Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber 2024 Dijital Basın Raporu Açıklandı!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Medya > 2024 Dijital Basın Raporu Açıklandı!
Medya

2024 Dijital Basın Raporu Açıklandı!

ONLINE PR Servisi B2Press'in hazırladığı rapora göre, 2024'te dijital basında en çok İsrail-Filistin Savaşı ve Türkiye Seçimleri yer aldı.

Son Güncelleme 26 Aralık 2024 22:47
8 ay önce
Paylaş
Dijital Medya
Paylaş

ONLINE PR Servisi B2Press’in hazırladığı rapora göre, 2024’te dijital basında en çok İsrail- Filistin Savaşı ve Türkiye Seçimleri yer aldı. 2023’te 2,2 milyon habere konu olan 6 Şubat depremleri, bu yıl 700 bini aşkın haberle yeniden ilk 10’daydı. Hakkında en çok haber yapılan siyasi lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. 2024’te haber sayısını en çok artıran Özgür Özel, en hızlı unutulan siyasi isim ise Sinan Oğan olarak açıklandı.

1 Ocak – 15 Aralık tarihlerinde 24 bini aşkın çevrim içi mecrada yayımlanan 74,8 milyon haberi analiz eden B2Press, dijital basında yer alan haberlerin 2024 özetini açıkladı. Bu yıl 6’ncı kez hazırlanan Dijital Basın Raporu’na göre, seçimler ve savaşlar yılı olarak tarihe geçen 2024’te, Türkiye’nin gündeminde ekonomi, adalet ve deprem vardı.

Yapay zeka, kripto para ve sürdürülebilirlik ise 2024’te adeta sürpriz yaparak en çok haber yapılan ilk 10 konu arasına girdi. İlk 20’ye son 2 sıradan dahil olan iki konu ise Türkiye’nin tarihindeki en iyi derecelerden birini kaydettiği Avrupa Futbol Şampiyonası ve TEKNOFEST oldu.

2024’TE EN ÇOK HABER YAPILAN İLK 20 KONU

Şirketten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“En çok konuşulan konuların ilk sırasında 2 milyon 207 bin 650 haberle 6 Şubat depremleri yer almıştı. Onu 1 milyon 085 bin 992 haberle Genel Seçimler ve 642 bin 622 haberle Filistin – İsrail Savaşı takip etmişti.

İsrail-Filistin Savaşı: 7 Ekim 2023’te Hamas’ın yaptığı saldırıyla yeniden başlayan İsrail – Filistin Savaşı, bu yıl 1milyon 804 bin 798 haberle dijital basında en çok konuşulan konu oldu. 2023’te ise 642 bin 622 haberle üçüncü sırada konumlanmıştı.

Türkiye Seçimleri: 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçim hakkında 2024’te dijital basında 1 milyon 623 bin 396 haber yayımlandı.

Faiz ve enflasyon: Basının da radarındaki bu konu hakkında yıl boyunca 1 milyon 244 bin 098 haber yayımlandı.

Emekliler: Dijital basında sıkça yer buldu. 2024 boyunca emekliler hakkında 849 bin 492 haber yapıldı.

Yapay zeka: 2024, yapay zeka alanında önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Yapay zeka destekli araçlar pek çok sektörde verimlilik ve inovasyonu artırırken, karmaşık sorunlara daha hızlı ve etkili yanıtlar sunmaya başladı. Yıl boyunca yapay zeka hakkında toplam 789 bin 048 haber yayımlandı.”

2024’TE HAKKINDA EN ÇOK HABER YAPILAN SİYASİ LİDERLER

Yapılan açıklamada son olarak, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında bu yıl 1 milyon 832 bin 678 haber yapıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel yüzde 238 gibi rekor bir artış ve 600 bin 704 haberle listeye ikinci sıradan girdi. Önceki yıl 6’ncı sırada yer alan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hakkındaki haberler 2,5 kattan fazla artarak onu 3’üncülüğe taşıdı. Dijital Basın Raporu 2023’te üçüncü olarak konumlanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 5 artışa rağmen 4’üncülüğe gerilerken, geçen yılın listesine son sıradan giren Mehmet Şimşek ikiye katlanan haberleriyle 5’inci oldu.

2023 raporuna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakkında yapılan 2 milyon 166 bin 720 haberle yine birinci sırada yer almıştı. Onu 885 bin 956 haberle Kemal Kılıçdaroğlu 366 bin 174 haberle Ekrem İmamoğlu takip etmişti” denildi.

Gazeteci Bilal Çetin Hayatını Kaybetti!
Nesine.com’a Rekor Ceza!
Cezayir’den France 24’e ‘Çöplük Kanalı’ Tepkisi
Fatih Altaylı: Önümüzdeki Günlerde İYİ Parti MHP’ye Katılabilir!
Ahmet Hakan Yazdı: Türkiye’nin En Tehlikeli Mesleği!
EtiketlerBasınDijital Basın RaporuMedya
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Whatsapp Rusya’dan Şok WhatsApp Kararı: 2025’te Yasaklanabilir!
Sonraki Haber Otel Cinsel İlişki Otel Lobisinde Cinsel İlişkiye Giren Çift Tutuklandı!
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
İlişkiler Konuşma
Zor Konuşmalar Nasıl Yapılır? Psikolog Kimberley Wilson’dan 10 Adımlık Rehber!
Diğer
Sevgili
Evlilikte Suçlamadan Konuşmanın Gücü: Daha Sağlıklı İlişkiler İçin İpuçları!
Diğer
Cinsel Soğukluk
Kadınlar Neden Sekse Karşı Soğuk Davranır?
Diğer
Mango
Ekmek Yerine Mango: Diyabetle Mücadelede Yeni Umut!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise