Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber DEM Parti’den İmralı Açıklaması: Öcalan’dan “Barış” Mesajı!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Haberler > DEM Parti’den İmralı Açıklaması: Öcalan’dan “Barış” Mesajı!
Haberler

DEM Parti’den İmralı Açıklaması: Öcalan’dan “Barış” Mesajı!

İmralı Görüşmesi Sonrası Öcalan’dan Kritik Mesajlar

Son Güncelleme 31 Mart 2026 10:48
13 saat önce
Paylaş
Öcalan
Paylaş

DEM Parti, İmralı’da Abdullah Öcalan ile 27 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin detaylı açıklama yayımladı. Açıklamada, yürütülen sürecin yalnızca Türkiye iç siyasetiyle sınırlı olmadığı, Ortadoğu’daki gelişmelerle birlikte değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Parti tarafından yapılan açıklamada, görüşmenin “kritik bir eşiğe ulaştığı” ifade edilerek, çözüm sürecinin çok boyutlu bir yaklaşım gerektirdiği belirtildi. Bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üstleneceği rolün hayati önemde olduğu vurgulandı ve sürecin ilerleyebilmesi için kapsamlı yasal düzenlemelerin gecikmeden hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi.

“Diyalog Kanalları Açık Tutulmalı”

DEM Parti açıklamasında, çözüm sürecinin ilerlemesi için diyalog ve müzakere mekanizmalarının açık tutulmasının önemine dikkat çekildi. Demokratik siyasetin güçlendirilmesi gerektiği belirtilirken, bu sürecin tüm toplum kesimleri için ortak bir gelecek inşa etme fırsatı sunduğu ifade edildi.

Öcalan’dan Bölgesel Vurgu

Açıklamada yer verilen değerlendirmelerde Abdullah Öcalan, Ortadoğu’daki gelişmelerin Türkiye’de yürütülen sürecin önemini artırdığını belirtti. Özellikle İran’daki çatışmalara dikkat çeken Öcalan, bölgede üç farklı siyasi çizginin öne çıktığını ifade etti.

Öcalan, “Barış ve Demokratik Toplum Süreci ile savunduğumuz demokrasi ve ortak yaşam çizgisi, bölgedeki gelişmelerle daha da anlam kazanmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

“Silahlı Mücadele Dönemi Sona Erdi”

Öcalan açıklamasında, silahlı mücadelenin sona erdiğini belirterek, demokratik çözüm ve toplumsal entegrasyon vurgusu yaptı. Cumhuriyetin demokratikleşmesi gerektiğini ifade eden Öcalan, bu sürecin başarıya ulaşması halinde Türkiye’nin daha güçlü bir yapıya kavuşacağını dile getirdi.

Açıklamada ayrıca, Anadolu-Mezopotamya eksenli bir çözüm anlayışının tarihsel temellerine dikkat çekilirken, demokratik entegrasyonun toplumsal barış açısından kritik olduğu ifade edildi.

Kuşum Aydın’ın Son Hali Gündem Oldu! Estetik Sonrası Değişim Dikkat Çekti!
PKK Kendini Feshetti: DEM Parti’den Açıklama Geldi!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan DEM Partili Vekillere Sert Tepki!
DEM Partili Üç Belediyeye Kayyum Atandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti ile Görüştü!
EtiketlerBarış SüreciDEM PartiDemokratik ÇözümDiyalog Çağrısıİmralı GörüşmesiMeclis SüreciÖcalan AçıklamasıOrtadoğu GelişmeleriTürkiye Siyaseti
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber TÜİK TÜİK Açıkladı: İşsizlik Oranı Yükseldi, Genç İşsizlik Dikkat Çekti!
Sonraki Haber Mansur Yavaş Ekonomistlerden Kritik Açıklama: Yavaş’a Operasyon Piyasayı Sarsar!
Mutsuzluk
Farkında Olmadan Mutluluğunuzu Yok Ediyor Olabilirsiniz: İşte 8 Alışkanlık!
Diğer
Tuzak Kalp
Genç Kızlar Neden Tehlikeli Erkeklere İlgi Duyuyor? Uzman Psikolog Açıklıyor!
Diğer
İnsan Duygu Haritası
Görmediğimiz Ancak Kullandığımız 6 Gizli Duyu!
Diğer
Melatonin
Melatonin Kullanımı Artıyor: Yeni Araştırma Kalp Yetmezliği ve Erken Ölüm Riskine İşaret Ediyor!
Diğer
Evcil Hayvanlar
Evcil Hayvanlar Ne Kadar Yaşar? Türlere Göre Ortalama Yaşam Süreleri!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise