Yeni bir anket, flört uygulamalarını kullanan çoğu kişinin, giderek daha popüler hale gelen ortam aracılığıyla bir miktar cinsel şiddete maruz kaldığını ortaya koydu.
Avustralya Kriminoloji Enstitüsü‘nün (AIC) Pazartesi günü yayınladığı araştırma, her dört katılımcıdan üçünün son beş yılda flört uygulamaları aracılığıyla cinsel şiddete maruz kaldığını ortaya koydu.
Bildirilen en yaygın davranış biçimi, cinsel tacizdi; küfürlü ve tehdit edici bir dil ve istenmeyen cinsel görüntüler de internette aşkı arayanlar tarafından da yaygın olarak görülüyor.
Çalışma aynı zamanda flört uygulamaları yoluyla cinsel şiddetin, heteroseksüel katılımcılara kıyasla LGBTIQ+ erkek ve kadınlar tarafından çok daha sık yaşandığını bulmuştur.
Flört uygulamalarının kullanıcıları yüz yüze görüştüklerinde sorunlar sona ermedi ve ankete katılan her üç kişiden biri cinsel saldırı veya zorlama gibi yüz yüze cinsel şiddet, üreme ve cinsel sağlıkla ilgili istismar ve yüz yüze görüntü yaşadıklarını söyledi. dayalı cinsel istismar.
AIC direktör yardımcısı Rick Brown, kullanıcı deneyimini ve güvenliğini iyileştirmek için uygulama geliştiricileriyle çıkmak için adımlar atılması gerektiğini söyledi.
“Bu rapordaki yüksek çevrimiçi ve yüz yüze DAFSV seviyeleri, geliştirme süreçlerinde tasarım ilkelerine göre güvenliği yerleştirme ihtiyacını gösteriyor” dedi.
Son 10 yılda flört uygulamalarının popülaritesindeki üstel patlamaya rağmen, teknolojinin kolaylaştırdığı cinsel şiddeti araştıran çok az çalışma yapıldı.
Dr Brown, “Bu çalışma, bilgideki bu boşlukları ele almayı ve bu tür şiddetin oluşmasını önlemek için politika ve uygulamaların geliştirilmesine yardımcı olabilecek değerli bilgiler sağlamayı amaçlamaktadır.” Dedi.
Geçen yıl, flört uygulaması Bumble, cinsel saldırı veya ilişki istismarı yaşayan kullanıcılara ücretsiz çevrimiçi travma desteği sağlamak için bir girişim başlattı .
Daha önce, şirket ayrıca, müstehcen görüntüleri otomatik olarak tanımlayan ve bulanıklaştıran ve onları görüntülemek isterlerse alıcının takdirine bırakan bir AI odaklı özellik de sunmuştu.
Bumble’dan bir sözcü, en son bulgulardan dolayı üzgün olduklarını ve şirketin raporda belirtilen belirli suistimal türleriyle mücadele etmek için adımlar attığını söyledi.
Sözcü, “Bumble’daki herkesi eylemlerinden sorumlu tutuyoruz” dedi.
“Herhangi bir şiddet, taciz veya istismar örneği bizim için kabul edilemez ve failleri platformumuzdan kalıcı olarak çıkarmaktan çekinmiyoruz.
“Engelle ve bildir aracımızı çok ciddiye alıyoruz ve üyelerimizin kendilerini rahatsız veya güvensiz hissettiren herhangi bir davranışı bize bildirmelerini kolaylaştırdık, böylece harekete geçebiliriz.”