Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Enflasyon Rakamları Korkuttu: Temmuz Ayında Yükseliş Sürüyor!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Enflasyon Rakamları Korkuttu: Temmuz Ayında Yükseliş Sürüyor!
Gündem

Enflasyon Rakamları Korkuttu: Temmuz Ayında Yükseliş Sürüyor!

TÜİK Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık enflasyon yüzde 2.06 olarak açıklanırken, yıllık enflasyon yüzde 33,52 oldu. Böylece, enflasyonun düşüşü 14 aya çıktı.

Son Güncelleme 5 Ağustos 2025 10:43
2 ay önce
Paylaş
Enflasyon
Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 2,06 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 33,52 oldu.

Ekonomistlerin beklentisi temmuzda TÜFE’nin yüzde 2,34 oranında artması, yıllık bazda ise yüzde 33,90 seviyesine gerilemesi yönündeydi. Öte yandan, ekonomistlerin 2025 sonu enflasyon beklentisi temmuz ayı itibarıyla yüzde 30,32 oldu.

Tüketici Fiyat Endeksi, haziranda piyasa beklentilerinin altında gerçekleşmiş, enflasyon aylık bazda yüzde 1,37 oranında artış gösterirken; yıllık enflasyon ise, yüzde 35,05 olarak hesaplanmıştı.

TÜFE GIDA VE ALKOLSÜZ İÇECEKLERDE YILLIK %27,95 ARTTI

En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun yıllık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde %27,95 artış, ulaştırmada %26,57 artış ve konutta %62,01 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana grupların yıllık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde %6,94, ulaştırmada %4,35 ve konutta %9,03 oldu.

TÜFE GIDA VE ALKOLSÜZ İÇECEKLERDE AYLIK %0,07 ARTTI

En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun aylık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde %0,07 artış, ulaştırmada %2,89 artış ve konutta %5,78 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana grupların aylık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde %0,02, ulaştırmada %0,45 ve konutta %0,95 oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2025 yılı Temmuz ayı itibarıyla, 18 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 5 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 120 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

ÖZEL KAPSAMLI TÜFE GÖSTERGESİ (B) YILLIK %33,77 ARTTI, AYLIK %1,82 ARTTI

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2025 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %1,82 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %19,40 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %33,77 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %40,51 artış olarak gerçekleşti.

İLK 6 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI

Haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki aya göre yüzde 1,37 artış göstermiş, yıllık bazda ise yüzde 35,05’e gerilemişti. Ocak ayında yüzde 5,03, Şubat’ta yüzde 2,27, Mart’ta yüzde 2,46, Nisan’da yüzde 3 ve Mayıs’ta yüzde 1,53 olarak gerçekleşen TÜFE’deki aylık değişimler, yılın ilk yarısını yüzde 35,05’lik yıllık enflasyon oranıyla tamamlamıştı.

Doğal Dengeyi Tehlikeye Atabilecek Bir Adım: Genetiği Değiştirilmiş Sivrisinekler Doğaya Salındı!
Anayasa Mahkemesi’nden Büyük Karar!
İzmir’de Sel Felaketi: Maddi Hasar Büyük!
Ukrayna’ya Yardım Yağıyor: 4 Bin 500 İHA Savaşa Hazır!
Alkolde Zam Rüzgarı: Hangi İçkiler Ne Kadar Zamlandı?
EtiketlerEnflasyonEnflasyon RakamlarıTemmuz Enflasyon RakamlarıTÜİK
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Kanser Sessiz Tehlike: Kanser Vücutta Nasıl Başlar, İlk Belirtiler Neler?
Sonraki Haber Cüzdan para Memur ve Emekliye Yeni Zam Belli Oldu! İşte Güncel Maaşlar!
Partner Dedikodu
Araştırma: Partnerinizle Dedikodu Yapmak İlişkiyi Güçlendiriyor!
Diğer
Bebek
Bebeklik Anıları Neden Hatırlanmıyor? Bilim İnsanları Açıklıyor!
Diğer
Duş Almak
Bilim İnsanları Yanıtladı: Sabah mı, Gece mi Duş Almalı?
Diğer
Temizlik
Eylül’le Gelen Temizlik: Evde Alan Açmanın 4 Psikolojik Gücü!..
Diğer
Bilgisayar
Yeni Araştırma: İnsanlar Yapay Zeka Kullanırken Daha Kolay Yalan Söylüyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise