Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber DSÖ Başkanı Yemen’de Mahsur Kaldı!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > DSÖ Başkanı Yemen’de Mahsur Kaldı!
Gündem

DSÖ Başkanı Yemen’de Mahsur Kaldı!

İsrail Yemen'de ayrılıkçı Husileri hedef aldı, başkentteki havalimanını bombaladı. Yemen'de bulunan DSÖ Başkanı saldırıdan kıl payı kurtuldu, ülkede mahsur kaldı.

Son Güncelleme 27 Aralık 2024 23:10
8 ay önce
Paylaş
Tedros Adhanom Ghebreyesus
Paylaş

İsrail savaş uçakları Yemen’i bombaladı, saldırıdan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus ve Birleşmiş Milletler (BM) personeli de etkilendi.

Yemen’de Husi ayrılıkçıların kontrolündeki başkent Sanaa ve 200 kilometre batısındaki sahil kenti El Hudeyde saldırılara hedef oldu. Yemen basınına göre bombardımanda Sanaa Havalimanı ile askeri üs ve enerji tesisleri hedef alındı.

Sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yapan Ghebreyesus, havalimanı bombalandığı sırada burada uçağa binmeye hazırlandıklarını söyledi, mürettebattan bir kişinin yaralandığını bildirdi.

“Trafik kontrol kulesi, bekleme salonu ve pist zarar gördü” diyen Ghebreyesus Yemen’den ayrılabilmek için havalimanındaki hasarın onarılmasını beklemeleri gerekeceğini kaydetti.

Açıklamasına göre DSÖ Başkanı, BM’nin Yemen’de alıkonulan personelinin serbest bırakılmasına ve ülkedeki insani durumun değerlendirilmesine yönelik görüşmeler için Yemen’de bulunuyordu.

BM sözcüsü Stephanie Tremblay saldırıda bir BM personelinin ağır yaralandığını bildirdi.

Ghebreyesus ve beraberindekilerin havalimanından ayrılarak Sanaa’ya döndüğünü belirten sözcü, yaralı personelin hastanede tedavi gördüğünü belirtti. Sözcü Tremblay heyetin Yemen’den ne zaman ayrılacağının ise havalimanında yapılacak hasar tespit çalışmasının sonuçlarına bağlı olduğunu kaydetti.

İsrail saldırısında havalimanında bulunan en az üç kişi öldü.

İsrail ordusu Yemen’de vurulan noktaların İran’dan silah kaçırmak için kullanıldığını öne sürdü. BM ise havalimanının ülkeye insani yardımların girişi için önemli olduğunu kaydetti.

İsrail basını: ABD’nin bilgisi vardı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Guterres Husiler ve İsraili uluslararası hukuka saygı duymaya, siviller ve insani yardım çalışanlarını korumaya çağırdı.

İsrail ordusu haber ajansı AP’ye yaptığı açıklamada DSÖ Başkanı veya diğer BM personelinin orada olduğunu bilmediklerini söyledi.

İsrail basınına göre saldırı öncesinde ABD bilgilendirilmişti.

Yemen bombardımanı Husilerin Cumartesi günü Tel Aviv’e düzenlediği ve 16 kişinin yaralandığı füze saldırısını izliyor.

Husiler İsrail’in dünkü bombardımanının ardından gece saatlerinde yeni bir saldırı girişiminde daha bulundu, İsrail ordusu Yemen’den atılan füzenin ülke hava sahasına girmeden imha edildiğini bildirdi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu “İran’ın kötülük ekseninden bu dalı kesmekte kararlıyız” dedi, bu hedefe ulaşana kadar saldırıların süreceğini kaydetti.

İran destekli Husiler Gazze savaşının başından beri füze ve insansız hava araçları (İHA) ile İsrail’e yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. Husiler ayrıca İsrail’e mal taşıdığı iddiasıyla bölgedeki ticari gemileri de hedef alıyor. İsrail uçakları daha önce de Yemen’e hava saldırısı düzenlemişti. ABD ve İngiltere de deniz ticaretini tehdit ettikleri gerekçesiyle aylardır Yemen’de Husi hedeflerini bombalıyor.

Eylül 2014’te başkenti ele geçiren Husiler Yemen topraklarının büyük bölümünü kontrol ediyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun İran destekli Husilere karşı Mart 2015’te başlattığı hava saldırıları başarısız oldu. Riyad yönetimi Yemen’deki insani durumun kötüleşmesiyle uluslararası toplumun artan baskısı üzerine 2022’de Husilere yönelik saldırılarını büyük ölçüde azalttı.

İstanbul Valiliği, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na Yönelik Silahlı Saldırıya İlişkin Açıklama Yaptı!
DEM Parti, MHP Lideri Bahçeli İle Görüşecek!
Mısır’da Gözaltına Alınan Muhabir Serbest Bırakıldı!
İSKİ Harekete Geçti: Kısıtlama Başladı!
Fransa’da 2 Çocuğun İntiharı Sonrası Aileler TikTok’a Dava Açtı!
EtiketlerBirleşmiş MilletlerDSÖTedros Adhanom GhebreyesusYemen
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Adnan Şenses Adnan Şenses’in Hayatı Film Oluyor!
Sonraki Haber Rapçiler Tecavüz Davası Tecavüzle Suçlanan Rapçilerden Açıklama: İlişkiye Rızasız Girmedik, Delilleri Sunduk!
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
İlişkiler Konuşma
Zor Konuşmalar Nasıl Yapılır? Psikolog Kimberley Wilson’dan 10 Adımlık Rehber!
Diğer
Sevgili
Evlilikte Suçlamadan Konuşmanın Gücü: Daha Sağlıklı İlişkiler İçin İpuçları!
Diğer
Cinsel Soğukluk
Kadınlar Neden Sekse Karşı Soğuk Davranır?
Diğer
Mango
Ekmek Yerine Mango: Diyabetle Mücadelede Yeni Umut!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise