Medya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Radyo/Medya
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber NTV Radyo Safiye Kılıç Röportajı
Paylaş
Aa
Medya AlemiMedya Alemi
Aa
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Radyo/Medya
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Radyo/Medya
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
© Copyright 2017, Medya Âlemi. Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Blog > Radyo/Medya > NTV Radyo Safiye Kılıç Röportajı
Radyo/Medya

NTV Radyo Safiye Kılıç Röportajı

NTV Radyo'nun Genel Yayın Yönetmeni Safiye Kılıç bu haftaki konuğumuz?

Son Güncelleme 2023/05/04 at 10:14 AM
11 sene önce
Paylaş
Safiye Kılıç
Paylaş

NTV Radyo’nun Genel Yayın Yönetmeni Safiye Kılıç bu haftaki konuğumuz, Radyoculuğun her dönem biteceğinin konuşulduğunu fakat her dönem radyonun ihtiyaç olduğunu ve radyonun hiçbir zaman yerinin doldurulamayacağını söyleyen Safiye Kılıç bakın başka neler söyledi!..

İŞTE O RÖPORTAJ!..

Safiye Hanım NTV Radyo’nun Genel Yayın Yönetmenliği’ne ne zaman geldiniz? O zamandan bu zamana NTV Radyo’da neler değişti? NTV’den önce neler yapıyordunuz? Biraz bahseder misiniz?

Safiye KILIÇ : Sanırım 3 yıl oldu. Ben yayın yönetmeni olduktan sonra çok büyük değişiklikler olmadı. Oturmuş, kendini ispat etmiş bir yapı vardı zaten… İşim kolaydı yani… Yanlızca bir kaç yeni program eklendi, bazı programlarla yollarımızı ayırdık.

Ekim itibariyle NTV’deki 13. yılıma girmiş olacağım, daha öncesinde ise Best FM’deydim.

NTV Radyo’nun çok geniş bir içeriği var… Yayın yapan radyolara bakıldığında bu denli kültür, sanat, haber, spor, gündem, tiyatro gibi geniş içeriklerin yer aldığı bir radyo kanalına rastlamak mümkün değil. Özellikle TRT Radyoları gibi ilkeli ve kaliteli yayınlar yapıyor olmanızdan ötürü bir çok ulusal radyo kanalından farklı bir görüntü çiziyorsunuz… Bu dinleyici kitlenize yansıyor mu? Yeteri kadar radyonun dinleyicisi mevcut mu? Bir televizyon kanalı gibi yayıncı bulmak, reklam gelirleriyle yayıncıların giderleri, yayın giderleri, prodüksiyon giderlerini karşılayabiliyor mu? Maddi açıdan zorluk yaşanmıyor mu?

Safiye KILIÇ : Dinleyici yelpazemiz çok geniş, evet… Politikacısından esnafına, gencinden yaşlısına toplumun her kesiminden, hemen her yerinden dinleyicimiz var. Yurt dışından bile var. Bizi Kanada, ABD ve Fransa’dan internet üzerinden dinleyenler de var. Bazen programlara da bağlanıyorlar, görüşlerini dile getiriyorlar.

Radyo gelirleri/bütçeleri televizyonlarla kıyaslanamaz elbette ama büyük maddi sıkıntılar yaşadığımızı da söyleyemem.

NTV Radyo’nun yeni projeleri var mı? Kanalın standartların üzerine çıkabilmesi için ne gibi hedefleri var? Neden NTV Radyo diğer radyo kanalları gibi tekdüze müzik yayını yapmıyor?

Safiye KILIÇ : Yeni projeler her zaman var. Mesela şu sıralar bir sağlık ve bir yarışma programı üzerinde çalışıyoruz. İyi bir ekibimiz var. Çok büyük titizlikle çalışıyoruz, beyin fırtınaları yapıyoruz, şeytanın avukatlığını yapmayı da ihmal etmiyoruz ki sonradan bir sorun ile karşılaşmayalım. İkisi de çok sağlam programlar olacak. Planlarımızın yolunda gitmesini ve en kısa zamanda yayında olmalarını umuyoruz.

Safiye Hanım radyoculuğun ve radyo sektörünün Türkiye’deki konumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Radyoculuk mesleğinin daha profesyonel şekilde yapılması için ne gibi adımlar atılmalı?

Safiye KILIÇ : Aslında her dönem “radyo/radyoculuk öldü” derler ama şükürler olsun ki öyle olmuyor. Ben bu teze hiçbir zaman katılmadım. Çünkü hala yeni radyolar açılıyor, yatırımlar yapılıyor, sürekli yenilikler oluyor. Radyo önemli bir mecra, bunu kimse göz ardı edemez, önemli olmaya da devam edecek. Gerek karasal, gerek dijital ortamda…

Doğuş Grubu’nun diğer radyoları ile NTV Radyo kıyaslandığı vakit, NTV Radyo Doğuş Grubu Yönetimi için önemli bir yerde diyebilir miyiz? Yönetim özellikle bu radyoyu destekler nitelikte adımlar atıyor mu?

Safiye KILIÇ : Doğuş Yayın Grubu, bütün markalarına önem verir, gelişmesi için destekler. NTV Radyo da -radyo anlamında- grubun ilk gözağrısı diyebiliriz, o nedenle ayrı bir yeri vardır.

Genelde canlı yayınlar mı paket programlar mı NTV Radyo’da duymak mümkün? Bir de NTV Radyo’da yayınlanan programlardan birkaçını, program tarzlarını anlatır mısınız?

Safiye KILIÇ : Hafta içi haber ağırlıklı bir yayın akışımız var. Dolayısıyla sürekli canlı yayındayız. Hafta sonu da biraz daha program ağırlıklı bir akış mevcut. Haber bültenleri ve Cengiz Semercioğlu?nun programının dışında paket programlar yayınlıyoruz.

Radyo sektöründeki kariyerinizde unutamadığınız ilginç anılarınızdan birkaçını paylaşabilir misiniz?

Safiye KILIÇ : Best FM’e giriş sürecim ilginç olmuştu. 95-96 yıllarıydı sanırım, iş için o dönemin yayın yönetmeni Ender Uslu’yu aradım, “yakınlardaysan gel” dedi, gittim, beni işe aldı. Çok şaşırmış, çok sevinmiştim. Korkarak gitmiştim çünkü…

Gündelik yaşamınız nasıl? Neler yaparsınız?

Safiye KILIÇ : Sabah iş, akşam ev gibi bir rutinim var..

Son olarak OYDAR hakkındaki görüşlerinizi paylaşır mısınız?

Safiye KILIÇ : Radyocuları birbirinden haberdar ettiğiniz için önemli bir eksiği kapatıyorsunuz, devamını dilerim.

İlginizi Çekebilir

Sevilen Radyocu Baydamar Ersin Cinayetten Tutuklandı!

Uraz Kaygılaroğlu’nun Eski Eşi Melis İşiten: Erkek Olsam Kendimle Sevgili Olurdum!

İlkay Gündoğan: Türkiye’ye Karşı Oynamak Biraz Tuhaf Olacak!

Spotify, Türkiye’de 10 Yılda En Çok Dinlenen Şarkı Ve Şarkıcıları Açıkladı!

Hande Yener’den Tepki Toplayacak Açıklamalar!

Etiketler Ntv Radyo, Röportaj, Safiye Kılıç, Safiye Kılıç Kimdir
Medya Alemi 29 Eylül 2012
Bu Haberi Paylaş
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
Önceki Haber Dilek Aydoğdu Alem FM Dilek Aydoğdu Röportajı
Sonraki Haber Yabancı Müzik Yabancı Müzik Radyolarında 1 Numara Değişti

© Copyright 2017, Medya Âlemi. Tüm Hakları Saklıdır.

  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?