızla yapmalı. Halkın ekonomik olarak ezilmesine izin veremeyiz.”