Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Ağustos ayı kitap bandrol verileri açıklandı
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Kültür/Sanat > Ağustos ayı kitap bandrol verileri açıklandı
Kültür/Sanat

Ağustos ayı kitap bandrol verileri açıklandı

Son Güncelleme 14 Eylül 2017 07:37
8 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) tarafından açıklanan verilere göre, ağustos ayında yayımcılar tarafından 53 milyon 138 bin 267 bandrol talep edildi.


YAYFED’den yapılan açıklamada, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 17 oranında artış görüldüğü belirtilerek, 2011’den itibaren de en yüksek sayıda bandrol talebinin gerçekleştiği aktarıldı.


YAYFED Yönetim Kurulu Başkanı Münir Üstün, “2015 yılı ekim ayında ilk kez 50 milyon adet üzerinde bandrol talebini karşılayan federasyonumuz için 2017 Ağustos ayı, 53 milyon adetle en yüksek talebin karşılandığı yeni rekor ayı olmuştur. Ağustos ayında karşılanan bandrol talebi federasyonumuzun yayıncılık sektörüyle ilgili öngörülerinin gerçekleşeceğinin güçlü bir doğrulayıcısı olup, sektörümüzün kesintisiz bir şekilde büyüme sürecini devam ettireceğini göstermektedir.” dedi.


Üstün, 2017’nin ilk sekiz ayında, yayıncıların toplam 270 milyon 295 bin 600 adet kitap yayımladıklarını dile getirerek, “Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 262 milyon 730 bin 980 adet olarak gerçekleşmişti. İlk sekiz ay için yayımlanan kitap adeti, geçen yıla oranla yaklaşık yüzde üçlük bir büyüme göstermiştir.” ifadelerini kullandı.


Bandrol verilerinin artış sebeplerine işaret eden Üstün, “Artışın öncelikli sebeplerinden en önemlisi eğitim ve yardımcı kaynak kitapların dönemsel olarak ilgi görmesidir. Ayrıca nitelikli çocuk ve gençlik kitaplarının son yıllardaki atağını da ifade etmeliyim. Kültür yayıncılığındaki sezon hazırlığını bu gelişmelerin üzerine koyarsak rekor kaçınılmaz oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.


Ağustos ayında yayımlanan kitapların yüzde 72’sini eğitim alanındaki kitaplar, yüzde 10’unu yetişkin inceleme, araştırma kitapları, yüzde 6’sını çocuk ve gençlik kitapları, yaklaşık yüzde 5’ini dini kitaplar, yaklaşık yüzde 3’ünü yetişkin edebiyat, sanat kitapları, yüzde 1’ini akademik yayınlar, yüzde 3’ünü ithal kitaplar oluşturdu.

Eşref Kolçak’tan genç sanatçılara mesaj
İznik Roma Tiyatrosu Turizme Kazandırılıyor!
Ajda Pekkan’ın Yeni Şarkısı Çıktı!
ABD’de Türk musikisine yoğun ilgi
“Müslüm” filminin vizyon tarihi belli oldu
EtiketlerBandrolKitap
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Sosyal Medya’dan Küfür Edenler Yandı
Sonraki Haber Semih Saygıner Milli Bilardocu Semih Saygıner’in Evine Hırsız Girdi!
Sivrisinek
Sivrisinekler Kimi Seçiyor, Kimi Es Geçiyor? Uzmanlardan Çarpıcı Açıklamalar!
Diğer
Gazlı içecek
Genç Erkeklerde Saç Dökülmesi Artıyor: Suçlu Gazlı İçecekler Olabilir mi?
Diğer
Araba korna
Arabaların Kornası Hiç Biter mi? İşte Uzmanların Açıklaması!
Diğer
Çocuk Canlı Yayın
Çocuklar İçin İdeal Ekran Süresi: Yaşa Göre Tavsiyeler ve Uzman Önerileri!
Diğer
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise