Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Aşıda Büyük Skandal!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Aşıda Büyük Skandal!
Gündem

Aşıda Büyük Skandal!

Son Güncelleme 15 Kasım 2022 05:02
4 yıl önce
Paylaş
Paylaş
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Türk İlaç ve Serum Sanayii üretim tesislerinde yapılan denetim sonuçlarını kamuoyuna açıkladı.

Yapılan açıklamada “Tetadif 0,5 mL IM Enjeksiyonluk Süspansiyon isimli ürünün TD047 partisine, gerekli inceleme, analiz ve değerlendirme süreci sonuçlanıncaya kadar İlaç Takip Sisteminde satış blokajı uygulanmış olup, mevcut bulunduğu sağlık kuruluşlarında ilgili partinin kullanımının durdurulması önem arz etmektedir” denildi. Söz konusu ürünün tetanoz aşısı olduğu öğrenildi.

Bununla birlikte Sağlık Bakanlığı ekiplerinin 3-7 ve 10-14 Ekim tarihleri arasında ve 17 Ekim’de üretim tesislerinde yaptığı denetimlerde de daha önce tespit edilmiş olan eksikliklerin giderilmediği tespit edildi. Denetim sonucunda firmanın ilaç üretimi için gerekli olan İyi Üretim Uygulamaları (GMP) belgesi kadar askıya alındı. Diğer yandan firmanın üretim yerli izin belgesinin de askıya alındığı ve eksikliklerin giderilmesi için firmaya belirli bir süre tanındığı öğrenildi.

Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ, Hepatit B aşısının Türkiye’de yerli üretimi için Güney Kore menşeli LG Chem ile geçtiğimiz yıl anlaşma imzalamıştı. Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, anlaşma ile Hepatit B aşısının yerlileştirilmesi için ithalden imale geçiş sürecinin başlatıldığı belirtilerek, girilecek ilk ihalede yüzde 15 yerli malı avantajından faydalanılacağı bildirilmişti.
Tesla Çin’de Ürettiği Araçlarla Rekor Kırdı!
Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu’ndan AKP’den İstifa Videosu!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Acı Günü: Ağabeyi Nazmi Şimşek Hayatını Kaybetti!
Suat Ülhan Hayatını Kaybetti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bayram Tatili Açıklaması!
EtiketlerAşıTürk İlaç Ve Serum SanayiiTürkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Kurtlar Vadisi Geri Dönüyor!
Sonraki Haber İlber Ortaylı’dan Taksim Açıklaması!
Sakal
Sakal Bakımında Yapılan Hatalar! Uzmanlar Erkekleri Uyardı!
Diğer
İnternet
İnsanlar Google’da En Çok Hangi Gizli Soruları Aratıyor? İşte En Merak Edilen Konular!
Diğer
Dünya
Yeraltı Suyu Krizi Dünya’nın Ekseni Kaydırdı: Bilim İnsanlarından Çarpıcı Uyarı!
Diğer Yaşam
Obezite
Fazla Yememek İçin Ne Yapmalı? İşte Uzman Tavsiyeleri!..
Diğer
Küflü Ekmek
Küflü Gıdalar Yenilir mi? İşte Uzmanların Uyardığı Tehlikeler!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise