Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Aras Bulut İynemli’den Ahmet Hakan’a Mektup: Hiç Hak Etmediğimi Düşünüyorum!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Aras Bulut İynemli’den Ahmet Hakan’a Mektup: Hiç Hak Etmediğimi Düşünüyorum!
Gündem

Aras Bulut İynemli’den Ahmet Hakan’a Mektup: Hiç Hak Etmediğimi Düşünüyorum!

Aras Bulut İynemli, Disney+ eleştirilerine Ahmet Hakan'a yazdığı mektupla yanıt verdi. İynemli mektupta, "Bunu hiç hak etmediğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme 24 Ağustos 2024 01:30
2 yıl önce
Paylaş
Aras Bulut İynemli
Paylaş

Disney’in Fox TV’de yayınlamaya karar verdiği “Atatürk” filminin başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli, platforma tepki göstermediği gerekçesiyle kendisini eleştiren Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan‘a mektupla yanıt verdi.

İynemli mektupta, “Beni derinden üzen, kendimi yalnız ve hedef tahtasına konulmuş gibi hissettiren kısım ise ‘Aras neden konuşmadı, Atatürk’ü neden savunmadı’ gibi ifadeler karşısında oyunculuğumun ötesinde bir Türk genci olarak sorgulanmaya çalışılmam” dedi.

‘FİLMİMİZE VE SEYİRCİYE HİSSETTİRECEKLERİNE KEFİLİM’

İynemli’nin Hakan’a verdiği yanıtta yer alan ifadeler şöyle:

“Köşenizi okudum. Bana yönelttiğiniz ‘iki çift söz’ karşısında üzülmedim desem yalan olur. Çok üzüldüm. Özellikle sizin gibi söylentilere değil hakikate inanan bir gazetecinin böyle haksız bir yakıştırmayı dile getirmesine üzüldüm.

Ben filmimize, taşıdığı mesaja ve seyircimize hissettireceklerine kefilim.

Atatürk’ü ve ülkemizi asılsız iddialarla karalamak isteyenlere en büyük ve en güzel cevabımız emeği geçen herkesin ilmek ilmek işlediği Atatürk filmidir.

Beni derinden üzen, kendimi yalnız ve hedef tahtasına konulmuş gibi hissettiren kısım ise ‘Aras neden konuşmadı, Atatürk’ü neden savunmadı’ gibi ifadeler karşısında oyunculuğumun ötesinde bir Türk genci olarak sorgulanmaya çalışılmam.

Bunu hiç hak etmediğimi düşünüyorum.

‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözü, Atatürk’ün beni en çok etkileyen sözlerinden biri.

Ben buna inanıyor ve bunun için çaba sarf ediyorum.

Atatürk rolü teklif edildiğinde ise bu söz benim için daha doğrudan bir anlam kazandı ve elimden gelenin üzerine çıkarak Atatürk’ü canlandırmak için çok çalıştım.

Çünkü Atatürk’ü ve karakterini tanımak, benim gibi Türk gençleri için O’nun fikirlerine giden yolu açabilirdi.

Yazınızda da kullanmışsınız, filmimizin fragmanını paylaşırken yazdığım ‘Onun fikirlerini, duygularını hissetmeye ve anlatmaya çalıştık’ derken de bunu kastediyorum.

Bunu bu filmde bu hislerle çalıştım.

Oyuncuların film dışındaki tartışmalara çekilmesinin de eserin taşıdığı anlamın, vermek istediği mesajların perdelenmesi anlamına geleceğini düşünüyorum.”

AHMET HAKAN NE YAZMIŞTI?

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, filmde Atatürk’ü canlandıran Aras Bulut İynemli’yi eleştirerek, köşesinde şunları yazmıştı:

“Disney’in Atatürk filminde Atatürk’ü canlandıran Aras Bulut İynemli, filmin fragmanını yayınlayıp altına şunu yazmış: ‘Biz bir film yaptık. Onun fikirlerini, duygularını hissetmeye ve anlatmaya çalıştık.’

İyi de Aras Bulut, yaptığınız film Disney’de yayınlanacaktı, yayınlanmıyor.

Niye? Çünkü Diaspora Atatürk’e ‘soykırımcı’ diye iftira attı, Disney de bu iftirayı doğru kabul etti.

‘Atatürk’ün duygularını hissetmeye çalıştık’ diyorsun ama maalesef zerre kadar hissetmemişsin. Hissetseydin Atatürk’e atılan iftira karşısında bu derece edilgen kalmazdın.”

AK Parti’nin İki Önemli İsminden Asiltürk’e Ziyaret!
FED Beklenen Faiz Kararını Açıkladı!
İstanbul İçin ‘Kırmızı Et’ Kararı: Hangi Marketlerde Et Fiyatları Sabitlendi? Kıyma ve Kuşbaşı Fiyatı Ne Kadar Oldu?
Balıkesir’de Vatandaş İsyan Etti!
Burhan Kuzu’dan Fatih Portakal’a Sert Tepki!
EtiketlerAhmet HakanAras Bulut İynemliAtatürk DizisiMektup
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Bodrum Uluslararası Tiyatro Festivali Bodrum’da İlk Kez Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali Gerçekleşecek!
Sonraki Haber Tunç Soyer Tunç Soyer, 2024 Yerel Seçimlerinde İttifak Yapılmayabileceğini Söyledi!
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Evcil Hayvan Sahipleri
Evcil Hayvanlar Stresi Azaltıyor: Sahiplerinin %58’i Sarılmayı Tercih Ediyor!
Diğer
Bilinç Transferi
Bilinç Aktarımı Mümkün Mü? Oxford Raporuna Göre Üç Büyük Engel!
Diğer
Kardeşler
Alfred Adler’in Doğum Sırası Teorisi: Kişilik Üzerindeki Etkileri!
Diğer
Kolejen
Kolajen Takviyeleri Gerçekten İşe Yarıyor mu? Uzmanlar Ne Diyor, Kullanıcılar Ne Hissediyor?
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise