Yayın kuruluşlarının yeni sahibi 28 yaşındaki Kocaelili işadamı Bilal Şirin oldu.
Daha önce TMSF’de bulunan kanal ve radyolar Sevin Ergun Sefada tarafından 17,5 milyon dolara satın alınmıştı.
Şirin’in ise bu satış için ne kadar ödediği açıklanmadı.
OYUNU GÖRDÜK YATIRIM YAPTIK
Sanayici bir aileden gelen Şirin satış sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ekonomik bir kuşatma altında olduğu, herkesin dolar kurunu konuştuğu bir dönemde, Show Radyo, Radyo Viva, Viva TV, Dijibox markalarına yatırım yaptım. Yatırım yapmanın sırası mı diyen oldu, devir parayla para kazanma devri diye akıl veren de çıktı ama bu sözlerin hiç önemi yok benim için. Ben ülkemin geleceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi oyunu gördük ve şimdi daha büyük daha güçlü bir Türkiye için cesaretle yatırım yapma zamanı” ifadelerini kullandı.
BÖLEN DEĞİL BİRLEŞTİREN YAYIN
Sektörde büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Şirin, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu alanda da büyük oyunculardan biri olma hedefimiz var. Sadece kendi markalarımızı büyütecek değil radyo dinleyici sayısını arttıracak bir içerik üzerinde çalışıyoruz şu an. Yayın politikamız her ne olursa olsun Türkiye’den yana, bölen değil birleştiren bir politika olacak.
İŞTE ŞİRİN’İN SATIN ALMAYLA İLGİLİ SORULARA VERDİĞİ CEVAPLAR:
-Bu markaları kaç liraya satın aldınız?
Yayın kuruluşları ve markaların bir maddi değerleri vardır bir de yaptıkları işin doğası gereği manevi değerleri. Dolayısıyla maddi değeri daha ilk günden başlayarak sadece Türk lirası üzerinden konuştuğumuzu söylemekle yetineyim. Rakam vermek doğru değil ama her biri zaten zamanında TMSF’nin düzenlediği ihalelere girilerek alınmış sonra da ciddi yatırım yapılmış markalar. Bu markaları tek bir kuruş kredi kullanmadan kendi öz kaynaklarımızla satın aldık.
-Parayı peşin mi ödediniz?
İşin ticari kısımlarının sır olarak bizde kalmasının daha doğru olacağı inancındayım.
-Başka satın almalar da gerçekleştirecek misiniz?
Radyo satın almış olmak için alınmaz. Yayıncılığın ciddi bir iş olduğunu gayet iyi biliyoruz. Şu an Türkçe pop çalan Show Radyo ve Türkçe her türlü müziğin en iyilerini çalan Radyo Viva’yı bünyemize kattık. Şirket yöneticilerimle birlikte fark yaratacağımızı düşündüğümüz her alanda yeni yatırımlar yapabiliriz. Elbette öncelikli hedefimiz markalarımızı en çok dinlenen ilk 5 radyo arasına sokabilmek.
-Enine ve boyuna büyüme hedefinden söz ettiniz. Nedir o hedefler?
Günümüzde medya dediğimiz yapı, 7 gün 24 saat yaşayan bir yapı. İyi bir radyo olabilirsiniz ama o radyonun çok iyi bir internet sitesi de olmak zorunda. Bugün radyolar sadece arabalarda ya da evlerde değil akıllı telefonlarda da ciddi biçimde dinleniyor yani mobil uygulamalarda da çok iyi olmak gerekiyor. Tüm bunları düzgün şekilde yapabilmek için de reklam gelirlerini arttırmak gerekiyor.
Dolayısıyla sektörün çağın gerektirdiği her kısmında olacağız.
-Dijital yayıncılıktaki hedefleriniz neler?
Bünyemize kattığımız markalardan birisi de Dijibox. Dijibox içinde çocuk şarkıları ve masallar olan Balkabağı’ndan tutun da halkımızın çok sevdiği oyun havalarının yer aldığı Kız Tarafı’na, klasik müzik çalan radyosundan, unutulmaz şarkılar çalan romantik radyolarına, arabesk çalan radyosundan, rock çalan radyosuna kadar, dijital çok sayıda radyonun yer aldığı bir platform. Biz dijital eğlence hareketi diyoruz adına. Şu an Dijibox üzerinde çalışıyor arkadaşlarımız ve çok yakında yeni yüzü ve zengin içeriğiyle sizinle birlikte olacak.
-Radyo dinleyici sayısını arttırmak derken tam olarak ne kast ettiniz?
O kısmı biraz sürpriz olarak kalsın ama eskiden radyo dinleyen ama bugün radyo yerine dijital uygulamalara giden ya da yaşı genç olup da radyonun tadını tam olarak bilmeyen insanlara ulaşacağız. Bunu yaparken de Türkiye’nin en önemli isimleri bizimle birlikte olacak.