Trabzon yöresinin meşhur Mıhlama diğer adıyla kuymak tarifi sizlerle ? Herkesin yapma şekli farklı. Biz kuymağı koyulaştıktan sonra asla karıştırmayız ki tavanın dibi biraz tutsun☺️ En güzel kısmıda orası bence ?
Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
Bolca peynir (tel peynir, kolot peyniri yada kaşar peyniri hangisini isterseniz onu kullanın)
Hazırlanışı:
Tavaya tereyağını alıp eritin.
Mısır ununu ekleyip iki üç dakika kadar kavurun.
Üzerine suyunu döküp peynirini ekleyin ve karıştırın.
Koyulaştıktan sonra altını kısın ve karıştırmayı bırakın.
Kuymağın yağı üzerine çıkana kadar pişirin.
Yağı üste çıktımı olmuş demektir.
Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Ayşenin Mutfağına teşekkür ederiz.