Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Yerel Yayıncılara ‘Güzel Türkçe’ Eğitimi!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Medya > Yerel Yayıncılara ‘Güzel Türkçe’ Eğitimi!
Medya

Yerel Yayıncılara ‘Güzel Türkçe’ Eğitimi!

RTÜK, MEB, TRT ve TDK iş birliğinde hayata geçirilecek projeyle, yerel yayıncılara diksiyon, spikerlik ve sunuculuk dersleri verilecek.

Son Güncelleme 7 Ekim 2023 21:53
8 yıl önce
Paylaş
Konuşmacı
Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yerel yayıncılara diksiyon, spikerlik ve sunuculuk dersi aldıracak.

RTÜK’ten yapılan açıklamaya göre, “Radyo ve Televizyonlarda Doğru, Güzel ve Anlaşılır Türkçe Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında yerel ve bölgesel yayın kuruluşu çalışanları için diksiyon, spikerlik ve sunuculuk kursları düzenlenecek.

“2017 Türk Dili Yılı” kapsamında hazırlanan proje, yayın tarama, değerlendirme ve eğitim bölümlerinden oluşuyor.

Proje kapsamında ilk olarak Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından gerçekleştirilecek taramayla, radyo ve televizyon yayınlarında kullanılan Türkçenin durumu tespit edilecek. Daha sonra tarama sonucunda ortaya çıkan rapor kamuoyuna sunulacak ve çözüm önerileri planlanacak.
Yerel ve bölgesel yayın kuruluşlarının çalışanlarına yönelik eğitimler, RTÜK, TDK, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve TRT iş birliğiyle verilecek.

Kurslar vatandaşlara da açık
MEB tarafından onaylanan, yerel yayın kuruluşu çalışanlarına yönelik diksiyon, spikerlik ve sunuculuk kurs programına, Türkiye genelinde isteyen vatandaşlar da katılabilecek.
Yayıncılar için düzenlenecek kurslar ise RTÜK tarafından koordine edilecek, TRT ve halk eğitimi merkezlerinin iş birliğiyle düzenlenecek. 80 saatlik kurs programı yayıncılar için iki haftalık sürede tamamlanacak.

İlk kurs, pilot uygulama kapsamında ekimde Ankara’da TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek. Kursun sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.
Eğitimin tamamlanmasının ardından 2018’den itibaren Türkiye genelindeki yayıncılara yönelik eğitim programları düzenlenecek.

Projenin tanıtım duyurusu ise 20 Eylül’de, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, Üst Kurul üyeleri ve kurum yöneticilerinin katılımıyla yapılacak.

Kanal D İstanbul Haber Müdürlüğüne Atama Yapıldı!
Alman Polisinin Gözaltına Aldığı Gazeteciler Serbest!
TRT Haber Ekibi, Nablus’ta Saldırıya Uğradı!
Gazeteci Ozan Kaplanoğlu’na tutuklama kararı: Hakaret suçlaması!
RTÜK’ten Halk TV’ye Para Cezası!
EtiketlerDiksiyon DersiGüzel Konuşma DersleriRTÜKSpikerlik KursuTRTYerel Radyolar
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Arkadaşı, Selena Gomez’e böbreğini verdi
Sonraki Haber Aşı Aşı ve Uygun Antibiyotik Sepsis’e Kalkan Oluyor!
Uyanmak
Bilim İnsanları Açıkladı: Uyanma Süreci Beyinde Sanılandan Çok Daha Karmaşık!
Diğer
Yağ
Uzmanlardan Uyarı: Hangi Yağ Gerçekten Sağlıklı?
Diğer
Burun Termal Görüntüleme
Stresliyken Burnumuz Soğuyor: Bilim İnsanları Termal Kamerayla Gösterdi!
Diğer
Arkadaş
“Bir Ara Görüşelim”i Ertelemeden Gerçekleştirmenin Yolları!..
Diğer
Arkadaş
Enerjinizi Çalan Arkadaşlar: Enerji Vampirlerini Tanıma ve Başa Çıkma Rehberi!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise