Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Hürmüz Boğazı’nda ABD-İran Gerilimi Tırmanıyor: Misilleme ve Savaş Uyarıları!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Haberler > Hürmüz Boğazı’nda ABD-İran Gerilimi Tırmanıyor: Misilleme ve Savaş Uyarıları!
Haberler

Hürmüz Boğazı’nda ABD-İran Gerilimi Tırmanıyor: Misilleme ve Savaş Uyarıları!

Hürmüz’de tehlikeli tırmanış: ABD ve İran arasında misilleme krizi derinleşiyor

Son Güncelleme 20 Nisan 2026 12:17
4 saat önce
Paylaş
Hürmüz Boğazı
Paylaş

Hürmüz Boğazı ve Umman Körfezi çevresinde ABD ile İran arasındaki gerilim hızla tırmanıyor. ABD donanmasının İran’a ait “Touska” adlı kargo gemisine müdahale etmesinin ardından bölgede tansiyon yükseldi.

İran, ABD’nin bu adımına karşılık olarak Amerikan gemilerini insansız hava araçlarıyla hedef aldı. Taraflar arasında karşılıklı açıklamalar sertleşirken, “misilleme” söylemleri bölgedeki çatışma riskini daha da artırdı.

ABD, operasyonun uluslararası yaptırımlar kapsamında gerçekleştirildiğini savunurken, İran yönetimi bu müdahaleyi ateşkes ihlali olarak değerlendirdi.

Diplomatik cephede ise yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Pakistan kaynakları İran’ın ABD ile ikinci tur müzakerelere katılabileceğini bildirirken, Tahran yönetimi bu iddiaları reddederek “şu an için müzakere planı yok” açıklamasında bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin diplomatik süreci ciddiyetle yürütmediğini ve saldırgan politikaların ateşkesi ihlal ettiğini savundu. Ayrıca İran, nükleer ve savunma programlarının müzakere konusu olmayacağını vurguladı.

Bölgedeki gerilime ilişkin Çin ise taraflara itidal çağrısında bulunarak süreci endişeyle takip ettiğini açıkladı.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın Pakistanlı askeri yetkililerle yaptığı görüşmede Hürmüz Boğazı’ndaki durumun müzakereleri etkilediği yönünde değerlendirmeler yapıldığı bildirildi.

İran tarafı ise ordusunun çatışmaya hazır olduğunu duyurarak, gerekli misillemenin yapılacağını açıkladı.

Hürmüz Boğazı’nda artan askeri hareketlilik ve karşılıklı saldırılar, enerji güvenliği ve küresel ekonomi açısından da ciddi riskler oluşturuyor.

Hakan Fidan’dan Kritik Açıklama: “Savaş Varken Müzakere Mümkün Değil”
İran’dan Türkiye Hava Sahası Açıklaması: “Hiçbir Mühimmat Fırlatılmadı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ateşkesi Değerlendirdi: “Provokasyonlara Fırsat Verilmemeli”
Devlet Bahçeli’den Ateşkes Açıklaması: “Kalıcı Çözüm Diyalogla Sağlanır”
ABD’den Rus Petrolüne Geçici İzin: Hindistan İçin 30 Günlük Muafiyet!
EtiketlerAbd Donanması MüdahaleABD İran KriziEnerji Güvenliği KriziHürmüz Boğazı Gerilimiİran Misilleme SaldırısıOrta Doğu GerilimiTouska GemisiUmman Körfezi Olayları
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Bülent Ersoy Bülent Ersoy “Fragman” Şarkısını Yayınladı: Nur Yerlitaş’ı Andı!
Sonraki Haber Selahattin Paşalı Lara Paşalı’nın Paylaşımları Gündem Oldu: İhanet İddiaları Güçleniyor!
Doğum
Doğumda Şaşırtan Gerçek: Yerçekimi Neden Önemli?
Diğer
Mutsuzluk
Farkında Olmadan Mutluluğunuzu Yok Ediyor Olabilirsiniz: İşte 8 Alışkanlık!
Diğer
Tuzak Kalp
Genç Kızlar Neden Tehlikeli Erkeklere İlgi Duyuyor? Uzman Psikolog Açıklıyor!
Diğer
İnsan Duygu Haritası
Görmediğimiz Ancak Kullandığımız 6 Gizli Duyu!
Diğer
Melatonin
Melatonin Kullanımı Artıyor: Yeni Araştırma Kalp Yetmezliği ve Erken Ölüm Riskine İşaret Ediyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise