Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Aile Hekimlerinin İş Bırakma Eylemi!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Yaşam > Aile Hekimlerinin İş Bırakma Eylemi!
Yaşam

Aile Hekimlerinin İş Bırakma Eylemi!

Son Güncelleme 15 Ağustos 2021 11:51
4 yıl önce
Paylaş
Paylaş
Aile hekimlerinin iş bırakma eylemi yapacağını açıklaması ve istifa dilekçeleri toplamaya başlamasının ardından Sağlık Bakanlığı, ‘Aile Hekimliği Tarama ve Takip Katsayısına İlişkin Yönerge’de değişiklik yaptı.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile görevleriyle ilgili olarak sosyal medya paylaşımı yapan, basına “izinsiz” demeç veren aile hekimlerine cezalar verileceği belirtildi. Kronik hastaların takibine ilişkin ek sorumlulukları yerine getirmeyen aile hekimlerinin maaşlarından yüzde 10’luk bir kesinti yapılması öngörülüyordu.  Aile hekimlerinin iş bırakacağını duyurması ve istifa dilekçelerinin toplanmasının ardından düzenlemedeki yüzde 10’luk kesinti uygulaması kaldırıldı.

AHEF Başkanı Dr. Özlem Sezen, “Bizim şu anki hak edişlerimizi alabilmemiz için, kronik hasta takibini belli bir yüzde üzerinde yapmamız gerekiyordu. Yani maaşımızı alabilmemiz için elimizdeki işlerin üzerine, bizim için belirlenen bu yüzdenin üzerinde iş yapmamız gerekiyordu. Bu fazladan işi yapmamamız halinde, yüzde 10 maaş kesintisi oluyordu. Bizim mücadelemiz, eylem planımız, bakanlık ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu düzenlemede değişikliğe gidildi. Yüzde 10 kesinti kaldırıldı” dedi.

Değişikliğin bir ek ödeme anlamına gelmediğini belirten Dr. Özlem Sezen, “Şu anki hak edişlerimizi almaya devam edeceğiz. Bizi önce maaşlarımızı kesmekle tehdit ettiler, sonra pandeminin yoğunluğu sebebiyle bunu düzelttiler. Eylemlerimizle kararlılığımızı gösteriyoruz.” açıklamasını yaptı.

 
Ambulanslarda Dijital Dönem Başlıyor!
Makyaj Yapan Erkekler Daha Çekici Bulundu!
İşte Teknolojinin İlişkinize Zarar Vermesinin 4 Sebebi!
Kentin atıkları elektrik olarak vatandaşa dönecek
Engelli televizyoncunun tek kolunda ’10 marifet’
EtiketlerAile HekimiSağlık Bakanlığı
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Hadise “O Ses Türkiye” de Olacak mı?
Sonraki Haber Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu Bartın Sel Felaketi Bölgesini Ziyaret Etti!
Dişi Memeliler
Bilim İnsanlarından Çarpıcı Bulgular: Dişi Memeliler Erkeklerden %13 Daha Uzun Yaşıyor!
Diğer
Öğrenci
Matematik Yeteneği Genetik mi? Bilim İnsanları Matematik Kabiliyetinin Sırrını Açıkladı!
Diğer
Kadın Depresyon
Araştırma: Psikiyatrik Rahatsızlığı Olanlar Benzer Eşleri Seçiyor!
Diğer
Tuvalet
Uzmanlar Açıkladı: Günde Kaç Kez Tuvalete Gitmek Normal?
Diğer
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise