Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Trump Türkiye’yi Tehdit Etti! Serbest Bırakılmazsa…
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Trump Türkiye’yi Tehdit Etti! Serbest Bırakılmazsa…
Gündem

Trump Türkiye’yi Tehdit Etti! Serbest Bırakılmazsa…

Son Güncelleme 26 Temmuz 2018 18:11
8 yıl önce
Paylaş
Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanmasına devam edilen ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson’ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye’ye geniş yaptırımlar başlatacağı tehdidinde bulundu.



Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “ABD, büyük bir Hristiyan, aile babası ve muhteşem bir insan olan Papaz Andrew Brunson’ın uzun süreli tutukluğu nedeniyle Türkiye’ye geniş yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı! ” ifadelerini kullandı.



ABD Başkan Yardımcı Mike Pence de Dışişleri Bakanlığı’nda katıldığı bir programda, NATO ittikafının üyesi Türkiye’ye aynı tehdidi yöneltmişti. Pence, “Türkiye, Papaz Andrew Brunson’u derhal serbest bırakmaz ve Amerika’daki evine göndermezse ABD bu masum inanç adamı serbest kalana kadar Türkiye’ye önemli yaptırımlar uygulayacak.” diye konuşmuştu.



Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen Brunson’ın tutukluğu, “sağlık sorunları” dikkate alınarak dün ev hapsine çevrilmişti.



İddianameden

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına 9 Aralık 2016’da suç işlediği iddiasıyla tutuklanan ABD’li papaz Brunson hakkında İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan iddianamede, din adamı görüntüsü altında söz konusu terör örgütleri adına suç işlediği ve genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtilmişti.



Brunson’ın FETÖ’nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski Ege bölgesi imamı ve firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasından dava açılan tutuklu sanık Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği iddia edilmişti.



Brunson’ın ABD’li bir askere gönderdiği 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyduğuna ilişkin mesaj içeriklerine yer verilen iddianamede, cep telefonundaki “Türkleri sallayacak bazı olayları bekliyorduk. İsa’ya dönmek için gerekli koşullar oluştu. Darbe teşebbüsü bir şoktu. Birçok Türk geçmişte de olduğu gibi askeriyeye güvendi ancak bu sefer çok geçti. Ve darbe teşebbüsünden sonra bu başka bir sallama. Sanırım olaylar daha da kötüye gidecek. Sonunda biz kazanacağız.” mesajı da dosyaya eklenmişti.



Teknik incelemede de sanık Brunson’ın, görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ’nün sözde Ege bölge imamı firari sanık Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali de tespit edilmişti.

İzmir-Ankara YHT Yapım Projesi 2027’de Hizmete Açılıyor!
Meyve Ve Sebze Fiyatlarında 7 Yılın Rekoru!
Kanada’da görülecek (gezilecek) en iyi 10 yer
Ankara’da Tarihi Zirve: Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Güçlerini Birleştirdi!
ABD Medyası: Musk, Trump’a Vergi Resti Çekti!
EtiketlerABDABD BaşkanıAndrew Craig BrunsonDonald TrumpMike PencePolitikaSiyasetTürkiye
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Sosyal Medya’ya Bomba Gibi Düşen Bahar Doğrul’un Ablası Konuştu
Sonraki Haber Dışişeri Bakanlığından ABD’ye Sert Tepki!Türkiye’ye Kimse Emir Veremez Ve Tehdit Edemez
Sakal
Sakal Bakımında Yapılan Hatalar! Uzmanlar Erkekleri Uyardı!
Diğer
İnternet
İnsanlar Google’da En Çok Hangi Gizli Soruları Aratıyor? İşte En Merak Edilen Konular!
Diğer
Dünya
Yeraltı Suyu Krizi Dünya’nın Ekseni Kaydırdı: Bilim İnsanlarından Çarpıcı Uyarı!
Diğer Yaşam
Obezite
Fazla Yememek İçin Ne Yapmalı? İşte Uzman Tavsiyeleri!..
Diğer
Küflü Ekmek
Küflü Gıdalar Yenilir mi? İşte Uzmanların Uyardığı Tehlikeler!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise