Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir 8. Olağan İl Kongresi’nde partililere hitap ediyor. Kongrede siyasi gündem, ekonomi, yerel yönetimler ve seçim süreci gibi konular öne çıktı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir İl Kongresi’nde konuştu. Konuşmasında İzmir’in tarihi önemine, AK Parti’nin kent için projelerine ve yerel yönetim eleştirilerine değinen Erdoğan, İzmir’in altyapı sorunları ve belediyecilik anlayışıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.
‘İzmir bizim için sadece bir şehir değil’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına İzmirlilere selam göndererek ve şehitleri anarak başladı. İzmir’in tarih boyunca Türkiye için kritik bir şehir olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu kente sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.
📌 “Sevgili İzmirliler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bayrağı devralan yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum, bayrağı devreden dava arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”
📌 “İzmir, tarihte her zaman vatan mücadelesinin en önemli merkezlerinden biri olmuştur. 1. Dünya Savaşı’nda İzmir işgal edildiğinde tüm Türkiye yasa büründü, milletimiz bu güzel şehre sıkı sıkıya sahip çıktı.”
İzmir’in altyapı sorunlarına sert eleştiri
Erdoğan, İzmir’in mevcut yerel yönetimiyle ilgili eleştirilerini sıralayarak altyapı yetersizliklerine dikkat çekti. Şehirde yağmur yağdığında yaşanan su baskınlarına ve eksik altyapıya vurgu yapan Cumhurbaşkanı, mevcut yönetimin İzmir’i ihmal ettiğini dile getirdi.
📌 “Tek işi vatandaşa hizmet etmek olanlar, vatandaşa hizmetten başka her işle uğraşıyor.”
📌 “Yağmur çiselese İzmir’i su basıyor. Altyapı zaten hiç mevcut değil ki üzerine konuşalım.”
📌 “İzmir tarihinin en karanlık, en perişan devrini yaşıyor.”
‘İzmir’e sahip çıkmaya devam edeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin İzmir için projelerine ve kentte yapılması gereken yatırımlara değinerek şehrin geleceği için önemli adımlar atılacağını ifade etti.
📌 “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes ve geçmişteki tüm büyük liderler gibi biz de İzmir’e sahip çıkacağız.”
📌 “İzmir’in daha modern, yaşanabilir ve güçlü bir şehir olması için çalışmaya devam edeceğiz.”
Yerel Seçimlere Hazırlık!
Konuşmasının sonunda Erdoğan, önümüzdeki yerel seçimlere vurgu yaparak AK Parti’nin İzmir’de güçlü bir aday ve iddialı projelerle yarışacağını belirtti.
📌 “AK Parti belediyeciliği, hizmet ve eser siyasetidir. İzmir’i hak ettiği noktaya getireceğiz.”