Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber MSB’den Açıklama: Türkiye Ukrayna’ya Barış Gücü Gönderecek mi?
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > MSB’den Açıklama: Türkiye Ukrayna’ya Barış Gücü Gönderecek mi?
Gündem

MSB’den Açıklama: Türkiye Ukrayna’ya Barış Gücü Gönderecek mi?

Resmî Açıklama Geldi: Türkiye'den Ukrayna'ya Askerî Güç Gidiyor mu?

Son Güncelleme 23 Ağustos 2025 13:40
11 ay önce
Paylaş
Asker Şehit
Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları Türkiye’nin Ukrayna’ya barış gücü göndereceği iddiasına yanıt verdi. Açıklamada “Rusya ile Ukrayna arasında öncelikle ateşkesin sağlanması, ardından görev tanımı netleştirilmiş bir misyonun çerçevesinin belirlenmesi ve hangi ülkenin ne ölçüde katkı sunacağının ortaya konulması gerekmektedir” denildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ayrıca Suriye ordusuna eğitim, danışmanlık ve teknik desteğin başladığı aktarıldı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Salonu’nda haftalık basın toplantısı düzenledi. Aktürk konuşmasında Malazgirt Zaferi’nin 954’üncü, Sakarya Meydan Muharebesi’nin 104’üncü ve Büyük Taarruz’un 103’üncü yıl dönümünü kutladı.

“İMHA EDİLEN TÜNEL UZUNLUĞU 548 KM’YE ULAŞTI”
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye harekat alanlarında Tel Rıfat ve Menbic dahil imha edilen tünel uzunluğunun 548 kilometreye ulaştığını bildirdi.

Bakanlığın tüm birlik ve kurumlarının, proaktif güvenlik stratejisi çerçevesinde devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için gerçekleştirdiği çalışmalarını başarıyla sürdürdüğünü belirten Aktürk, “Geride bıraktığımız hafta içerisinde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından, Pençe-Kilit başta olmak üzere operasyon bölgelerinde arazi arama, tarama, mağara, sığınak, barınak ile mayın ve el yapımı patlayıcı tespit ve imha çalışmalarına devam edilmiş, teröristlere ait ele geçirilen çok sayıda silah, mühimmat ve muhtelif malzeme kullanılamaz hale getirilmiş, Suriye harekat alanlarında Tel Rıfat ve Menbic dahil imha edilen tünel uzunluğu 548 kilometreye ulaşmıştır.” ifadelerini kullandı.

TÜRK ASKERİ UKRAYNA’YA GİDECEK Mİ?
Aktürk, Türkiye’nin Ukrayna’ya barış gücü göndereceği iddiasına yanıt verdi. Bakanlık kaynakları tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye, bölgesinde barış ve istikrar üreten ve bu yöndeki tüm inisiyatiflere katkı sunmaya çalışan bir ülkedir ancak Rusya ile

Ukrayna arasında öncelikle bir ateşkesin sağlanması, ardından görev tanımı netleştirilmiş bir misyonun çerçevesinin belirlenmesi ve hangi ülkenin ne ölçüde katkı sunacağının ortaya konulması gerekmektedir.

Henüz somut bir zemine oturtulmamış öngörüler üzerinden değerlendirme yapmak ise sağlıklı ve doğru olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

“SURİYE ORDUSUNA DESTEK BAŞLADI”
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye yönetiminin savunma ve güvenlik kapasitesini artırmak için talep ettiği eğitim, danışmanlık ve teknik destek çalışmalarının son durumuna ilişkin sorular üzerine ise şunları söyledi;

“Türkiye ile Suriye arasında 13 Ağustos 2025’te ‘Ortak Eğitim ve Danışmanlık Mutabakat Muhtırası’ imzalanmıştır. Bu anlaşma, Suriye’nin savunma kapasitesini artırmayı ve askeri alanda somut işbirliğini hedeflemektedir. Mutabakat kapsamında, Suriye Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılandırılması süreci hız kazanmış eğitim, danışmanlık, teknik destek ve karşılıklı ziyaretler başlatılmıştır. Bu faaliyetler, Suriye Savunma Bakanlığı ile koordineli şekilde yürütülmektedir. Bu kapsamda, Suriye Savunma Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı ve beraberindeki heyetin Milli Savunma Üniversitesi’ni ziyareti ve Suriye Savunma Bakanlığının talebi çerçevesinde başlatılan eğitim faaliyetleri devam etmektedir.

Diğer yandan, Suriye’nin savunma kapasitesinin artırılması için ihtiyaçların yerinde gözlemlenmesi ve müşterek bir yol haritasının oluşturulması amacıyla Bakanlığımızdan müteşekkil heyetler vasıtasıyla teknik ziyaretlerin gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Türkiye, Suriye’nin istikrarını bölge barışı açısından kritik görmekte ve ‘Tek Devlet, Tek Ordu’ ilkesini desteklemeye devam etmektedir. İlerleyen dönemde, karşılıklı heyet ziyaretleri ve eğitim faaliyetlerinin artması, işbirliği kapsamının genişletilmesi öngörülmektedir.”

Yasal Skandal: Grev Anlaşmasına Rağmen İzmir’de İşten Çıkarmalar Gündemde!
Özgür Özel’den Sert Mesaj: ‘Kurultay Davası Bir Siyasi Operasyon’
Fed Faiz Kararını Açıkladı: Faizler Sabit Kaldı!
Koronavirüs Yasağını Depoyu Pavyona Çevirerek Deldiler!
Son dakika: Bedelli Askerlik İle İlgili Yeni Gelişme
EtiketlerMilli Savunma Bakanlığı barış gücüMSB Ukrayna açıklamasıNATO barış gücü
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Ufuk Bayraktar Ezel Dizisinin Ramiz Dayısı Ufuk Bayraktar Haraç İddiasıyla Gözaltına Alındı!
Sonraki Haber Defne Samyeli “Türk’üm” Çıkışı Sonrası Defne Samyeli’nden ROK’a Çarpıcı Yanıt!
Sakal
Sakal Bakımında Yapılan Hatalar! Uzmanlar Erkekleri Uyardı!
Diğer
İnternet
İnsanlar Google’da En Çok Hangi Gizli Soruları Aratıyor? İşte En Merak Edilen Konular!
Diğer
Dünya
Yeraltı Suyu Krizi Dünya’nın Ekseni Kaydırdı: Bilim İnsanlarından Çarpıcı Uyarı!
Diğer Yaşam
Obezite
Fazla Yememek İçin Ne Yapmalı? İşte Uzman Tavsiyeleri!..
Diğer
Küflü Ekmek
Küflü Gıdalar Yenilir mi? İşte Uzmanların Uyardığı Tehlikeler!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise