Devlet Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede yeni bir yol haritasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. MHP Lideri, örgütün tasfiye sürecinin sağlıklı ilerleyebilmesi için siyasi, hukuki ve idari mekanizmaların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
TÜRKGÜN Gazetesi’ne konuşan Bahçeli, Türkiye’nin terörle mücadelede kritik bir eşiği geçtiğini belirterek, “Terörsüz Türkiye” hedefinin doğru zamanda atılan adımlarla gerçeğe dönüşmeye başladığını dile getirdi.
Bahçeli açıklamasında, örgüt üzerindeki etkinin devam ettirilmesini sağlayacak yeni bir yapının değerlendirilebileceğini belirterek, sürecin kontrollü ve koordineli şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti. Bu kapsamda “Barış Süreci ve Siyasallaşma Koordinatörlüğü” benzeri bir statünün gündeme gelebileceğini ifade etti.
MHP Lideri, sürecin başarıya ulaşması için devlet kurumlarının daha etkin görev üstlenmesi gerektiğini vurgulayarak, gerekli yasal ve idari düzenlemelerin yapılmasının önemine işaret etti. Bahçeli, barış, kardeşlik, demokrasi ve siyaset zemininde ilerleyen bir yaklaşımın Türkiye’nin geleceği açısından kritik olduğunu söyledi.
TBMM’de kurulan “Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu”nun önemli bir işlev üstlendiğini belirten Bahçeli, parçalı yapıların süreci yavaşlatabileceği uyarısında bulundu. Provokasyon riskine dikkat çeken Bahçeli, ortak hareket edilmesinin hedefe ulaşmayı kolaylaştıracağını ifade etti.
Türkiye’nin daha demokratik, daha güçlü ve daha müreffeh bir geleceğe ulaşmasının ortak hedef olduğunu belirten Bahçeli, terörün tamamen sona erdirilmesi konusunda kararlı mesajlar verdi.

