Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Netanyahu Zirveye Katılmıyor! Gerekçe Dini Bayram!..
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Netanyahu Zirveye Katılmıyor! Gerekçe Dini Bayram!..
Gündem

Netanyahu Zirveye Katılmıyor! Gerekçe Dini Bayram!..

Trump ve dünya liderlerinden Gazze için tarihi adım: “Savaş bitti, barış başlıyor.”

Son Güncelleme 13 Ekim 2025 18:55
3 ay önce
Paylaş
Netanyahu
Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin liderliğinde 20’den fazla ülke lideri, bugün Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinde Gazze için barış zirvesinde bir araya geliyor. Zirvede, Gazze’deki ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve bölgenin yeniden inşası konuları ele alınacak.

İsrail basını ve Mısır Cumhurbaşkanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da zirveye katılacağını bildirmişti. Ancak İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun yaklaşan dini bayram nedeniyle toplantıya katılmayacağını duyurdu.

Mısır Cumhurbaşkanlığı, zirvenin amacının Gazze’deki savaşı sona erdiren anlaşmayı sağlamlaştırmak olduğunu açıklarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da öğle saatlerinde zirveye katılması bekleniyor.

21 Ülke Lideri Gazze İçin Mısır’da

Ateşkes anlaşmasının da imzalanmasının planlandığı zirveye; İngiltere Başbakanı Sir Keir Starmer, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Mark Carney ve 21 ülke lideri katılacak.
Ayrıca Avrupa Birliği, Arap Birliği, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Pakistan, Endonezya, Hindistan ve Almanya gibi ülkelerin temsilcilerinin de hazır bulunması bekleniyor.

Diplomatik kaynaklara göre, ABD, Mısır, Katar ve Türkiye zirve sırasında bir güvence belgesi imzalayacak. Zirvede, Hamas’ın geleceği, İsrail’in çekilme planı ve Gazze’nin kim tarafından yönetileceği gibi kritik konular masada olacak.

Trump’tan İsrail’de Tarihi Konuşma

Zirve öncesi İsrail’e giden Donald Trump, Knesset’te yaptığı konuşmada protesto ile karşılaştı. İsrailli Arap milletvekili Ayman Odeh, “Soykırım” yazılı bir pankart açınca, güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarıldı.

Trump, konuşmasına devam ederek, “Bu, yeni bir Ortadoğu’nun tarihi şafağıdır” dedi ve Arap ülkelerine müzakerelere katkıları için teşekkür etti.
Gazetecilere uçakta yaptığı açıklamada ise Trump, “Savaş bitti, ateşkes kalıcı olacak. Gazze’de bir Barış Kurulu kurulacak. Bölge bir yıkım alanına dönmüş durumda ama yeniden inşa süreci başlayacak” ifadelerini kullandı.

İsrail Ordusu, Cibaliye Mülteci Kampı’na Hava Saldırısı Düzenledi!
Ak Parti Muğla İl Başkanı İstifa Etti!
Ali Yerlikaya Açıkladı! Germiciler Suç Örgütü Çökertildi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel İstifa Etti!
İşçiye Müjde! İşe İade Davalarında Tek Arabuluculuk Başvurusu Yeterli!
EtiketlerAbdulfettah es-SisiBinyamin NetanyahuDonald TrumpGazze AteşkesiGazze Barış ZirvesiMısır ZirvesiRecep Tayyip Erdoğan
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Sinan Akçıl Hadise Hadise’ye Dikkat Çeken Gönderme! Sinan Akçıl’dan Gündem Yaratacak Sözler!..
Sonraki Haber Emekli Emeklilerin Yüzde 78,9’u Asgari Ücret Düzeyinde Maaş İstiyor!
Tuzak Kalp
Genç Kızlar Neden Tehlikeli Erkeklere İlgi Duyuyor? Uzman Psikolog Açıklıyor!
Diğer
İnsan Duygu Haritası
Görmediğimiz Ancak Kullandığımız 6 Gizli Duyu!
Diğer
Melatonin
Melatonin Kullanımı Artıyor: Yeni Araştırma Kalp Yetmezliği ve Erken Ölüm Riskine İşaret Ediyor!
Diğer
Evcil Hayvanlar
Evcil Hayvanlar Ne Kadar Yaşar? Türlere Göre Ortalama Yaşam Süreleri!
Diğer
Anason
Menopoz Döneminde Kurtarıcı Baharat: Anasonun Etkileri Şaşırtıyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise