Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas ve İsrail’in Gazze’de vardığı ateşkes anlaşmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Filistin’de 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulana dek mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şarm El Şeyh’te yürütülen ve Türkiye’nin de katkı sağladığı görüşmelerin ateşkesle sonuçlanmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile Katar ve Mısır’a teşekkür etti.
“Türkiye Süreci Yakından Takip Edecek”
Erdoğan açıklamasında, Türkiye’nin ateşkesin uygulanma sürecini yakından izleyeceğini vurguladı:
“Türkiye olarak anlaşmanın harfiyen uygulanmasının yakın takipçisi olacak ve sürece katkı sunmaya devam edeceğiz.”
“Filistin Devleti Kurulana Dek Mücadelemiz Sürecek”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin halkının yaşadığı acılara da değinerek şu ifadeleri kullandı:
“İki yıldır tarifsiz acılar çeken, gayriinsani koşullar altında hayat mücadelesi veren Filistinli kardeşlerimi en kalbî muhabbetlerimle selamlıyorum. Rabb’im şehitlerimizin ruhlarını şad, mekânlarını cennet eylesin.”
Erdoğan, açıklamasını “Bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin devleti kurulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” sözleriyle tamamladı.