Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Canan Güllü’ye Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü Verildi!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Canan Güllü’ye Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü Verildi!
Gündem

Canan Güllü’ye Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü Verildi!

Son Güncelleme 9 Mart 2021 12:33
5 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na kurulmasında verdiği çabalardan dolayı ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’ne layık görüldü.

Güllü, ödülünü Dünya Kadınlar Günü’nde sanal ortamda düzenlenen ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in de katıldığı törende aldı. Blinken törende yaptığı konuşmada, Güllü’nün geçen yıl İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ve kadına yönelik şiddeti engellemek için gösterdiği çabaya dikkat çekti.

ABD Dışişleri Bakanlığının bu yıl 15’incisi verilen Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü ile ilgili açıklamasında da Canan Güllü’nün 31 yıllık aktivist ve dernekçi kimliğine vurgu yapılarak 186 şubeye ve 52 bin 500 üyeye liderlik ettiği belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden’ın da katıldığı törende Güllü ile birlikte dünyanın dört bir yanından cinsiyet eşitliği için çaba gösteren 14 kadına ödülleri takdim edildi. Ödül alan diğer kadınlar Belarus, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun, Guatemala, İran, Myanmar, Nepal, Somali, İspanya, Sri Lanka, Venezuela ve Kolombiya’dan.

Törende Afganistan’da öldürülen yedi Afgan kadın lider ve aktivist de onur ödülüyle anıldı.

CANAN GÜLLÜ KİMDİR?

2014 yılında TKDF Türkiye’de önleme ve müdahaleye yönelik çalışan ilk ve tek hat olan, günümüzde hala aktif ‘Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nı devralan Canan Güllü, hattın başarıyla ilerleyişini sağladı. Canan Güllü bu hattın kuruluşundan itibaren hattın başarılı ve kararlı işleyişine emek verdi.

Güllü ayrıca 2012’de yürürlüğe giren ve özellikle son iki yıl içerisinde hükümetin İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Avrupa Konseyi’nin kadınlara yönelik şiddetin ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele edilmesine ilişkin sözleşmesini uygulama konusundaki eksikliklerine ilişkin eğitim ve hak savunma kampanyası başlattı.

Bülent Arınç’tan Dikkat Çeken Açıklama!
Eskişehir’de Orman Yangını Faciası: 10 Kahraman Görev Başında Hayatını Kaybetti!
AK Parti’nin Ataşehir adayı belli oldu
Abonelik Fesih Başvuruları E-Devlet’e Taşınıyor!
İzmir Sosyal Mesafeye Uyuyor mu?
EtiketlerAbd Dışişleri Bakanı Antony BlinkenCanan GüllüCesur Kadınlar ÖdülüTürkiye Kadın Dernekleri FederasyonuTürkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Ziya Selçuk: Ara Tatil Yok Karne 2 Temmuz’da Dağıtılacak!
Sonraki Haber Halk Ozanı Abdurrahman DELEN’nin Kadınlar Günü için yayınladığı özel Klip büyük ilgi gördü
Dişi Memeliler
Bilim İnsanlarından Çarpıcı Bulgular: Dişi Memeliler Erkeklerden %13 Daha Uzun Yaşıyor!
Diğer
Öğrenci
Matematik Yeteneği Genetik mi? Bilim İnsanları Matematik Kabiliyetinin Sırrını Açıkladı!
Diğer
Kadın Depresyon
Araştırma: Psikiyatrik Rahatsızlığı Olanlar Benzer Eşleri Seçiyor!
Diğer
Tuvalet
Uzmanlar Açıkladı: Günde Kaç Kez Tuvalete Gitmek Normal?
Diğer
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise