Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber BM’den Gazze Açıklaması: 41 Bin Çocuk Ölüm Riski Altında!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > BM’den Gazze Açıklaması: 41 Bin Çocuk Ölüm Riski Altında!
Gündem

BM’den Gazze Açıklaması: 41 Bin Çocuk Ölüm Riski Altında!

BM’den Gazze için kritik uyarı: “Kıtlık derhal sona ermeli!”

Son Güncelleme 29 Ağustos 2025 05:29
2 ay önce
Paylaş
Birleşmiş Milletler
Paylaş

ABD haricindeki tüm Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyeleri, BM destekli Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması’nın (IPC) geçen cuma yayımladığı ve Gazze’de kıtlık ilan edilen raporun ardından ortak bir açıklamada bulundu.

ABD HARİÇ TÜM BM ÜLKELERİNDEN GAZZE ÇAĞRISI

Basın toplantısında ortak açıklamayı okuyan Guyana’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Trishala Simantini Persaud şöyle dedi:

“Geçtiğimiz cuma günü Gazze’ye ilişkin olarak yayımlanan IPC verileri karşısında derin endişe ve üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Bu veriler, Gazze’de kıtlığın varlığını açık ve kesin bir şekilde teyit ediyor. IPC’nin çalışmalarına ve metodolojisine güveniyoruz. Bu, Orta Doğu’da kıtlığın ilk kez resmi olarak teyit edilmesi oldu. Her gün giderek daha fazla insan, yetersiz beslenme nedeniyle ölüyor ve bunların çoğu çocuklardan oluşuyor. Eylül ayı sonuna kadar kıtlığın Deyr el-Balah ve Han Yunus’a yayılacağı yönündeki rapor, bizi ciddi bir şekilde endişelendiriyor. Aynı zamanda, Gazze Şeridi genelinde 1,5 milyon kişi acil ve kriz derecesinde gıda güvensizliği ile karşı karşıya”

Gazze

“BU İNSAN ELİYLE ORTAYA ÇIKARILMIŞ BİR KRİZDİR”

Gazze’deki çocuklar arasında görülen akut yetersiz beslenme düzeyinin rahatsız edici olduğunu vurgulayan Persaud, şunları dedi:

“2026 yılı haziran ayına kadar en az 41 bin çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle ölme riskinin arttığını not ediyoruz. Bu, insan eliyle ortaya çıkarılmış bir krizdir. Açlığın bir savaş aracı olarak kullanılması, uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde açık bir şekilde yasaklanmıştır. Gazze’deki kıtlık derhal sona erdirilmelidir. Uluslararası insancıl hukuka riayet edilmeli ve 2018 tarihli 2417 Nolu Güvenlik Konseyi kararı uygulanmalıdır”

Konseyin 14 üyesinin temsilcilerinin katılımıyla yapılan ortak açıklamada ayrıca, “Zaman, kritik önemdedir. İnsani acil durum geciktirilmeden ele alınmalı ve İsrail, mevcut politikasını değiştirmelidir” denildi.

Gazze

“DERHAL VE KOŞUSLUZ ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”

Basın toplantısında söz alan Slovenya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Ondina Blokar Drobic, “Derhal ve koşulsuz ateşkes çağrısında bulunuyoruz. Hamas ve diğer grupların elindeki tüm rehinelerin derhal, onurlu ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Gazze genelinde insani yardımın kapsamlı bir şekilde artırılmasını istiyoruz” dedi.

İsrail Tankı

ABD BİLDİRİYİ İMZALAMADI

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Dorothy Shea ise, Güvenlik Konseyi’nin bugünkü Gazze konulu toplantısında IPC raporunun güvenilirliği ve bütünlüğünü sorguladı.

Shea, “Gazze’de açlığın gerçek bir sorun olduğunu ve karşılanması gereken ciddi insani ihtiyaçlar olduğunu hepimiz kabul ediyoruz. Bu ihtiyaçların giderilmesi ABD için bir önceliktir” dedi.

BM destekli Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) raporu, geçtiğimiz cuma günü Gazze’de resmen “kıtlık” ilan etmiş ve bu durumun yayılmasının beklendiği uyarısında bulunmuştu.

IPC sistemi, Gazze’deki Filistinli nüfusunun yaklaşık dörtte birini oluşturan 514 bin kişinin kıtlık yaşadığını ve bu verinin eylül ayı sonu itibarıyla 641 bin kişiye yükseleceğini ifade etmişti.

İSRAİL, RAPORUN GERİ ÇEKİLMESİ ÇAĞRISINDA BULUNDU

İsrail, bulguların taraflı ve yanlış olduğunu iddia ederek IPC raporunun geri çekilmesi çağrısında bulundu.

Verilerin Hamas tarafından tedarik edildiğini ileri süren İsrail, raporun Gazze’ye son dönemdeki gıda girişini dikkate almadığını ileri sürdü.

Şimdi Ceza Yağmuru ‘Zaman’ı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li Sunucuya Tepki gösterdi: Saygı Duyacaksın!
Kış lastiği takmamanın cezası artıyor
Elektrikli Araçlarda Zam Dalgası: Tesla Türkiye Fiyatlarını Artırdı!
İYİ Parti’de Yeni Bir İstifa Daha: Sandalye Sayısı Azalıyor!
EtiketlerBirleşmiş MilletlerBM Gazze Ateşkes ÇağrısıBM Güvenlik KonseyiGazze BM Kıtlık RaporuGazze İnsani YardımGazze’de Kıtlık İlanı
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber İhracat ABD’den Türkiye’ye Çelik Vergisi Kararı: Anti-Damping Oranı Kalıcı Oldu!
Sonraki Haber Özgür Özel Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel Hakkında Soruşturma Başlattı!
Yağ
Uzmanlardan Uyarı: Hangi Yağ Gerçekten Sağlıklı?
Diğer
Burun Termal Görüntüleme
Stresliyken Burnumuz Soğuyor: Bilim İnsanları Termal Kamerayla Gösterdi!
Diğer
Arkadaş
“Bir Ara Görüşelim”i Ertelemeden Gerçekleştirmenin Yolları!..
Diğer
Arkadaş
Enerjinizi Çalan Arkadaşlar: Enerji Vampirlerini Tanıma ve Başa Çıkma Rehberi!..
Diğer
Dişi Memeliler
Bilim İnsanlarından Çarpıcı Bulgular: Dişi Memeliler Erkeklerden %13 Daha Uzun Yaşıyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise