Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Norveç’ten NATO tatbikatı açıklaması
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Norveç’ten NATO tatbikatı açıklaması
Gündem

Norveç’ten NATO tatbikatı açıklaması

Son Güncelleme 5 Aralık 2017 22:23
8 yıl önce
Paylaş
Paylaş

oplantısı için Brüksel’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Norveçli meslektaşı Soreide ile bir araya geldi.



Toplantı sonunda Türk gazetecilere konuşan Soreide, “Meslektaşımla iyi bir görüşme gerçekleştirdik. İkili ilişkileri, göç ve Türkiye’nin bölgedeki durumu iyileştirmek için yaptıklarını ele aldık.” dedi.



Norveç’teki NATO tatbikatında yaşanan olayı da değerlendirdiklerini belirten Soreide, “NATO buna çok hızlı bir şekilde cevap vermişti, Norveç de öyle. Bu sorunu geride bıraktığımıza inanıyorum.” diye konuştu.



Soreide, NATO’nun şu anda yaptığı soruşturma dışında yeni gelişmenin olmadığı, gelecek hafta konuya ilişkin güncellemenin yapılacağını sözlerine ekledi.



– Tepki çeken tatbikat



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay Norveç’te gerçekleşen Trident Javelin tatbikatı sırasında düşman tablosu kısmına kendisinin ismi ve Atatürk’ün resminin yerleştirilmesine tepki göstererek, “Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB’den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. ‘Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.’ dediler. Dedik ki ‘Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.’ Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz.” ifadelerini kullanmıştı.



Norveç asıllı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, olayın duyulması üzerine NATO adına Türkiye’den özür dileyen açıklama yayımladıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak özür dilemişti.



Norveç Savunma Bakanı Frank Bakke-Jensen de vatandaşı tarafından yazılan mesajın kesinlikle Norveç’in görüş ve politikalarını yansıtmadığını belirterek, özürlerini sunmuştu.

Ünlü sanatçı, nefes koçu FüsunSu’nun yeni albümü ve tüm merak edilenler! (Medyaalemi/özel)
ABB’den Yeni Uygulama: 62-64 Yaş Arası Vatandaşlara Tren Ücretsiz!..
Koronavirüs Hindistan’ı Mahvetti!
FED Faiz Kararını Açıkladı!
Zonguldak merkezli fuhuş operasyonu
EtiketlerNatoNorveçTatbikat
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Bolu Dağı’nda iki tır çarpıştı: 1 yaralı
Sonraki Haber Almanya’daki tren kazası
Dolunay
Dolunay Gerçekten Ruh Halimizi Değiştiriyor Mu?
Diğer
Laboratuvar Doktor
Erkeklerin Soyu Tükeniyor Mu? Y Kromozomu Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler!
Diğer
Cinsel Yaşam
Uzmanlara Göre Hangi Yaşta Seks Daha Tatmin Edici? İşte Yaşa Göre İdeal Zamanlar!
Diğer
Ev temizliği
Araştırma: Ev İşleri Yapmak Kalp Sağlığını Koruyor ve Ömrü Uzatıyor!
Diğer
Zengin şehirler
Dünyanın En Pahalı 6 Şehri: Tatil İçin Bütçenizi Zorlayacak Destinasyonlar!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise