Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Ekrem İmamoğlu: ‘Yavaş’ın Cümleleri Beni İncitmiyor!’
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Ekrem İmamoğlu: ‘Yavaş’ın Cümleleri Beni İncitmiyor!’
Gündem

Ekrem İmamoğlu: ‘Yavaş’ın Cümleleri Beni İncitmiyor!’

Son Güncelleme 12 Mart 2025 14:29
8 ay önce
Paylaş
Ekrem İmamoğlu
Paylaş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Mansur Yavaş’ın sözlerine yanıt veren İmamoğlu, “Hiçbir cümlesi beni incitmiyor” dedi. İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Erdoğan, Yavaş ve kendisinin yarışabileceği” senaryosu hakkında da dikkat çeken ifadeler kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ekol TV’de Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı belirleme süreci hakkında konuşan İmamoğlu, ön seçimin parti içi demokrasi için büyük bir adım olduğunu vurguladı.

“Ön seçim bir demokrasi devrimidir. 2018 ve 2023 seçimlerinde adayın geç belirlenmesi nedeniyle başarısız olduk. Bu kez CHP, adayını erken belirleyecek ve bunu ön seçimle yapacak.”

CHP’nin alacağı her karara saygı duyacağını belirten İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığının kimsenin “tapulu malı” olmadığını ifade etti.

Mansur Yavaş’ın açıklamalarına yanıt: “Hiçbir cümlesi beni i̇ncitmiyor”
Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreciyle ilgili, seçimlere daha uzun süre olduğunu ve bu konuda bir harekete geçmediklerini belirtmişti.

Mansur Yavaş’ın bu açıklamalarıyla ilgili konuşan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Mansur Yavaş’ın hiçbir cümlesi beni incitmiyor. Biz yol arkadaşıyız, dava arkadaşıyız. Günün sonunda en doğru kararı birlikte alacağız. En kriz anında bile birlikte hareket edeceğimizi biliyorum.”

İmamoğlu, CHP’nin aday belirleme sürecinde herkesin görüşüne saygı duyduğunu ancak sürecin partinin inisiyatifinde olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri: “Ben, Mansur Bey ve Erdoğan”
Candaş Tolga Işık’ın “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şöyle bir tablo olur mu: ‘Siz, Mansur Bey ve Sayın Erdoğan?'” sorusuna İmamoğlu dikkat çeken bir yanıt verdi.
Bu tür senaryoların konuşulmasının erken olduğunu ifade eden İBB Başkanı, ön seçim sürecinin demokratik bir mekanizma olduğunu ve CHP’nin adayını en doğru şekilde belirleyeceğini söyledi.

“Adaylık kimsenin tapulu mülkü değil. Partimiz en doğru kararı verecektir. Süreç CHP’nin elinde ve bu süreç en demokratik şekilde işleyecektir.”

‘Daha günü belli olmayan seçim i̇çin harekete geçmedik’
Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde bir iftar programında yaptığı konuşmada, CHP’nin aday belirleme süreciyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:
“Cumhurbaşkanlığı seçimine en az 2,5-3 yıl var. Bizim önceliğimiz Ankara halkına hizmet etmeye devam etmek. Türkiye’nin o günkü şartlarına göre hareket ederiz, ancak şu an gündemimizde böyle bir konu yok.”

Bu sözleri değerlendiren İmamoğlu, “Seçim günü geldiğinde CHP en doğru kararı alacaktır” diyerek sürecin parti içi mekanizmalarla şekilleneceğini belirtti.

‘Vedat Milor ile konuşmadım’
Ekrem İmamoğlu, programda gastronomi yazarı Vedat Milor hakkında da konuştu. Milor’un sosyal projelerine verdiği destekten dolayı teşekkür ettiğini söyleyen İmamoğlu, bu konuda çıkan haberlerin yanlış anlaşılmalara yol açtığını belirtti.
“Vedat Milor ile hiç konuşmadım. Programlarını hayranlıkla izlerim ama kendisiyle birebir bir temasım olmadı. Kamu yararına sunduğu katkılar için teşekkür ettim.”

CHP’de adaylık süreci nasıl i̇şleyecek?
* CHP, Cumhurbaşkanlığı adayını ön seçimle belirleyecek.
* İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylık süreciyle ilgili görüşleri farklılık gösteriyor.
* Seçim tarihi netleşmeden kimse adaylık sürecine resmen dahil olmadı.
* Parti içindeki tüm isimler, CHP’nin alacağı karara uyacaklarını belirtiyor.

Kolombiya’da Akıl Almaz Olay!
Deprem Riski Haritası Yenilendi!
Ahmet Hakan’ın O Sözlerine Yılmaz Özdil’den Sert Cevap!
Trump, Irma kasırgasının etkilediği Florida’ya gitti
İsveçli Gazetecilerden İsrail’e Sert Tepki: “Gazetecileri Öldürmeyi Durdurun”
EtiketlerChpEkrem İmamoğluMansur YavaşÖn Seçim
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Yusuf Dikeç Yusuf Dikeç, Hırvatistan’da Gümüş Madalyayı Kazandı!
Sonraki Haber Deprem Haber Muğla’da Deprem: AFAD, Büyüklüğü Paylaştı!
Evcil Hayvanlar
Evcil Hayvanlar Ne Kadar Yaşar? Türlere Göre Ortalama Yaşam Süreleri!
Diğer
Anason
Menopoz Döneminde Kurtarıcı Baharat: Anasonun Etkileri Şaşırtıyor!
Diğer
Yaşlı
Zaman Yaşlandıkça Neden Daha Hızlı Geçiyor? Bilim İnsanları Beyin Tarama Sonuçlarını Açıkladı!
Diğer
Arkadaşlık
Güçlü Sosyal Bağlantılar Biyolojik Yaşlanmayı Yavaşlatıyor!
Diğer
Korku Filmi
Korku Filmi İzlerken Neden Gerçekten Korkarız? Bilim Açıkladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise