Malatya’da kısa aralıklarla meydana gelen iki deprem tedirginliğe neden oldu. Battalgazi merkezli sarsıntıların büyüklükleri 4.4 ve 3.9 olarak kaydedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, ilk deprem saat 15.41’de 3.9 büyüklüğünde gerçekleşti. Bu sarsıntının hemen ardından, saat 15.42’de 4.4 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi.
Depremin Detayları
Merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 4.4 büyüklüğündeki depremin yerin yaklaşık 16,36 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Peş peşe yaşanan sarsıntılar, kent genelinde kısa süreli paniğe yol açtı.
Art Arda Sarsıntılar
Uzmanlar, kısa aralıklarla meydana gelen depremlerin bölgedeki hareketliliğin devam ettiğine işaret edebileceğini belirtiyor. Yetkililer ise vatandaşların resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları takip etmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.
Olumsuz Bir İhbar Yok
İlk belirlemelere göre depremler sonrası herhangi bir can veya mal kaybına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ekiplerin saha tarama çalışmaları sürüyor.

