Fenerbahçe, Süper Lig’in 30. haftasında Çaykur Rizespor’u Chobani Stadyumu’nda konuk etti. Büyük heyecana sahne olan mücadele 2-2’lik beraberlikle sonuçlandı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken, ikinci yarıya hızlı başlayan konuk ekip oldu. Rizespor, 47. dakikada Ali Sowe’nin golüyle 1-0 öne geçti.
Mücadelenin 72. dakikasında Rizespor’da Samet Akaydın ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu gelişmenin ardından baskısını artıran Fenerbahçe, 80. dakikada Anderson Talisca’nın penaltı golüyle eşitliği yakaladı.
Sarı-lacivertliler, 86. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 2-1 öne geçerek galibiyete çok yaklaştı. Ancak maçın uzatma dakikalarında sahneye çıkan Rizesporlu Laçi (Sagnan’ın asistinde), 90+9’da attığı golle skoru 2-2’ye getirdi ve takımına kritik bir puan kazandırdı.
Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 67’ye yükseltti ancak liderlik fırsatını kaçırarak 68 puanlı Galatasaray’ın gerisinde ikinci sırada kaldı.
Karşılaşma öncesinde ise Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırı nedeniyle statta müzik yayını yapılmadı ve hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Taraftarlar da anlamlı pankartlarla toplumsal mesaj verdi.

