Gazeteci Şirin Payzın, sosyal medya üzerinden aldığı bir tehditle ilgili açtığı davada mahkemeden çıkan kararı kamuoyuyla paylaştı. Payzın, hakkında kullanılan ağır ifadelerin mahkeme tarafından “tehdit” veya “hakaret” kapsamında değerlendirilmediğini açıkladı.
Payzın’a yönelik sosyal medyada, “Bu şıllığı yok etmemiz lazım, en büyük cezayı verelim” ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yapılmıştı. Gazeteci bu sözleri yargıya taşıdı; ancak dava sonucunda mahkeme, söz konusu ifadelerin suç unsuru taşımadığına hükmetti.
“Bu sözler tehdit sayılmazmış”
Karar sonrası X hesabından açıklama yapan Payzın, verilen karara tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:
“Bu sözler tehdit sayılmazmış. Hakaret de değilmiş. Yani biz gazetecilere, kadınlara, gençlere, sanatçılara her türlü tehdit, hakaret, gözdağı verme düşünce özgürlüğü kapsamında görülüyor.”
Gazeteci Fatih Altaylı’nın, “Cumhurbaşkanına yönelik tehdit” suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası almasını da hatırlatan Payzın, ifadeler arasındaki çifte standardı eleştirerek şu yorumu yaptı:
“Bir gazeteci tarihten bir örnekle bir şey anlatmak istese 4 yıldan başlayan cezalar veriliyor.”

