Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Askeri uçak düştü: 3 şehit
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Askeri uçak düştü: 3 şehit
Gündem

Askeri uçak düştü: 3 şehit

Son Güncelleme 17 Ocak 2018 15:18
8 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Eskişehir’den eğitim amaçlı kalkan CASA tipi askeri uçağın Yalvaç ile Çay ilçeleri arasında bir bölgede düştüğü, uçakta 2 pilot ve bir teknisyenin bulunduğu öğrenildi.


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı, Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi için iki pilot ve bir teknisyenle saat 11.03’te kalktı.


Uçakla saat 12.50 civarında radar irtibatının kesilmesinin ardından hemen arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.


Açıklamada, “Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Bu elim kaza neticesinde şehadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk milletine başsağlığı dileriz.” ifadeleri yer aldı.


Askeri uçağın enkazına giden Yalvaç’a bağlı Yukarı Kaşıkaraköyü’nde yolu kesen jandarma, güvenlik önlemi aldı. Fotoğraf: AA/Abdullah Coşkun Askeri uçağın enkazına giden Yalvaç’a bağlı Yukarı Kaşıkaraköyü’nde yolu kesen jandarma, güvenlik önlemi aldı. Fotoğraf: AA/Abdullah Coşkun


Isparta Valisi Günaydın: Yalvaç’ın Kaşıkara bölgesinde düştü

Isparta Valisi Şehmus Günaydın da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalvaç’ın Yukarı Kaşıkara Köyü yakınlarında eğitim uçuşu yapan uçağın henüz belirlenemeyen nedenle düştüğünü belirtti.


Uçağının 3 mürettebatının da şehit olduğunu vurgulayan Günaydın, şunları söyledi:


“AFAD ve jandarma ekipleri çok kısa sürede enkaza ulaştı. Özellikle köylülerimize çok teşekkür ediyorum. Bize yardımcı oldular. Şehitlerimizin Yalvaç Devlet Hastanesinde otopsi işlemleri yapılıyor. İşlemlerin ardından Eskişehir’e götürülecek. Arama kurtarma faaliyetleri çok kısa sürede tamamlandı. Uçağı, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir helikopter, çok kısa sürede buldu. Kazadan çok kısa süre sonra olay yerine intikal etti.”


Şehitlerin naaşının görevliler tarafından enkaz alanından alındığını aktaran Vali Günaydın, “Şehitlerimizin otopsi işlemleri bitmek üzere. Kazanın olduğu saate ilişkin net bilgi veremem. Kara kutusuna ulaşmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Teknik araştırmalar sürüyor. Kaza anında ve sonrasında o bölgede sis olduğu söyleniyor ama teknik ekibin çalışmasından sonra net bir açıklama yapılır. Başımız sağ olsun.” diye konuştu. 

İzmir’de Dayanışma Ruhu: ‘Askıda Yemek’ İle Yüzler Gülüyor!
Özgür Özel Devir Teslim İçin Ankara’da!
Bakan Tekin: “12 Yıllık Zorunlu Eğitim Kısalmıyor, Tartışmaya Açtık!”
Usta Oyuncu Ali Sürmeliden Kötü Haber!
Fransa’da bakanlıkları fareler bastı
EtiketlerAFADAskeri UçakEskişehirŞehitŞehit Haberleri
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Yardımcı doçentliğin kaldırılması teklifi TBMM’de
Sonraki Haber VW Grubu’nun satışları rekor seviyeye ulaştı
Dişi Memeliler
Bilim İnsanlarından Çarpıcı Bulgular: Dişi Memeliler Erkeklerden %13 Daha Uzun Yaşıyor!
Diğer
Öğrenci
Matematik Yeteneği Genetik mi? Bilim İnsanları Matematik Kabiliyetinin Sırrını Açıkladı!
Diğer
Kadın Depresyon
Araştırma: Psikiyatrik Rahatsızlığı Olanlar Benzer Eşleri Seçiyor!
Diğer
Tuvalet
Uzmanlar Açıkladı: Günde Kaç Kez Tuvalete Gitmek Normal?
Diğer
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise