Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Hafter Ateşkes Anlaşmasını İmzalamadı!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Hafter Ateşkes Anlaşmasını İmzalamadı!
Gündem

Hafter Ateşkes Anlaşmasını İmzalamadı!

Son Güncelleme 14 Ocak 2020 09:39
6 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Libya’daki iç savaşı durduracak ateşkes anlaşmasını imzalamak için bu sabaha kadar süre isteyen General Halife Hafter‘in kararını dünya ile paylaştı.

Türkiye ve Rusya’nın öncülüğünde ilan edilen ateşkesi kalıcı hale getirmek üzere Moskova’da toplanan zirvede, taraflar dün akşam bir ateşkes metninde uzlaşmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan ve Türkiye’nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayez el Sarrac, anlaşmaya imza koydu.

Ancak masanın diğer tarafındaki isyancı general Hafter, anlaşmayı imzalamak için bu sabaha kadar süre istedi. Rusya, bu sabah Hafter’in imza atmadan Moskova’dan ayrıldığını açıkladı

Hafter’in Moskova’dan ayrıldığı saatlerde kendisine bağlı Libya Ulusal Ordusu da websitesinden bir açıklama yaptı. İsyancı grup, Trablus’a yönelik taarruzu sürdüreceklerini ve zafere ulaşmak için ‘hazır ve kararlı olduklarını’ savundu.

Libya Ulusal Ordusu’nu destekleyen sosyal medya hesapları da bugün Bingazi’de Hafter’e destek eylemlerinin yapılması çağrısı yaptı.

Al Jazeera Arabic kanalı da, Ulusal Mutabakat Hükümeti kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Hafter güçlerinin Trablus’un güneyine yönelik saldırılara başladığını ve ateşkesin bozulma riskinin bulunduğunu belirtti.

Libya’da 2011 yılında başlayan iç savaşın ardından uzlaşma ve istikrar sağlama çabaları sonuçsuz kalmıştı.

Ülke, batıda Trablus merkezli Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti ile doğuda Tobruk merkezli General Halife Hafter’e bağlı gruplar arasında iktidar çatışmalarına sahne oluyor. Libya’nın büyük oranda çöl olan güney kesimlerinin kontrolü ise yerel aşiretlerin elinde.

Hafter’e bağlı güçler Nisan ayından bu yana Trablus’a doğru ilerlemeye çalışıyor.

Ulusal Mutabakat Hükümeti, geçtiğimiz haftalarda Türkiye’den asker desteği istedi. Türkiye de Libya’ya asker göndermeye başladı. General Halife Hafter’i destekleyen ülkeler ise Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Suudi Arabistan.

Ankara Valiliği’nden 1 Nisan’a Kadar Gösteri Yasağı Kararı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Balıkesir Depremi Sonrası İlk Açıklama!
Yapay Zeka Destekli Kumar Siteleri, Gençleri Tuzağa Düşürüyor!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe istifa etti
Sarallar Çetesinin Kilit İsmi, Türkiye’ye Giriş Yaparken Yakalandı!
EtiketlerGeneral HafterHafter GüçleriLibya İç SavaşRusya Dışişleri Başkanlığı
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Mehmet Aydın’ın Yeri Bulundu!
Sonraki Haber Fatih Altaylı Ahmet Hakan’ı Geçmişiyle Eleştirdi!
Obezite
Fazla Yememek İçin Ne Yapmalı? İşte Uzman Tavsiyeleri!..
Diğer
Küflü Ekmek
Küflü Gıdalar Yenilir mi? İşte Uzmanların Uyardığı Tehlikeler!..
Diğer
Doğum
Doğumda Şaşırtan Gerçek: Yerçekimi Neden Önemli?
Diğer
Mutsuzluk
Farkında Olmadan Mutluluğunuzu Yok Ediyor Olabilirsiniz: İşte 8 Alışkanlık!
Diğer
Tuzak Kalp
Genç Kızlar Neden Tehlikeli Erkeklere İlgi Duyuyor? Uzman Psikolog Açıklıyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise