Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Ali Bulaç ve Mehmet Özdemir’e Tahliye!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Medya > Ali Bulaç ve Mehmet Özdemir’e Tahliye!
Medya

Ali Bulaç ve Mehmet Özdemir’e Tahliye!

Zaman gazetesi eski yazarları hakkındaki davada, Ali Bulaç ve Mehmet Özdemir'in tahliyesine karar verildi.

Son Güncelleme 11 Aralık 2024 12:12
8 yıl önce
Paylaş
Zaman Gazetesi
Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarları Mümtazer Türköne ve Ali Bulaç’ın da aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, Ali Bulaç ile Mehmet Özdemir’in tahliyesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, sanıkların esas hakkındaki savunmaları alındı.

Sanıkların ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.

Heyet, ara kararında, tutuklu sanıklar İbrahim Karayeğen, Mümtazer Türköne, Ahmet Turan Alkan ve Mustafa Ünal’ın bu hallerinin devamına karar verdi.

Tutuklu sanıklar Ali Bulaç ile Mehmet Özdemir hakkında, üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyetlerinin değişme ihtimali ile tutuklu kaldıkları süre ve delillerin toplanmış olması hususları birlikte değerlendirildiğinde tutuklu bulundukları bütün suçlar yönünden tahliye taleplerinin kabulü oy çokluğu ile kararlaştırıldı.

Üye hakim, Mehmet Özdemir’in tahliyesine katılmakla beraber Ali Bulaç’ın tahliyesine ilişkin atılı suçların vasıf ve mahiyeti ile dosyadaki mevcut delil durumunu gerekçe göstererek muhalefet şerhi koydu.

Tutuksuz sanık Şahin Alpay’ın konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılıp haftada bir gün ikametine en yakın karakola imza atması şeklinde adli kontrol tedbirine hükmeden heyet, bir sonraki duruşmanın sırasıyla 7, 8 Haziran’da yapılmasını kararlaştıırdı.

Cumhuriyet savcısı, 5 Nisan’da sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, sanıklar Ali Bulaç, Mümtazer Türköne, İbrahim Karayeğen, Mehmet Özdemir, Mustafa Ünal, Ahmet Turan Alkan, Şahin Alpay, İhsan Duran Dağı ve Orhan Kemal Cengiz’in “cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7 yıl 6 aydan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcı, sanıklar Lalezer Sarıibrahimoğlu ve Nuriye Ural’ın “örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek” suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 aydan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Nihat Doğan AK Partiye Neden Küstü?
Ahmet Hakan THY’yi Hedef Aldı!
Ünlü Komedyen Bill Cosby’e Cinsel Taciz Suçundan Hapis Cezası!
Ece Erken’den Şaşırtan İddia!
Engin Altan Düzyatan Büyük Projeyi Reddetti!
EtiketlerAli BulaçFETÖMümtazer TürköneTahliyeZaman Gazetesi
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber İstanbul’da Murad Alamdar Operasyonu!
Sonraki Haber Ali Koç’tan Aziz Yıldırım’a: Bıçak kemiğe dayandı
Tuzak Kalp
Genç Kızlar Neden Tehlikeli Erkeklere İlgi Duyuyor? Uzman Psikolog Açıklıyor!
Diğer
İnsan Duygu Haritası
Görmediğimiz Ancak Kullandığımız 6 Gizli Duyu!
Diğer
Melatonin
Melatonin Kullanımı Artıyor: Yeni Araştırma Kalp Yetmezliği ve Erken Ölüm Riskine İşaret Ediyor!
Diğer
Evcil Hayvanlar
Evcil Hayvanlar Ne Kadar Yaşar? Türlere Göre Ortalama Yaşam Süreleri!
Diğer
Anason
Menopoz Döneminde Kurtarıcı Baharat: Anasonun Etkileri Şaşırtıyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise