Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Figen Yüksekdağ’dan Açıklama!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Figen Yüksekdağ’dan Açıklama!
Gündem

Figen Yüksekdağ’dan Açıklama!

DEM Parti’nin cezaevi ziyareti sonrası eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, sosyal medya hesabı üzerinden yazılı açıklama yaptı.

Son Güncelleme 13 Ocak 2025 12:24
1 yıl önce
Paylaş
Figen Yüksekdağ
Paylaş

Devlet Bahçeli’nin “Öcalan” çıkışı sonrası İmralı’ya giden DEM Parti heyeti, siyasi tiplerini geçtiğimiz hafta tamamladı.

Geçtiğimiz hafta siyasi partilerle görüşen heyet hafta sonu ise Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüştü.

DEM Parti’nin cezaevi ziyareti sonrası da eski Figen Yüksekdağ, yazılı açıklama yayınladı.

“KATKI SUNMAYA HAZIRIZ”

Yüksekdağ, “Ülkemiz ve bölgemiz açısından hayati bir devirden geçiyoruz. Halklarımızın barış, adalet ve demokrasiye her zamankinden çok gereksinimi var. Tarihin bu kritik anında Öcalan’ın inisiyatif üstelenerek yol alma gayreti çok kıymetli ve belirleyicidir. Bu tahlil uğraşı ve iradesinin yanında, ardındayız.

Nerede olduğumuz fark etmez. İçerde, dışarıda ya da farklı görüşlerde olabiliriz. Bu üzerimize düşen misyonu yerine getirmeye mahzur değildir. Onurlu barış ve demokratik tahlil hareketi için üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmeye, katkı sunmaya hazırız” sözlerini kullandı.

“UMUYORUM Kİ BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ BİRLİKTE KARŞILAYACAĞIZ”

Yüksekdağ’ın açıklamasının devamında şu sözler yer aldı:

Barışın öznesi direkt Türkiye halkları, işçiler, özgürlük güçleri ve bayanlardır. Tam da bu nedenle bütün toplumsal dinamikler, halkların kardeşliği ve barış için inisiyatif almalıdır.

Demokratik haklara, ekmeğin ve emeğin garantisine giden yol bugün bu inisiyatifi almaktan geçiyor. Biz bayanlar, Kürt meselesinde demokratik tahlil hareketinin geliştirilmesi için gereken özveri ve çabayı göstermekte tereddüt etmeyeceğiz.

Bu efora ortak olan herkes ile dayanışma ve işbirliği içerisinde olacağız. Dileğimiz Öcalan’ın sağlıklı çalışma şartları sağlanarak, bir barış ve tahlil odağı olarak rolünü en aktif formda gerçekleştirebilmesidir.

Somut ve müspet yaklaşımlar tarihi sorunun tahlilinde en belirleyici kademe olacaktır. Umuyorum ki halklarımızın baharını, barışı ve kardeşliği birlikte karşılayacağız.

Türkiye’den Suriye’ye Enerji Tedarikini Artırma Kararı!
Hastaneye Gitmek Güvenli mi?
OHAL 3 Ay Daha Uzatılıyor!
Ekrem İmamoğlu’nun Avukatı Mehmet Pehlivan Gözaltına Alındı!
ABD’nin Yeni Savunma Bakanı Pete Hegseth Oldu!
EtiketlerDEM PartiFigen Yüksekdağ
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Özgür Özel Özgür Özel: Anayasayı Değiştirtmeyiz, Kapalı Pazarlık Yapmayız!
Sonraki Haber Ekrem imamoğlu İmamoğlu’ndan Rıza Akpolat’ın Gözaltına Alınmasına Sert Tepki!
Sakal
Sakal Bakımında Yapılan Hatalar! Uzmanlar Erkekleri Uyardı!
Diğer
İnternet
İnsanlar Google’da En Çok Hangi Gizli Soruları Aratıyor? İşte En Merak Edilen Konular!
Diğer
Dünya
Yeraltı Suyu Krizi Dünya’nın Ekseni Kaydırdı: Bilim İnsanlarından Çarpıcı Uyarı!
Diğer Yaşam
Obezite
Fazla Yememek İçin Ne Yapmalı? İşte Uzman Tavsiyeleri!..
Diğer
Küflü Ekmek
Küflü Gıdalar Yenilir mi? İşte Uzmanların Uyardığı Tehlikeler!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise