Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber DSÖ’den Önemli Açıklama!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > DSÖ’den Önemli Açıklama!
Gündem

DSÖ’den Önemli Açıklama!

Son Güncelleme 17 Haziran 2020 08:34
5 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü corona virüs tedavisindeki yeni kuralları açıkladı. DSÖ’den yapılan açıklamaya göre 1960’lı yıllardan beri piyasa bulunan bir ilacın corona virüs tedavisinde kullanılabilir.

Dün açıklanan test sonuçlarına göre steroid kullanımı Covid-19 ölümlerini üçte bir oranında azaltabilir.

Dexamethasone olarak bilinen ilaç 1960’lı yıllardan beri eklem iltihabı gibi hastalıkların tedavisinde kullanıyor. Stereoid tedavisinde henüz ilk sonuçlar geldi ancak uzmanlar dexamethasone ilacının ağır durumdaki corona virüs hastalarının tedavisinde kullanılmasını tavsiye ediyor.

DSÖ’nün paylaştığı verilere göre steroid verilen solunum cihazına bağlı hastalarda ölüm oranı üçte bir oranında azaldı. Oksijen desteği alan hastalarda ise bu oran beşte bir olarak kayıtlara geçti.

Streoidin ağır durumdaki hastaların tedavisinde kullanıldığı belirtildi. Hastalığı orta şiddete geçiren hastalarda steroid kullanımının herhangi bir olumlu etkisine rastlanmadı.

DSÖ Genel Direktöü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Oksijen ya da solunum desteğine ihtiyaç duyan hastalarda ölüm oranını azaltan ilk tedavi” açıklamasında bulundu.

OXFORD’UN ARAŞTIRMASI

Dexamethasone’nun vücudun bağışıklığının aşırı tepkisi sonucunda meydana gelen sitokin fırtınaları önlediği belirtiliyor.

Araştırmacılar, ilacı hastanede tedavi gören 2 bin hasta üzerinde denedi ve sonuçları Dexamethasone verilmeyen 4 bin hasta ile karşılaştırdı. Buna göre, solunum cihazına bağlı hastalarda ölüm riski yüzde 40’tan yüzde 28’e düştü. Oksijene ihtiyaç duyan hastalarda ise bu oran yüzde 25’ten yüzde 20’ye indi.

Yeni Haftanın Akaryakıt Fiyatları Açıklandı! İstanbul, Ankara, İzmir’de Son Durum!..
Koronavirüsü Atlattı Ama Semptomlar Devam Ediyor!
Cübbeli Ahmet Hoca’nın CNN Türk’te İmam Hatip Çıkışı! Çocuklarınızı Göndermeyin…
Bekçilik Sınavına Girecekler Dikkat! Sınava Giriş Yerleri Ve Başvuru Şartları Belli Oldu!
İzmir Büyükşehir Evsizlere Kapılarını Açtı!
EtiketlerDSÖDünya Sağlık ÖrgütüKoronavirüsKoronavirüs İlaç
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Çin’de Yeni Vakalar Artış Gösteriyor!
Sonraki Haber Caddebostan Yine Bildiğimiz Gibi!
Kadın Depresyon
Araştırma: Psikiyatrik Rahatsızlığı Olanlar Benzer Eşleri Seçiyor!
Diğer
Tuvalet
Uzmanlar Açıkladı: Günde Kaç Kez Tuvalete Gitmek Normal?
Diğer
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Evcil Hayvan Sahipleri
Evcil Hayvanlar Stresi Azaltıyor: Sahiplerinin %58’i Sarılmayı Tercih Ediyor!
Diğer
Bilinç Transferi
Bilinç Aktarımı Mümkün Mü? Oxford Raporuna Göre Üç Büyük Engel!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise